Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Merhaba.2aylık kedimin ilk karma aşısını bugün yaptırdım.3saat sonra ben kucağıma almaya çalıştığımda çok ciddi şekilde bağırmaya başladı.Kendisine 10günlükten itibaren ben bakıyorum normalde çok uslu bi oğluş.Aşının yan etkisi olabilir mi?Geldiğimizde 3saat boyunca nomral bir şekilde rutinimize devam ettik.Oynadı mamasını yedi kucağımda uyukladı.Ama sonra dokunmaya çalışınca bağırmaya başladı.Korktum açıkçası.İlk deneyimim olduğu için normal mi bilmiyorum.
Normal benim kedimde de olmuştu,aşının yan etkisi. Benim kedimin hafif ateşi de çıkmıştı
Ben de sizin yaşadığınızın aynısını yaşamıştım. Kedim 3 aylıktı. Aşıdan sonra 2 saat normaldi sonra sizinki gibi dokununca bağırmaya başladı. Ve saklanıyordu saatlerce saklanmıştı. Mama da pek yemedi. Hafiften ateşi var gibiydi. Bu durum 24 saat sürdü. 24 saat sonrasında kendiliğinden düzeldi. Yani endişelenmeyin düzelecektir.
Karma aşıda yan etkileri olabiliyor, halsizlik ateş ishal iştahsızlık bunlar normal durumlar yarına toparlar inşaAllah
Maalesef ayni durumu birkac gun once ben de yasadim. Benim kedim aksama iyilesmisti seninki de oyle olur buyuk ihtimal yarina hicbir seyi kalmaz.
İlk karma aşının yan etkileri daha fazla hissedilir olabiliyor, ikinci de bu kadar fazla yan etki olmaz. Bir de lösemi aşısında yan etkiler ağır olur. Genelde 1 en fazla 2 gün sonra tüm yan etkiler kaybolur.
Karma aşını çeşitleri oluyor ayni biontec ve sinovac gibi düşünün birinin yan etkisi daha ağır oluyor benim kedim 3 güne zor atlatmisti yan etkisini ağır olani yaptılarsa çok normal zaten
Teşekkür ederim içim rahatladı biraz.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.