Köpeği Kendime Nasıl Alıştırırım

Sds
Sds

290 Puan

Merhaba
Eşimin ailesi bahçelerinde köpek bakıyor bende apartmana geleli 1 ay oldu köpek bana bir türlü alışmıyor ama nasıl havlıyor o kulübede çıldırıyor havlarken artık eve girip çıkarken korkuyorum o küçük kulübesinden çıkıp bir şey yapıcak diye bir o kadar da salamlar sosisler atıyorum yok alışmıyor lütfen bana bir yardım..

6 CEVAP

theyusra
theyusra

16477

kulübede dediğinize göre tahminimce %90 bağlı bu köpek, e o zaman ne bekliyordunuz? size kucak açıp önünde eğilmesini mi? sen köpeğin özgürlüğünü kısıtla, boynuna kelepçe tak sonra pamuk gibi olmasını bekle başka bir isteğiniz var mı??? bağlanan, sosyalleştirilmeyen, bir alanda kapalı kalan, düzgünce ilgi ve sevgi görmeyen her köpek agresif ve hırçın olur. yani kalkıp salam sosis atmanızın hiçbir anlamı yok ayrıca salam falan da atmayın hayvana iç parazit kaptıracaksınız. ortalama bir köpek günlük 2 saat fiziksel 2 saat zihinsel egzersize ve sahibi her müsait olduğunda sevgiye ihtiyaç duyar ama köpeği sosyalleştirmediğiniz için muhtemelen bunların hiçbiri gerçekleşmeyecek :)

Blossom
Blossom

1695

salam sosis attıktan sonra onun ulaşamıycağı uzaklıkta ama görüş alanı içinde oturun biraz aynı ortamda zaman geçirin ama ona yaklaşmaya çalışmayın sizin bir tehdit olmadığınızı zamanla anlar biraz sabır gerekli

Snzlc
Snzlc

17491

güncel

Sds
Sds

290

@theyusra öncellikle köpek bağlı değil ayrıca köpek benim köpeğim değil ben apartmana yeni geldim demişim zaten iyi okursanız sabah akşam köpeği gezdirmek için dışarı çıkartıyorlar salam sosisi de sabah akşam vermiyorum herhalde alışması için yaptığım bir önlem sadce keşke saydırmak yerine daha iyi okuyup anlayıp ona göre yazsaydınız yazmak için değil..

blue_hpood
blue_hpood

128183

kral köpek ailesinden yardım alın. köpek arkadaşa da salam vermeyin lütfen:)

theyusra
theyusra

16477

gezdirilip gezdirilmemesi hiç önemli değil ki burda :D önemli olan köpeğin sosyalleştirilmemiş olması. sosyalleştirilmemiş bir köpeği istediğiniz kadar gezdirin hiçbir sonuç elde edemezsiniz, gün boyu sahibinin yanında olan bir köpekle bahçede bakılan bir köpek aynı olamaz yani insanları aynı şekilde sevemezler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 491 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80300 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR