Yavru Kedi Bakımı

BIDIBIDI
BIDIBIDI

348 Puan

2- 4 ay arası bir kedi sahiplenmek istiyorum.Yavru kedi için gerekli ürünler nelerdir? Ayrıca beslenme düzeni nasıl olmalı? Yaş mama ve kuru mama dışında ne yedirmeliyim?

5 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12742

Temel gereçler; tuvalet kumu, tuvalet kabı, su ve yemek kabı, taşıma çantası, besin değerleri iyi bir kuru mama, birkaç oyuncak.


Yaş mama, vitamin, kedi tarağı, tırmalama tahtası gibi şeyler ikinci aşamada alınabilecek şeylerdir. Beslenme düzeniyle ilgili çok makale var internette ama genelde yavru kediler için beslenme planı uygulamamak daha iyi olabiliyor, mama kabını dolu tutun kendi isterse yer. Yaş mamayı ayda birkaç kez verebilirsiniz, çok sık vermek kedi sağlığı açısından sıkıntı oluşturur. Vitamin ve ödül mamalarıyla beslenmesine takviyeler yapabilirsiniz bunun dışında farklı bir şey vermenize gerek yok.

indovf
indovf

13426

Kuru mamanın ne kadar verilmesi gerektiği kutusunun arkasında yazar. Her markaya göre değişiyor. Yaş mama ise haftada bir verilmeli. Peynir, yoğurt ve yumurta sarısı çok yararlı. Ama sık verilmemeli. Süt, kemikli et ve kılçıklı balık çok zararlı. Yutsa bile kemik ve kılçık miğdeyi kesebilir. Ayrıca çiğ et asla verilmemeli. Yaş mama haftada bir verilmeli, çok verilirse kilo alır. Ayrıca içindeki tuz miktarı fazla yerse sağlıksız olur. Yaş mamayı dolapta tutmayı unutmayın yoksa bozulur. Ödül mamaları da var çeşit çeşit. Onları çok severler. Eğitim için veya stres olduğunda mutlu etmek için verilebilir. Sık olmamalı


Suyu sürekli tazlenmeli yoksa içmez. Su kabı ile yemek kabı yakın durmamalı. Mamasını kokusu giderse yani uzun süre dışarıda beklerse yemek istemezler. Kedi kumu da yemeklerinden uzak durmalı. Ayrıca kedi kumu sürekli temizlenmeli. Kirli olursa dışarı tuvaletini yapar. Size kızlarsa da trip amaćlı dıśarı yapar. Fakat bunlar harici tamamen akıllı canlılar ve hep kumu kullanırlar.


2ayda bir iç ve dış parazit aşısı olmalı. Yılda birde aşıları var(kuduz ,karma,lösemi)

indovf
indovf

13426

Tırnak kesimi olmalı yani tırnak makası gerekli. Uyurken veya uykusu varken yapmanızı öneririm
Sık sık taramalısınız. Sağlıklı bir kedi normalde tüy çok dökmez fakat bahar ayları tüy dökümü artar. Tarayarak bunu azaltmış olursunuz. Kedi tarağı gerekli
Tırmalaması için bir çok farklı ürün var. Tırmalama tahtası diyelim genel olarak. Bu mecburi çünkü tırnaklarını böyle törpülüyorlar.
Kedi şampuanı acil durumlar için bulunmalı. Normalde kediler yıkanmamalı ,bu onları strese sokar. Fakat kendini aşırı kirlettiğinde mecbur kalınabilir. Bu durumda özel şampuanları var. Mecburi olsa bile 3aydan kısa aralıklı olmamasına dikkat etmeye çalışın. Ayrıca kuru şampuanlar var bilginiz olsun
Tasmaya küçükken alıştırmanız gerekli. Tasma önemli çünkü kaçarsa telefon numaranız künyesinde yazmalı. Kaçmaz demeyin çünkü kızgınlık dönemi her kedi kaçabilir (ortalama 9.ay)
Pencerenizde ve balkonunuzda kedi filesi veya kedi teli olmalı

indovf
indovf

13426

Oyuncak olarak en sevdikleri kedi oltası. Ayrıca benimki plastik topu kovalamaya bayılıyor

indovf
indovf

13426

Hazır başlamışken marka önerisi yapayım. ND ,bozita, acana, mystic. Bir çok farklı sekmentte öne çıkan mamalar. Bir markanın popüler olması onu iyi yapmaz veya iyi olması sizin kedinize uygun olduğunu göstermez. En uygun mama deneyerek anlaşılır. Marka değişimi yaparsanız anı yapmayın yoksa ishal olur. Yavaş yavaş geçiş yapılmalı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 199 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR