Kedim Eve Alışamadı

noora
noora

218 Puan

1,5 hafta önce yaşadığım yerde parkın yanından bir kedi alıp aşılarını yaptırdım, her ihtiyacını karşıladım. Üzerinden bir buçuk hafta geçmesine rağmen balkonlardan atlamaya çalışıyor, dış kapıya gidiyor, evdekileri durmadan ısırıyor, tırmalıyor, kuru mamasını yemiyor bile. Parkın yanında kardeşleri ve ortamı vardı acaba oraya mı bıraksam diye düşündüm ama çoğu kişi dışarıya bırakmayın diyor. Fakat eve alışmadı ve alışacak olsa bile sadece işkence yapıyormuş gibi hissetmeye başladım. Veterinerde kaydı var, barınağa bırakmam mı uygun olur? Ya da parkın yanındaki kardeşlerinin yanına mı bırakmalıyım?

4 CEVAP

Lils
Lils

125528

Geri götürebilirisiniz sahiplendiğiniz yere. Arada uğrayıp mama vs. verirseniz çok iyi olur. Barınaktan uzak durun genelde kötü yerler oluyorlar. Kimliği pek önemli değil zaten. Çip taktırmadıysanız (kedinin içine çip takılıyor 2022 sonuna kadar zorunlu) size ait olduğuna dair bir şey yoktur zaten.

blue_hpood
blue_hpood

128183

alışamayan bir kedi için dışarısını tavsiye ederim fakat barınak asla. en azından mutlu yaşayıp ölsün ama kısırlaştırın, sürekli besleyin. bir ay daha deneyin, şayet uyum sağlayamazsa salmanızı öneririm.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Siz insan olarak farkli bir ülkeye tasinsaniz 1.5 haftada alişmayabilirsiniz.Kedi nasil alişsin? Ev ortami onun icin yeni, kendini güvende hissetmesi gerek.Alismasi icin neler yapiyorsunuz ? Kaç aylik bir kedi ?Evdekileri oyun icin mi isiriyor tirmaliyor , yoksa kendini savunmak icin mi ? Isirildiginda azarliyor musunuz ?
Arkadasimin 6 yasinda tamamen ev kedisi de bazen evin kapisindan kacmaya calisiyor.Iskence altinda oldugundan degil, kediler meraklidir, ozgurlugune duskundur.Sizlere guvenli baglanmasini saglamaniz gerekli.Biraz daha acin ev hallerinizi, dogru bilinen ya da fark edilmeyen yanlisliklar varsa , yardimci olalim.

simbakedi
simbakedi

136205

hayir kedinin alismasi icin sure vermeye devam edin, barinakta ölur, sokakta da ne kadar yasayabilir siz dusunun. balkona kedi sinekligi ya da file yaptirmalisiniz. dis kapidan kacmamasi icin dikkatli olmalisiniz. isirmamasi icin gun icinde oynatip enerjisini attirmalisiniz. kuru mama yemiyorsa su an yas mama ile destekleyin ya da tavuk, balik, ciger vs haslayin. kuru mamayi inatla yemiyorsa tadini begenmemistir. ayrica kedi kac aylik?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 415 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80459 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR