Köpeğim Ayağımı İsirdi

Yeniciftci
Yeniciftci

517 Puan

Merhaba kiymetli arkadaslarim, geçen sene pandemi yeni ciktigi zamanlar bir sokak köpegi sahiplendim(3 aylik falan)guzelce besleyip takılıp bu sıra da sadece yemeğini bekle ye komutu tek eğitim verdim arazide yaşıyorum zaten, baya büyüdü neyse o sıralar nurdan yurtdışina gitmem gerekti iş dolayisiyla 10 ay kadar amcam baktı o da arazide yaşıyor ama hep bağlı kalmış, ipini koparmış korkuyolarmis vs neyse benle de 2 3 ay kadar beraber kısa bir süre önce tamamen yanıma aldım tekrar ama bu sıra içerisinde herkes aşırı şikayetçi bende kopeklik yapmamasindan sorunlu köpeğe yaklaşmaya çalışıyorum ama az önce yeni uyanmış galiba serbest bırakmıştım disarda merdivenin yanında yatıyor ayakkabımı cikardim çok yanasmadim yeni uyandı diye çok cok ufak ufak sırtını sivazlarken ayağımla oda bir anda kafasını yavaş yavaş yaklaştırıp saldırdı, 2 yaş civarı erkek sokak köpeği ayagim çizildi kan akmadi kolanya döktüm az acıdı, neyse şimdi sahip suclu hayvan suçlu olmaz diyenler çıkacaktır lakin ben buna şans veren tek kişiydim o yüzden bakıldı falan bende çok denedim artık bundan nasıl kurtulabilirim onu ariyorum bi ara belediye arayınca alıyor gibi bişey demişti biri onu da sormak isterim, ha bide asi gerekmez herhalde kuduz olayı varmı tr de bilmiyorum onuda açıklarsanız sevinirim, teşekkürler hayvan sever dostlarim :)

8 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

bilmiyorum kuduz asisi olmaniz her seye karsi iyi olabilir. bu arada barinaga verirseniz kopek ölur. egitim icin yardim alabilirsiniz

Snzlc
Snzlc

17491

uzun süre bağlı kaldığı için onu bırakıp gittiğiniz için agresifleşmiş olabilir ama 2 yaşında köpek gerçekten ısırmak istese parçalar bacağınızı. yazıktır günahtır sakın belediyeye vermeyin tekrar sokağa dönmesin aşılarınızı olun. köpeğin de aşılarını yaptırın. eğitim için yardim alabilirsiniz. zaten köpekler sosyal hayvanlar hızlı öğrenirler. biraz sabır sebat gösterin. vazgeçmeyin yavrucaktan.

Anonymus998421
Anonymus998421

100041

Bence sırf ısırdıysa barınağı aramak yanlış.Uzun süre bağlı ve sizden ayrı kalmış olduğu için davranışları değişmiş olabilir.Ayrıca bağlı kaldığı sürede belki bakan kişilerin gözünden kaçmıştır ve birileri ona şiddet uygulamış olabilir.Basit bir eğitimle düzelir.Sokak köpeği cins köpek ayrımcılığı yapılmamalı her köpek böyle şeyler arada bir yapar.

simbakedi
simbakedi

136205

trde kuduz olayi ne demek anlamadim hayvanda varsa kuduz size de gecer tabiki. ozellikle asisini yaptirmadiysaniz. ayrica kopegi ne yapmak istediginizi anlamadim

Yeniciftci
Yeniciftci

517

Türkiye'de kuduz virüsü var mı diyorum, en son ne zaman görülmüş gibi köpeği kaderine teslim etmek istiyorum belediye sokak köpeklerini napiyor?

Badem22
Badem22

4546

Bence barınağa vermeyin çoğu barınak kötü kimisi aç kimisi küçücük kafesin içinde kalıyor çevrenize sorun sahiplenmek isteyen var mı diye yoksa bu siteden ya da instagram da hayvan sahiplendirme sayfaları var oraya yazabilirsiniz. Kuduza gelecek olursak eğer siz köpeğinizin kuduz aşısını yaptırmadıysanız ve köpeğinizde kuduz varsa size bulaşmış olabilir kanatmadı diyorsunuz ama aşısını yaptırmadıysanız bence direk hastaneye gidin.

Yeniciftci
Yeniciftci

517

Yok işte yapmadim aşısını gitmelimiyim hastaneye ?

Yeniciftci
Yeniciftci

517

İç dış parazit yapıldı ama kuduz aşısı yapmadim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 421 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR