Ev Değişikliği

Ballicorekkk
Ballicorekkk

2058 Puan

5 aylık bir kedim şu an bulunduğumuz evden 1 hafta içerisinde taşınıyoruz. Kedim aile üyelerimiz harici dışarıdan gelen her ses ve insandan aşırı derecede korkuyor hemen saklanıyor. Bulunduğumuz ev bayağı küçük ve taşınacağımız ev bayağı büyük iki katlı bir ev. Yavrumun daha az strese girmesi için ne yapabilirim? Yaş mama aldım taşındığımızda mutlu olsun vereyim diye daha başka ne yapabilirim? Tuvaletini yukarıya koyacağım mama ve suyunuda ama ekstra aşağıda mama ve su koyabilirim. Başka ne önerirsiniz ne yapmalıyım?

7 CEVAP

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Merhaba. Biz de yakın zamanda taşındık. Ve siz aynı bizi anlatmissiniz. 😂😂 Benim kedim de aile uyeleri disinda disaridan korkuyor, o zaman bulundugun ev kucuktu, simdi iki katli bir evde oturuyoruz. Bu kadar benzerlik. 🤗 Bu yuzden size kendi tecrubelerimi anlatacagim.


Oncelikle esyalar tasinirken kedinizi tasima kabina koymakta yarar var. Bizimki korkudan bir sureligine kaybolmustu. Bulunca kaba koyduk, kabin ustunu da ortuyle orttuk. Bayagi rahatladi. Arabaya bindiginizde arabada tasima kutusunun ustune ortu ortun, disariyi gorup stres olmasin. Ayrica klimayi dogrudan ona vurmayacak sekilde acmaniz iyi olur. Bizimki cok sicaklamis, nefes nefese kalmisti da.
Gelelim eve alistirma faslina. Oncelikle bence sadece bir odada kalsin. O odayi tanisin iyice. Sonra kendi istedikçe kapiyi acin, farklu odalar goz atsin. Tasima kabini kaldirmayin. Saklanmak isterse ona saklanir. Yas mama verebilirsiniz. Bu sure boyunca kedi corbasi yas mama falan verip su ihtiyacini karsilayin. Bir sekild emama yedirin. Bazen mama yemeyebiliyorlar. Bizimki ikinci kata alisinca, merdivenlerden asagisini merak etmeye basladi, kendi kendine kesfetti. Gunduz kesfediyor, gece bizimle ust katta uyuyordu. 1 hafta icerisinde tamamen alisti, su an keyfi yerinde cok sukur. 🙏🙏 Ev buyuk oldugu icin daha rahat oyun oynayabiliyoruz. Hem sehirden biraz uzak bir yer oldugu icin agac hisirtilari, kopek sesleri ve boceklerin sesini dinlemeye bayildi. 😍 Kolayliklar dilerim. 🌿 Umarim yardimci olmustur.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Biz anlattigim seyleri yaptik 1 haftada alisti dedigim gibi. 🤗

Zeytinbey
Zeytinbey

11881

Kediler evcimen hayvanlardır. Bulunduğu ortamdan farklı bir ortama girdiğinde strese girebilirler ama taşınıyorsunuz mecburi bir durum olduğundan kedinizle her zamankinden daha fazla ilgilenmeli ve onu yalnız hissettirmemelisiniz stres olmaması için. Bir süre sonra yeni eve alışacaktir ama camlara kapılara dikkat edin evden kaçarsa etrafı tanımadığı için geri dönmeyebilir.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

odalarla yavaş yavaş tanıştırın derim daha az stresli olur onun kokusu olan eşyaları koyun her odaya eve gider gitmez yoğun kokulu malzemelerle temizlik yapmayın ki eski evin kokusu kalsın

MMiamu01
MMiamu01

9872

Kedilerim ile beraber ilk kez yazlık evimize gittik (daha önce hiç ev değişikliği yapmadılar)1kedim sanki kendi eviymis gibi gezmeye yatmaya başladı diğer iki kedim çok korktu maalesef evde her zaman gördüğü kişiler olmalı mama kum düzeni değişmemeli
Onun dışında yemek yemeyi reddedebilir sevdiği yaş mamalardan alın bol bol kuru mama ile karıştırın elinizle yedirin bizimkiler öyle yapınca yedi çok stres olduğunu görürseniz ürünü bı çarşaf yardımıyla kapatın kucağıniza alıp başını okşayarak sevdiğiniz de de iyi geliyor

MMiamu01
MMiamu01

9872

Üzerini*

Ballicorekkk
Ballicorekkk

2058

Çok teşekkür ederim hepinize cevaplarınız için🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 280 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.349 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR