Ampute Kedim

Batuhan007
Batuhan007

319 Puan

Arkadaşlar merhaba . Ben yaklaşık 2 hafta önce sokakta arka sok bacağı kırık kedi buldum ankara kedisi cinsi . Bu kedi bulundugum ilçede veteriner olmadıgından klinige goturdüm ve ameliyat ettirdim fakat kedinin ameliyatı başarısız olup ayağını kesmek durumunda kalmışlar . Ben bu yavruyu sahiplenip bakımını üstlenecegim fakat ben daha önce kedi bile beslemedim . Internette araştırma yapınca sağlıklı bi bilgi bulamadım . Kedi yavru daha en fazla 2 aylık bakımını nasıl yapabilirim ona nasıl davranmam gerekir simdiden tesekkur ederim.

11 CEVAP

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Yavru olduğu için 3 bacak ile yaşamaya zaten kendisi adapte olacaktır bir süre sonra. Mevcut dikişlerin enfeksiyon kapmamasına dikkat edin.
Gerekirse ek vitamin takviyesi vs kullanın zaten veteriner hekim gereken her bilgiyi sizinle paylaşacaktır. 3 bacak kedinin yaşamsal fonksiyonlarını çok fazla etkilemez alışınca.
Hassas davranışınız ve yardıma muhtaç bir canlıya kucak açtığınız için de sizi ayrıca tebrik etmek isterim..
Tüyü kadar ömrü olsun bebişin :))

Batuhan007
Batuhan007

319

Teşekkür ederim sagolun insallah atlatacağız beraber bu durumu

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

kediler içgüdüsel olarak yapar kuma. Sadece kumunun yerini gösterin başlarda belki ufak tefek kazalar olabilir fakat zamanla sorunsuz bir şekilde kumunu kullanacaktır.

Merhaba,
Öncelikle sizi tebrik ederim çok güzel bir davranış hayırlı olsun kedicik :)


Aklınıza gelebilecek her konuyla ilgili buradan soru sorarsanız seve seve cevap verecek birçok güzel insan var. :)


Hayırlı olsun yeniden :)

Ayağınıza taş değmesin. Bir iki kumuna götürüp koyduğunuzda o öğrenir. Biz de araba motoruna sıkışan bir kedi bulmuştuk ampute edilmişti bacağı ama yaşayamadı maalesef. Veteriner yaşarsa da ilerde fipe yakalanabilir demişti. O yüzden bağışıklığını güçlendirin mutlaka öncelikle. Bağışıklık iğnesi de yaptırabilirsiniz. Ya da vetomune , veda gibi markaların bağışıklık takviyeleri var onlardan kullanabilirsiniz.

Batuhan007
Batuhan007

319

Peki çok teşekkür ederim ismini şanslı koymuştum ilk bulduğumda ama pekde şanslı degil galiba yavrum insallah çabuk toparlayacağız tesekkur ederim tekrardan

Batuhan007
Batuhan007

319

Peki bilgi sahibi iseniz bu kediye tuvalet egitimi verilir mi

Evet kuma götürüp koklatın biraz kendisi alışır zaten. Alçak yavru kediler için olan küçük kum kaplarından tercih edebilirsiniz zıplamaması için, kolayca girip çıkar içine. :)

Verilir tabi o bulduğumuz kedimiz ampute edilmeden önce kocaman bir sargı vardı bacağında ona rağmen kuma gidiyordu. Yürüyecek hali bile yoktu. En son dert edeceğiniz durum bu. İçgüdüsel gidiyorlar zaten kuma.

Batuhan007
Batuhan007

319

Arkadaslar tekrardan merhaba ben kediyi teslim aldım fakat kedi suan cok agresif bi koseye gecip ordan hic cikmiyor odaya girince korkuyor yaklasinca saldiriyor . Nasil bi yol izlemem gerekir acaba

Lils
Lils

125527

Yanınızda yaş mama, ödül maması vererek alıştırabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1382 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR