Kalıtsal Hastalıklara Sahip Olan Hayvanların Üretilmesi Ve Devamı

Kedisekeri
Kedisekeri

3261 Puan

Bu konuda herkesin bir fikri vardır bence, genetik hastalıklar insanlarda bile tüm yaşamı etkiliyor ki biz konuşup, sorunlarımızı paylaşabiliriz. Buna rağmen bilinçli kedi, köpek vb. bazı türlerde üretilmesi, iş alanı olarak görülmesi, sahiplendirilmesi bilinçsizlikten değil vicdani sorumsuzluk, çıkar gibi birçok nedenden kaynaklı. Arz/talep ilişkisinin böyle durumlarda bahsi geçmemesi gerekir. Bu kadar bilimsel, gündelik bilgiler biliniyorken umursamaz tavırlar sergileyen kişilerin düşündükleri nedir diye merak ediyorum?
Bana göre her ne kadar iyi bakılsa da ticari anlamda kâr amacı güdülen bu üretim tamamen tersine dönmeli. Amaç bir türü/cinsi yok etmek değil, etiğe uygun olanı yapmaktır. Kimine göreceli olan bu kavram netleşmiş şekilde uygulanırsa her şeyin daha iyiye gideceğini düşünüyorum.

5 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

bence scotish kedilerin ve bulldogların nesli tükenmeli, bi zahmet..

Merve7
Merve7

2435

Ah gerçekten korkunç hem canlar acı çekiyor hemde ticarete alet oluyorlar

simbakedi
simbakedi

136205

hayvanların üretimini yapacaklarsa yapsınlar ama onlar eşya değil ki parayla alınıp satılsın? para verip de hayvan sahibi olan kimse gözümde hayvansever değildir. 2021 olmuş yıl yani bu kadar cahillik olamaz. ayrıca sokaklarda, barınaklarda bu kadar hayvan mağdur durumdayken de üretim yapanlar da hayvansever değildir asla. parayla satanın zaten niyeti belli de, eşine dostuna sahiplendirenin de niyeti pek farklı değil. koca cahil topluluktan başka bir şey değiller.

Ozgcrn
Ozgcrn

20347

Benzer bir sitemi birkaç gün önce ben de etmiştim. Maalesef vicdanını seviyorum bakamayana vermiyorum diye rahatlanlar mevcut. Gerçekten seven için o hayvan kendi çocuğundan farksızdır. Hamilelikte çektiği sıkıntılara birebir şahit olup (her ne kadar kontrolleri devamlı yapılsa da) yine de buna devam etmek etiğe sığmıyor. En azından benim sahip olduğum etiğe uymuyor. Yapılan çok yanlış var. Umarım bir gün düzelir...

Zeytinbey
Zeytinbey

11863

size katılıyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 449 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81486 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR