Kedimin Yanına Kedi Almalı Mıyım??

miyav88
miyav88

2771 Puan

arkadaşlar öncelikle merhaba şuan 1 yaşında kısırlaştırılmış bir erkek kedim var ve ben olmadığım zamanlar 5-6 saat evde yalnız kalıyor sıkılmaması için yanına yavru dişi kedi düşünüyorum ama sorularım şunlar ben yavru kediyle bunu nasıl alıştırırım + mamalarını nasıl ayırırım sonuçta birinin maması bittiğinde diğeri gelip onun mamasından yemesi gibi durumlar söz konusu bilgilendirirseniz sevinirim..

14 CEVAP

syuhel
syuhel

115788

yavru ve yetişkiin kedili evlerde ayrımak pek mumkun olmuyor sanırım . cünkü bir yazıda okuduğumda yetişkin kedi kendi maması bittiğinde gidip yavru kedinin mamasını yemeğe başlıyormuş . evde tek alışmış bir kedi yavruyu hoş karşılamayıp dövedebilir . ama kedin tam tersi ona arkadaşlıkda yapabilir . kediden kediye değişen şeyler bunlar .kedinizin nasil tepki verdiğini veya vereceğini önceden belirlemelisiniz ama mama konusu biraz sıkıntılı . bide yetişkin kedi kısır ise istahida daha fazla oluyor .

cat_expert
cat_expert

12742

Mamaları ayırmanızın tam anlamıyla bir yolu yok, illa ki birbirlerinin mamalarına dadanacaklar, zamanla düzene girebilir. İki yetişkin kediyi birbirine alıştırmak daha zor olabiliyor yavru olması birbirlerine alışmaları açısından daha avantajlı.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

cat_expert
Iki yetişkin kediden bahsedilmiyor ki? Yetiskin kedisinin yanına yavru kedi almaktan bahsediyor?

miyav88
miyav88

2771

@duman_cat_world @cat_expert @syuhel
arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkürler fakat nasıl birbirlerine alıştırabilirim mama konusunu anladım çözümüde şöyle düşünüyorum ikisinede sabah öğlen kendi kontrolümle vericem fakat akşamları gece yeticek şekilde ikisine ölçü koyup bırakırım birbirlerinkini yerler şöyle bişeyde düşünüyorum büyük kedim tavuğa alerjisi var alıcağım yavrunun eğer yoksa yavru kedime tavuklu mama alıcam büyüğü sevmediği için yanaşmazda fakat alıştırma süreci nasıl olucak cevaplarsanız sevinirim..

simbakedi
simbakedi

136172

youtubeda birnsuru alistirma videolari var izleyin isterseniz daha uzun ama daha detayli anlatiliyor

cat_expert
cat_expert

12742

@duman_cat_world


ben farklı bir şey mi dedim?

Phoenix3
Phoenix3

18333

Alıştırma kısmı için, bence kendi hallerine bırakın. İlk başta zıtlaşmaları çok olası bir durum ama sonralardan alışırlar diye düşünüyorum. İhtiyacınız olan şey zaman. Sonuçta her saniye yanlarında olup onlara göz kulak olamazsınız. Aşırı derece zıtlaşıp kavga etmiyor olurlarsa tamamen kendi hallerine bırakın.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Ben de aldım iyi hoşta büyüdükçe kavga etmeye başladılar günün bazı zamanları koşturup birbirlerinin üzerine atlıyorlar birisi tıslıyor falan oyun mu kavga mı bizde anlamadık ama. Tekken 1. kedim daha mutlu gibiydi bilemedim ama bizde sıkılıyor diye sahiplendik şuan ikisini de eşit seviyoruz fakat o zaman ki aklım olsaydı sanırım 2. kediyi sahiplenmezdim. Ve mama kaplarını ayırmak zor kim işedi kim kaka yaptı kim kustu bazen anlamak zor oluyor kim az yedi kim fazla yedi kestiremıyorum 1 . kedim zayıfken 2. kedim kilosu iyi mesela evdede durmuyoruz 1. kedim kilo alsın diye özel mama seçiyoruz bu seferde 2. kedim kilosu artmaya başlıyor zor bir durum cidden.

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Maddi imkanın varsa iki kediye de bakabiliyorsan al

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Maddi imkanın varsa iki kediye de bakabiliyorsan al

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Maddi imkanın varsa iki kediye de bakabiliyorsan al

miyav88
miyav88

2771

@CalicoMinos var 1 kedime gayet iyi bakabiliyorum zaten olmasa almazdım..

MrMirmir
MrMirmir

2294

Bence ikinci kediyi sahiplenmeyin. Kediler sürü hayvanları değil yalnızlıktan sıkılmazlar. İkinci kedi yerine farklı oyuncaklar ve pencere önüne kuşların konup dikkat dağıtması için biraz yem ve su koyabilirsiniz. Yaş olarak kediniz küçük değil ve oturmuş düzeni var bence değişikliğe gitmeyin. Kediler alışılmış düzenlerinin bozulmasını sevmezler. Karakter değişikliği bile olabilir. Yok kediniz sıkıldığı için değil kendiniz eve yeni bir can almak istiyorsanız ayrı. O halde tırnaklarını kesmeyi ihmal etmeyin büyüğün de küçüğün de. Sizin için en doğru seçimi yine de siz bilirsiniz. Mutlu kedili günler :)

Palyaco
Palyaco

218519

Yetişkin kedi yetişkin kediyle olsa daha iyi yavru olmaz yetişkin kedi yaninda

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 444 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR