Bu İkisi Kedime Agir Gelir Mi?

simbakedi
simbakedi

136198 Puan

arkadaslar kedimi kisirlastirmayi dusunuyorum ayni zamanda dislerindeki tartar eger temizlemeye gerek kalmadan giderse diye de bu anti tartari kullanmak istiyorum. bu ikisi agir gelir mi? veterineriyle iletisimde olan birileri varsa bunlari sorabilir mi rica etsem bizimki zamaninda geri donmuyor asla da. ayrica kedimin dis etlerinde kizariklik var su anda tartardan oldugunu dusunuyorum.


17 CEVAP

diablerose
diablerose

119757

var olan tartar yenilip icilen biseyle veya fircalamayla azalmaz. ilerlemesinin önüne gecilebilir belki ama var olani azaltmaz. insanda da boyledir. hatta surekli dişini fircalayip ip yapan bi arkadasim yilda bir de tartarini temizletiyor. yani cok iyi baksan bile tartar gelisebilir

diablerose
diablerose

119757

buarada suyuna karistirilan biopet aktive hexident kullandim. onun da hicbi faydasi oldugunu dusunmuyorum. royal canin oral care mama kullandim, agizda kotu kokuyu yok ediyor bu mama. gercekten bunu gerceklestiriyor. gecen gun 12 kiloluk kisir proplan alirken yaninda 1bucuk kilo da rc oral care aldim. aralarda vereyim de agzi daha iyi koksun diye aldim. royal sevmediginizi tahmin ediorum ama hayret bi sekilde bıçak gibi kesiyor agiz kokusunu

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Veterinerinize danisin bence. Suzionline kısirlastirmadan once Phytomins kullanmisti vitamin takviyesi olarak, kullanılabilir. Ancak Anti-Tartar la kullandiginda Simba'ya ağir gelir mi, bilemiyorum.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Veterinerim geri donmuyor demissiniz simdi gordum maalesef benim veterinerim de donmuyor. Baska bi arkadas yardimci olabilir belki.

Palyaco
Palyaco

218519

1 tanesini kullanın 2 ağır gelir

simbakedi
simbakedi

136198

@diablerose asla fircalatmiyor disini. kendini sevdirmiyor bile zaten. o yuzden boyle oldu yemesinde falan hic sorun yok. sanirim fircalayacagim bir sekilde. kedi macunuyla vs mi fircalamaliyim?

tyguler
tyguler

124312

hindistan cevizi yagi ile de fircalayabilirsinix macununuz yo a ben hep hindistan cebizi yagi ile fircaliyorum

diablerose
diablerose

119757

benimki de hic biseye izin vermio. dental finger diye bi urun var, tek parmaga corap gibi takilip dislerini nazikce silmek icin. macunsuz ıslatip kullanmak mumkun. bebek fircasi kullananlar var. fircayi islatmaya bile gerek yok, temiz olsun yeterli. ben sahsen fircalamiorum. hicbir urun de kullanmiorum. finger almistim, baya da pahali ve kaliteli bi urun ama musade etmedi. bi de bi ürün daha satti veteriner adini unuttum simdi. icerigine baktim tamamen yağ, cesitli yaglardan olusuyor. o da epey pahaliydi ama olmasa da olur bi urun. adini hatirlamiorm da eve gidince yazarim isterseniz. hepsi kaldi elimde. ama dental finger kedi musade etse guzel bi urun sahiden.

simbakedi
simbakedi

136198

belki ondan alip uyurken denerim cok tesekkurler. cunku dis etleri de kizardi. ama yemesinde vs hic problem yok yasamiyoruz sorun. kisirlastirmada da temizletmeyi dusunuyorum umarim cekilmesine vs gerek kalmaz ondan korkuyorum :(

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

İkisi ağır gelmez yakın bir arkadaşımda kullanmıştı memnun kaldı . Geçmiş olsun

simbakedi
simbakedi

136198

@diablerose agzi sadece mama kokuyor kotu bir koku asla yok. yas mama yerse balik kokuyor bazen o kadar. dis etleri kizarik ama yiyor yemegini de yani bilemedim. temizlettikten sonra dusunurum o zaman oral care mamayi. cok sagolun

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Kısa süre önce kedime tartar temizliği yaptırdım. Maalesef tartar vs bunları bir ürün kullanarak geçiremezsiniz. Temizlenmesi gerekir, bu ürünleri de ancak temizlik sonrası tekrar oluşabilecek tartar, plağı önlemek adına kullanabilirsiniz.
Diş etlerinde de kızarıklık zaten bir sorunun işaretidir şuan mama yiyor olabilir fakat zamanla daha büyük sıkıntı oluşmadan sorunu kökten çözmenizi öneririm. Bu durum diş kayıplarına ve ağız içinde enfeksiyonlara kadar uzanabilir.
Çok geçmiş olsun..
Kediciğinizin tüyü kadar ömrü olsun :))

septikbaykus
septikbaykus

17255

Olan tartar bir ürün yahut destek ile geçmez. Vedavetin bağışıklık ürünü bitki kaynaklı bir yan etki olmaz ağır gelmez ama tartar ürünü bana mantıklı gelmiyor.


En mantıklı olanı diş taşı temizliği

tyguler
tyguler

124312

*macununuz yoksa demistim yazamamisim.

Rgms
Rgms

10809

@simbakedi Pyhtomins kullanıyorum ben sabah akşam bir olmak üzere. Bağışıklığı düştüğü ve strese girdiği için kullanmaya başladım. Bir yan etki görmedim. İçinde ekinezya gibi ot çöp var. Ayrıca vitamin vermeye devam ediyorum. Dişleri için hindistan cevizi yağı ile sürekli fırçalıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 686 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR