Köpeğim Kuru Mama Yemiyor

Nidadenizzz
Nidadenizzz

4171 Puan

Köpeğim ne yaptıysak kuru mama yemiyor yaş mama ile birlikte yiyor sadece yeni mama aldığımızda kuru kuru yiyor ama sadece 1-2 seferlik 2 yaşında yavruyken yiyordu bir kaç kez ev yemeği vermişlerdi ondan beri yemek istemiyor yaş mamayla veriyorum ne kadar sağlıklı,doğru bilmiyorum ama ne yapmam gerek eğer yemesi için bir ürün varsa lütfen yazın hemen alacağım köpeğim diğer köpekler gibi normal kuru mama yesin istiyorum

7 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

öncelikle kullandığınız kuru mamada sorun var mı bozuk mu vs bunlarda emin olmalısınız. köpek acba kuru mamayı yerken dişleri ağzı acıyor mu bunu sorgulamalısınız. bunlardan dolayı değilse alışkanlıktan yemiyor demektir. eğer sorun yoksa güne 2 sefer beslemelisin, sabah ve akşam. geziden gelince 10 dk bekle sonra kuru mamayı koy köpeğin önüne sonra odadan çıkıp kapıyı kapat. köpekle mamayı odada bırak. 20 dk sonra tekrar git, yemediyse kaldır ve gün içerisinde ödül de dahil olmak üzere hiçbir yiyecek verme. üzerine köpeği yorabildiğin kadar yor, sabah uzun yürüyün, öğlen yürüyün akşam üstü yürüyün gece yürüyün. oyun oynayın vsvs. enerji harcadıkça enerji almak içn beslenme ihtiyacı duyacak çünkü. max 3 gün sonra iştahla yemeye başlayacaktır. köpekler 3 gün aç kalınca bizim 1 günlük açlığımız gibi hissederler yani o kadar çok acıkmazlar 3 gün içerisinde. bu nedenle duygusal olma aç kaldı gibi düşünmeyin. vicdanınız rahat olsun yani :) köpeğe üzülürseniz bu köpeğin gözünde dengesizlik olarak algılanır ve onu strese girmesine sebep olur. 3 gün fazla değil zaten yeteri kadar yorarsanız o köpek akşam öğünününden itibaren yemeye bile başlayabilir.

blue_hpood
blue_hpood

128183

iyi ki yemiyor derdim ama kka izleyin lütfen.

ihsanmert
ihsanmert

2242

Hangi yaş mamayı verdiniz

Nermintaskin012
Nermintaskin012

116201

Sürekli yaş mama verdiğiniz için ona alıştı ve sade yemek istemiyordur. Kuru mamasını önüne koyun ve extra başka birsey vermeyin. İlla ki yiyecektir. (Bu arada boş yere linçlemeyin birkaç saatte köpek açlıktan ölmez)

Azemm
Azemm

11366

Merhaba köpeği olan bir birey olarak yazıyorum. Kuru mamasını değiştirebilir, kuru mamayı biraz ıslatarak verebilirsiniz. Mamadan sıkılmış olabilir.

theyusra
theyusra

16477

bir süre kuru mamadan başka hiçbir şey vermeyin, yemezse de önünden alın bir zaman sonra mecbur kalıp yiyecek ve tekrar alışacak şu an yaş mama yemek için yapıyor muhtemelen goldenlar boğazına düşkün oluyor çünkü. ayrıca mamasının aromasını değiştirip mamasına bıldırcın yumurtası, balık yağı, yoğurt, kurutulmuş et tavuk vs gibi şeyler eklemek iştahını artırır hem de sağlıklı beslenmesini sağlar hem de bunları her zaman yiyebilir. her zaman yaş mama yemesi pek sağlıklı değil çünkü dişlerine zarar verebilir ve hayvana sağladığı bir yarar yok sadece tadı güzel onlar için ama yukarıda yazdıklarımı her öğününe ekleyebilirsiniz, başka şeylerde ekleniyor hatırlamıyorum şu an ama araştırırsanız çok fazla mama hazırlama videoları var.

Nidadenizzz
Nidadenizzz

4171

Öncelikle tavsiyeler için teşekkürler daha önceden ıslatarak vermeyi falan denemiştim sütle falan her şekilde bissürü mama denedik ama bir iki yiyiyor hemen sıkılıyor yaş mamayı çok az koyuyorum yok denilecek kadar arada vermiyorum ama aç kalıyor ve ağlıyor artık vermeyeceğim ve mamasını bitirdiğinde ödül veriyordum eskiden kuru mama yerse ödül vereceğim teşekkür ederim her şeyi deniyorum veteriner de aç bırakmamı söylemişti deneyeceğim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 464 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80818 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR