Kedisi Mantar Olan Veya Atlatanlar

Kedimin cildindeki kellikler ve aşırı kaşıntı sonucu veterinere gittik ve mantar olduğu söylendi. Sprey tedavisine başladık. Sizin de kediniz mantar oldu veya atlattıysa nasıl bir tedavi hangi ilaç uygulandı, kaç günde sonuç aldınız yazarsanız çok sevinirim.

7 CEVAP

Ikraa
Ikraa

26

kedinizde kulaklarının nemli kalmamasına çok dikkat edin ve veterinerler kedilerin kesinlikle banyo yapılmamasından yana banyo sonrası kalan nem de bunun sebebi genellikle mantar orada türüyor ve bağışıklığıda son derece önemli

ILoveF
ILoveF

8882

Uzun süre farklı farklı ilaçlar denedik ama mantarımızın derdine deva olan kesinlikle ecosin tabletle yaptırdığımız banyo oldu. İlacın kullanım şeklini ve uyarıları dikkate alarak güzel bir banyo yaptırabilirsiniz kesinlikle tavsiye ediyorum. 2 kedimde farklı zamanlarda mantar çıkmıştı. İlk kedimizde ilk yaptırdığımız banyodan sonuç alamadık ama tüyleri çok sık olduğundan ötürü de fayda etmemiş olabilir diye düşündük 2.kez banyo yaptırdık ecosin tabletle. 2.banyodan önce traş ettirdik. Traşın da etkisi olmuş olabilir diye düşünüyoruz ama bazı vakalarda 2.banyo da gerekebiliyormuş. Diğer mantar çıkan kedimiz biraz yavruydu o yüzden tüyler çok sıkı değildi. Onu traş ettirmeden yaptırdığımız ilk banyoda hemen sonuç aldık.

ILoveF
ILoveF

8882

Ayrıca mantarın düşük bağışıklık sonucu ortaya çıkan bir hastalık olduğunu söylemişti veterinerimiz. Bağışıklığı güçlendirmek tedavi sürecinde oldukça önemliymiş. Biz bunun için de her gün imuneks çocuk şurubundan kullanıyorduk. Kedinizin yaşına ve kilosuna göre kullanmanız gereken dozajı veterinerinize sorabilirsiniz.

Ben de oceral sprey ile başladım 2-3 günde bir etki etmezse getirin ecosin banyo yaptıralım dediler. Umarım etkili olur kaşıntılarına son vermek için her şeyi yaparım böyle görünce içim acıyor.

BalinAnasi
BalinAnasi

714

ecosine hemen gecmemenizi öneririm. Bana da bağışıklığı düşün olduğu için ortaya çıkar dedi ve üst üste yıkamıştık malesef ondan dolayı da kapmış olabilirdi.
Her neyse biz de oceral sprey ve bağışıklığı için de lysine force diye bir ağız spreyi aldık vet tavsiyesi ile ve yakalık takıldı. Kulak arkasında sağ popo taraflarında çıkmıştı ama mantar başlangıcıydı 2 hafta da 2 kutu oceral sprey bitirdik. Her aklıma geldiğinde bol bol sıkıyordum. izin vermediğinde korktuğunda sever givi yapıp pamukla spreyi derisine yediriyordum. 1. hafta sonunda gittiğimizde burnuna bulaşmıştı o da bizim suçumuzdu kesinlikle kedinizle temas etmeyin. olabildiğince uzak kalın ve mantar aşısı da son çareniz olsun.

yyagmmurrrrr
yyagmmurrrrr

3689

cleapet sprey öneririm çok iyi geliyor bir kaç güne geçirir

Kedisekeri
Kedisekeri

3261

Bombay cinsi dişi sokak kedisi bakıyorum, 14 gün önce Ecosin tabletin %75 kullandım. Islanmaktan sürekli kaçtı, deriye masaj yaparak uygulayamadım fakat buna rağmen eskisinden çok daha iyi. Tüyleri tekrar çıkmaya başladı, kaşıntı azaldı. İkinci dozu Perşembe günü doğum yaptığı için uygulayamadım. Beslenme konusunda tavuk ve türevlerinden mümkünse uzak durmaya çalışın, tetiklediği söyleniyor. Bağışıklık için aminosol öneririm, ben de buradan öğrendim. Mantar vücudun iç & dış sağlığın güçlendirilmesi ile en hızlı yanıtı verir.


Parazit iç - ​dış tedavisi gerekiyorsa o da zamanında yapılmalı.


Ecosin tablet tüm mantar türleri üzerinde en etkili ve basit tedavi olarak biliniyor.


Veteriner hekim 1 tableti 4 parçaya bölüp 5 gün arayla kullanılması gerektiğini ifade etti. Normalde yarım ya da tam tablet yazıyor internette. Tablet tek fiyatı 125 TL bilginiz olması adına belirteyim.


Geçmiş olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 320 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR