Sokaktan Yavru Kedi Sahiplenmek Caniliğe Mi Girer??

Anket

Söylediği şeyde haklı
(2 oy)
Söylediği şeyde haksız
(42 oy)
Toplam (44 oy)

Merhabalar,
Geçen günlerde internet üzerinden bir tartışmaya girdim. Ben sokaktan anne sütü ihtiyacını karşılamış bir yavru kediyi sahiplenmeyi doğru bulduğumu söyledim. Fakat tartıştığım kişiye göre bu caniliğe girermiş. Yani ona göre yavru kedi annesinden ve doğal ortamından ayrılmamalıymış. Ayrıca ona göre kediler apartmanda yaşamayı istemezlermiş. Sizce bu dediği şeyler doğru mu. Bu kişiye sizce ne söyleyebilirim?

27 CEVAP

Unabomberr
Unabomberr

103006

Gerçek hayvanseverler kedi ve köpeklerin sokakta yaşamasına razı olmaz. Ne kedi köpek sokak hayvanı, ne de sokaklar onların doğal ortamı. Sokaklar orman mı dağ başı mı ki? Otoyollarda, sokak aralarında ölmüş hayvanlar doğal ortamında mı ölüyorlar? İnsanların çöplerini karıştırarak yaşamaya çalışmaları doğal mı? Biz mağaralarda mı yaşıyoruz ki bu hayvanlar cadde sokaklarda yaşayabilsin? Avlanacak alanları, insan işgali sebebiyle yok olmuş. Araba altında ezilmeye, açlıktan hastalıktan ölmeye, tekmelenmeye, tecavüze karşı savunmasız hale getirdiğimiz bu hayvanların doğal ortamının sokaklar olduğunu savunmak, acımasızlıktır ve sorumluluğu üzerinden atma çabasıdır başka birşey değil.

koalandalago
koalandalago

13193

Merhabalar, yavru kediler yeteri kadar sut aldiktan sonra annelerinden ayrilabilir. Anneler omur boyu yavrulariyla ilgilenmezler. Yasadigimiz ulke ve kosullar belli. Sokaklar kedilerin ‘dogal ortami’ degil. Apartman da olsa bahceli ev de olsa ona guvenli bir yer bir yuva saglayarak sokaktan cok daha iyi imkanlar saglanabilir. Sokaktan kurtulan ve apartmanda mutlu huzurlu upuzun omur geciren bir suru can var.

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Doğal ortam diye bir şey kalmadı maalesef.Bu argüman bu devirde geçersiz.En uzun 3yıl yaşıyorlar o da araba çarpmazsa aç kalmazlarsa bir cani tarafından zehirlenmezkerse.İnsanlar bile sokakta güvende olmazken kendini savunamayacak küçük bir kedinin doğal ortamı değildir sokaklar.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Kesinlikle böyle bir durum yok onu söyleyenin cahilliği diyebiliriz buna. Hayvan karşıtı bir insan olduğunu düşünüyorum amacı onlara yardımcı olmak yerine ölüme terk etmektir bu zihniyette bir insanın. Doğal hayatları sokaklar ve caddeler değildir bu hayvanların sonuçta bir yavruyu annesinden ayırmamak kaydıyla anne sütünden kesilmiş bir yavruyu sahiplenebilir annesini ve yavruları rahatlıkla koruma altına alabilirsiniz veyahut sokaktan bir yetişkin kedi sahiplenip veterıner de genel kontrollerini yaptırıp güvenle evde bakabilirsiniz ha ne olur uyum sorunu yaşar belki biraz oda kısırlaştırılıp eve size güvendikten sonra geçecektir tüm hayvanların minnet duygusu hatsafhadadır bunu unutmayalım... 🐾🐾🐾

altunsila
altunsila

10096

Böyle kedilerin ömürleri boyunca aile yapısı taşıdığına inanıyor ya insanlar şaka gibi. Süt vermeyi kestikten bir süre sonra anne-yavru ilişkisi kalmıyor zaten. Sadece birbirlerinin kokularını bilip birbirlerine güvendikleri için aynı alanı paylaşabiiliyor ve kavga etmiyorlar. Ayrılmak onları etkilemiyor. Süt ihtiyacvını karşıladıysa şayet tabii ki sahiplenilebilir. Tam tersi sahiplenme imkanı varken bunu yapmamak canilik bence, sokaktaki kedilerin ömrü çok kısa, yaşam şartları çok kötü hemen hemen her yerde..

blue_hpood
blue_hpood

128183

bugün sabah haberlerde bir güvenlik görevlisinin ‘sokak’ köpeğinin üzerine kaynamış su döktüğünü gördüm. bir sokak köpeğine bir güvenlik görevlisi kaynamış su döküyor? hani doğal ortam? hani avlanma, üreme, özgürce koşturma? resmen ben cahilim diye bağırıyor insanlar, kafayı yemek üzereyim.

Renklipati
Renklipati

140143

Sizinle tartışmaya giren kişi asıl cahil olan, bizler sokaktan bir can kurtarınca mutlu oluyoruz elimizden geldiğince de kurtarmak için çabalıyoruz.. aşçılık susuzluk bir yandan,birde insan kılığında ki cani yaratıkların işkencesine öldürülmeleri ne maruz kalıyorlar doğal ortam bumu oluyor

AdaCoco
AdaCoco

14912

tabii ki de girmez. bunu söyleyen insan net cahildir. sokakta nasıl bir durumda olduklarını gayet iyi biliyorum. ben en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum sokaktaki kedilerime. doğal ortammış. doğa mı kalmış? sokakta ölsünler daha mı iyi?

MunevverOzturk
MunevverOzturk

115145

Dogal ortamlarını biz insanlar yollarla apartmanlarla işgal ettik haliyle arabanın altında ezilen hayvanlar dogaya salınan atıklar hatta çöpe attigimiz zararli seylerden zehirlenenler vs vs o yüzden evimizi acip hijyenik sagliklı yaşamalarını istiyoruz bu canilik degil her şeye ragmene ev ortamınına alisamayan kacan kediler var onlari da zorla evde tutmayi belki kötü sayabiliriz

_kklkmlk
_kklkmlk

2572

Doğa diye bir şey kalmadi doğa çöp kenarları bahçe park değil en güvenli yer evlerimiz keşke herkes sizin gibi kedi sahiplene

tyguler
tyguler

124312

doğal ortamı sokak mıymış kedinin?

Zegodogo
Zegodogo

2010

Asla caniliğe girmez zaten sokakta yardıma muhtaç bir sürü yavru hayvan var sen haklısın ama 2 aylıktan küçük bir kediyi sahiplenmek onu annesinden ayırmaktır. Annesi gelmiyorsa zaten ona yardım etmelisin

Palyaco
Palyaco

218519

2 buçuk aylık olanlar anneden tam süt almış olur

Evet zaten ben de annesinden süt ihtiyacını karşıladıktan sonra sahiplenmeyi doğru bulduğumu söylemiştim zaten tartıştığım kişiye.

simbakedi
simbakedi

136205

dogal ortaminda araba carpsin, acliktan ya da susuzluktan ölsun, soguktan tir tir titeyerek ölsunler, birileri tecavuz etsin oyle mi. baya dogal ortammis ya. tartismaya girmenize uzuldum boyle beyinsiz insanlara laf anlatsaniz da anlamiyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1221 Görüntüleme
  • 27 Cevap
  • 7 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80459 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR