Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Selamlar arkadaşlar,
2 gün evimde köpeği olan bir arkadaşımı misafir edeceğim; köpeği 7 aylık erkek, kırma akita inu ve kısır değil. Oldukça hareketli ve oyuncu bir köpek.
Benim Kara'm da, 5 aylık dişi, kısır değil, çok oyuncu ve meraklı o da, köpekten çok daha akıllı :D
Sorum şu, bu 2 günü bir sorun olmadan atlabilir miyiz? Kedimi nasıl alıştırabilirim? Saldırganlığı vs. artar mı hiç bilmiyorum, nasıl bir yol izlemem gerektiğini.
Yardımcı olursanız çok sevinirim, benim için önemli bir konu çünkü kedimi kısırlaştırdıktan sonra bir de köpek sahiplenmeyi düşünüyorum bu deneyimi nasıl atlatacağımıza bağlı ama :D
akitalar av konusunda çok iyidir ve kedileri çok hoş karşılamazlar, zaten akitalar diğer köpeklerden de hoşlanmaz evin tek evcil hayvanı olmaya odaklı bir ırktır, kırma bile olsa çoğu köpek saf olan tarafın özelliklerini alır. güzelce tanıştırılırlarsa yine bir şansları olabilir ama asla ikisini yalnız bırakmamalısınız içgüdülerin ne zaman ortaya çıkacağını kimse bilemez. 2 gün boyunca size pek sıkıntı çıkaracaklarını sanmıyorum ama dediğim gibi sürekli yanlarında olmalısınız. sizin de kediniz varsa köpek sahiplenirken ya safkan ya yaşlı ya da gerçekten küçük (annesi olmayan) bir köpek sahiplenmelisiniz, belirli ırkların kedilerle nasıl anlaşacağını tahmin etmek kolay, yaşlıların zaten umrunda değil, yavrular ise ne olduğunu anlamadığı için onunla büyümeye alışık olacak ama diğer türlü riskli bir iş.
Arkadaşın da dediği gibi bence hiç riske atmayın.Sırf iki gün için bence alıştırmakla uğraşmayın gereksiz strese sokmayın.Kedinizi köpekle çok buluşturmamaya çalışın.Ne tepki verecekleri belli olmaz.İki gün sonra gidecekler sonuçta bir kazayla sonuçlanmasın eğer uzun süre kalsalar alıştırırdınız da bence şu an için gerek yok.
Ben köpekli misafir olayini yasadim.Kedimiz stresten mantar oldu.Oysa bizim de bir köpegimiz vardi ve dahi komsunun köpegini cok severdi.Ama yabanci bir baska kopek istemedi.
Akitalarin karakteri ile ilgili cok guzel bilgilendirme yapilmis zaten.Sadece kopek sahiplenme isini bu iki gune gore degerlendirmeniz dogru bir karar olmaz.Goldenlar kediler ile anlasir derler ama komsumuzun goldeni kedi düsmani.Gozlerimle kedi sevdalisi rot gördüm.Bazen cinsin de ötesinde kedi ve köpegin karakteri ile de ilgili olabiliyor.Ayrica biraz da sizin yaklasiminiz da etken olucaktir.Bunu basarabilirsiniz ama şu 2 gün icin bence yalniz birakmayin.
Benim bahçemde beslediğim bi köpeğim var; pati. Ama pati cinssiz bir köpek. Ve heryer toprak, ağaç, çiçek, çimen olduğu için sokaktaki kediler burayı çok seviyor. Pati hepsini kovalıyordu. Sonra simsiyah çok zarif bir kedi geldi. Bahçemizde yavruladı. Pati yavruları var diye pek bulaşmıyordu ona. Ama yavruları yanlız bulduğu bi anda saldırdı bende balkonda olduğum için bişey yapamadım. Pati nerden geldiğini bilmediği bir tırmık darbesi yedi suratına. O gün den beri anne kediyle pati beraber yatıyorlar, birlikte güneşleniyorlar. 😶
Selam online hayvan dostu arkadaşlarım :D 💖tavsiyelerinize uydum, misafir kabul etmedim, daha uzun bir süreç gerekli, iki gün için kediciği strese sokmaya gerek yokmuş 💖🙏🏻
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.