Sizin Mama Serüveniniz

duman_cat_world
duman_cat_world

131269 Puan

Selamlar. 🐾 Herkes kedisini sahiplendiğinden beri sırayla hangi mamaları kullandığını ve kedisine nasıl etki ettiğini, yorumlarını paylaşsın. Bakalım sizin mama serüveniniz nasıl? 😊 Merak ediyorum. 😌

29 CEVAP

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Biz veteriner önerisiyle Royal Canin Kitten'la başladık serüvenimize kedim hapır hupur yiyordu kendisine de iyi gelmişti. Sonradan içeriğini beğenmedim ve mama değişikliği yaptık. O zaman çok içerik falan bilmiyordum Purina One kullandık uzun bir süre. Kedimi hantallaştırdı fazla kilo aldı. Yerinden kalkacak takati yoktu. Dedik bu hantallığı mamadan olabilir mi? Felicia'ya geçtik. Purina'da karbonhidratlar onu doyurduğu için Felicia yediği donemde çok zayıfladı, çok üzülüyoruduk onun için. Sonradan alıştı. Ve Prochoice denedik. İştahla tüketiyordu ve kilosunu azıcık da olsa toparladık. Ardından içerik okumayı öğrendim ve o zamanın mükemmel mamasını, N&D yi buldum. Ringa balıklı portakallı denedik, ne desem. Tüyleri parlaklaştı, kilo aldı, gözleri canlılaştı, enerjisi yerine geldi, o yaşta olması gerektiği gibi oldu. Bizim güvenilir limanımız oldu N&D. Çok memnun kaldık ve hala da devam ediyoruz. Yakında Acana ve Brit Care'a geçeceğim dönüşümlü kullanacağım umarım memnun kalırız 😊😊

Poncimin
Poncimin

116364

Yavruyken Bonacibo kullandık. O zaman petlebi gibi online petshop sitelerinden alışveriş yapmıyordum. Bizim buradaki tanıdığımız petshopta içerikleri karşılaştırıp Bonacibo almaya karar verdim. En iyi içeriğe sahip kedi maması oydu. Zaten pek çeşitli mama imkanı yoktu. Neyse işte yavruyken kullandık. Herhangi bir sorun da olmadı, gayet sağlıklı gelişim gösterdi. 1 yaşına gelince yetişkin olmasına rağmen yine de bonacibo yavru kedi maması ile devam ettik. Yavru kedi mamaları vitamin ve protein-yağ olarak daha önde oluyor, daha sağlıklı gelişsin diye böyle devam ettik.


Bir sonraki yaşında petlebiden N&D Düşük Tahıllı Tavuklu Narlı 1.5 kg kedi mamasını kullandık. Paket bitince N&D Düşük Tahıllı Kuzulu ve Yaban Mersinli 5 kg kullandık. Bir sorunla karşılaşmadık, gayet memnunduk. Ama o sıralar N&D fabrika değişimi ve içerik değişikliğine gitti. Şikayet sayısı bir anda bayağı bir artmaya başlayınca Acana mama almaya karar verdim. Daha önce hep düşük tahıllı mama kullandığımız için Acana Bountiful Catch deneme kararı aldık ve sipariş verdim.


Vee sonuç olarak memnun kaldım yine :D. Yani bir sorun yaşamadık. Üstelik balıklı olduğu için mi bilmiyorum, tüy sağlığı baya güzelleşti. İçerik olarak Acana zaten N&D'ye göre çok daha güzel. Ama her kedi Acana yemiyor, bizimki sevince Acana ile devam etme kararı aldım. Şuan 1.8 kg Acana Pacifica kullanıyorum. Acana'nın üst serisi Tahılsız kedi mamasına kedim resmen bayılıyor. Verirken mamayı mırlamaya başlıyor, daha önce Wanpy Ödül Maması dışında hiçbir mamaya mırlamıyordu. Bu paket bitince ya Acana Grassland ya da Wild Prairie alacağım, çeşitlilik olması açısından.

Thesudeaskin
Thesudeaskin

2643

Benden önceki sahibi ne veriyordu bilmiyorum. Biz Proline diye bir mamayla başladık sonra Felicia ve Mystic kullandık ama kedimizi ishal yaptı iyi gelmedi bu mamalar. İçerik meselesini öğrenince de Pro Plan'a geçtik şuan son olarak N&D kullanıyoruz memnunuz😅

AdaCoco
AdaCoco

14912

Ben kedimi ilk sahiplendiğimde eski evinde Royal Canin kullanıyordu . Hiç bir yan etki yapmadı. Bir süre sonra, araştırma yapınca bu mamanın çok da iyi olmadığını öğrendim. Fakat kedimi kısırlaştırana kadar Royal Canin’e devam ettim. Sonrasında Acana’yı denedim fakat kedim hiç mama seçmezken zorla yedi. Sonrasında bir kaç hafta Acana’ya devam ettim fakat kedimi öyle görünce Acana’dan vazgeçtim. Sonrasında N&D’yi denemek için aldım ve hiç bir yan etki yapmadı. Şu anda N&D’ye devam ediyorum☺️

MrMirmir
MrMirmir

2294

Merhabalar, bizim mama serüvenimiz hala devam ediyor bitmiş değil. Yazım da biraz uzun olacak, okuyacak arkadaşlar kusuruma bakmasın lütfen :)


Sahiplendiğimiz ilk gün bir veterinere götürmüştüm bizim ufaklığı temel ihtiyaçları ve sağlık kontrolü yaptırmak için. Veteriner orda kendi sattığı mamayı övdü.
Spectrum diye bir mamaydı ve işin kötü yanı verdiği mama YAVRU KEDİLER İÇİN DEĞİLDİ.
Eve gelip paketi açıp baktığımda taneleri büyük görünce üzerinde ki yazılara baktım ve adult(yetişkin) kedi maması olduğunu gördüm. Başımdan aşağı resmen kaynar sular dökülmüş gibi oldu.
Kedimizi ailemize katmadan önce az-çok kendimce bir araştırma yapmıştım ve yavruların ihtiyaçlarının yetişkinlerden farklı olduğunu biliyordum. Mama içeriklerinin önemini de az çok biliyordum. İçerik olarakta net olmayan boş ibareler vardı. Hala kenarda durur paket kullanmıyorum.


Bu olay bana iki şekilde tecrübe oldu:


1- Tanıdıkta olsa kimseye ticarette güvenme.
2- Ev alışverişi gibi kedi alışverişinde de detaylı olarak araştır incele.


Büyük kazık yemiştik o veterinerden hala bu duruma canım sıkılır aklıma geldikçe o yüzden "hekim" ibaresi eklemiyorum devamına.


Sonra başka bir veteriner hekime gittim Karma-1 aşısını ve genel muayenesini yaptırmak için. Orda bu mama mevzusundan da bahsettim. Kendileri de açık olarak mama satıyorlardı denemek için aldım. Ben alırken proplan sanıyordum ama **Purinanın one ** serisiymiş yani proplanın bi alt segmenti. Bunu da geçenler gittiğimde fark ettim :)
O da fazla iyi değil içerik olarak proplan daha iyi.


Şimdi Acana First Feast sipariş verdim ürün kargoda bakalım o nasıl olacak. 🤔

Mia_elsaa
Mia_elsaa

2242

Royal canin british başladık hamilelik zamanında royal canin kitten gectik snra içerik bakımından hilss gectik çok sevdi kediler ama zamlar sebebiyle felicia karar kıldık devam ediyoruz Nd denedik begenmediler

tyguler
tyguler

124312

friskies whishas kullandik bir süre cahillikten. sonra proplan kitten proplan elegant proplan sterilised somonlu kullandık veterinerimiz aşırı övdü diye. şu an felicia kullaniyoruz yakinda da brit care'a geçeceģiz.

MrMirmir
MrMirmir

2294

Bi de Hill's balıklı sipariş verdim ekstradan olurda Acana'ya burun kıvırırsa diye bakalım :)

Sindycan
Sindycan

2763

bize sahiplendiren kişi rc kullanıyordu. veterinere gittiğimizde bize açık mama verdi. o zamanlar henüz bilgim yok mamalar hakkında. o bitince cahillik markette görüp jungle aldık, ardından 1 hafta friskies; sonra yerli marka olduğunu öğrenince bonacibo aldım içeriğinin yeterli olduğunu, fiyatının da makul olduğunu düşünerek. Tuz miktarının fazla olduğunu okudum ve orta kalitede içinde en azından gerçek et olsun diye matisseyi buldum, şuan matisse yiyor az kaldı bitmesine daha iyi bir mama alacağım umarım. Çok hatalar yaptım umarım yeni sahiplenen insanlar bu platformlardan bilgi alırlar da yanılgıya düşmezler.

Betulb97
Betulb97

12109

Sahiplendigim ilk ay veterinerde önerdikleri mamalardan birini aldım adını hatırlamıyorum ama o kadar kötü geldi ki, tüy dökümü ve gaz problemimiz oldu. Öyle olunca unique somonlu kitten kullandık kısırlaştırana kadar, devamında da proplan kısır somonlu kullandık, hala kullaniyoruz kedime iyi geldi tüyleri vs güzelleşti ama mısır içeriği yüzünden nd denemek istiyorum elimdeki mama bitince.


Müthiş başlık bu arada, teşekkürler ✨

buduu
buduu

13203

1-Royal canin british shorthair kitten
2-N&D balıklı balkabakli karidesli
3-Hills gastroenterit(vet getirtti)
4-Pro experience kısır
5-Royal canin kısır
6-Proplan hindili kısır
7-Acana kısır (bugün geçtik)


İlk 6 ay Royal canin kitten yedi sonra tam nd ye geçtik biraz kullandık ve sindirim sıkıntısı yaşadık ve 1 hafta vette kaldı hatta ameliyat falan olacaktı sonra dedim bır daha nd falan kullanmicam sonra zaten 5 kg bir gastroenterit mama kullandık ondan sonra kisirlastirmamiza yakın vet bize pro experience kısır mama verdi ama budu yerken çok zorlandı dişi falan kırılacak sandım sonra Royal canin kısır aldım ondan da çok az zorlandı sonra pro plan aldım şimdi de artık daha iyi içerik okumayı hangi mama hangi seviyede bildiğim için acana aldım bakalım yiyecek mi

aysekara1
aysekara1

12974

Oğlum ilk geldiğinde royal canin kitten, kısırlaştırdığımda royal canin fit 32, nd portakallı, proplan somonlu, şimdi ise nd tavuklu narlı kullanıyorum. Çok şükür oğlumda hiçbiri sorun çıkarmadı ama en iyi gelen proplan somonlu mamaydı. Yeni gelen kızıma alerji yaptığı için nd ye geçtik nd de aşırı tüy dökümü yaptı kızımda... Mama arayışındayım.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

AdaCoco
Serüvenini paylaştığın için teşekkürlerr ❤️🙏

sahraxfittiko
sahraxfittiko

13144

Bado-bi fayda olmadı
Jungle-biraz kas yaptı
Mırmır-bayıldıkkk 💖💖
reflex plus-güzel
Friskies-kötü
inşallah Mystice geçeceğiz💖💖

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

sahraxfittiko
Mırmır'ın kuru maması mı var, hiç duymadım da.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 966 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 9 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR