Kedi Tüy Dökümü

Minigimmm
Minigimmm

11838 Puan

Merhaba arkadaşlar. Marttan bu yana durmaksızın bir tüy dökümümüz var. Koltuklar sandalyeler uzandigi yattigi her nokta ve üstümüz başimiz berbat durumda. Çok kucakta durmayi seven bir kedi değil ona rağmen alip birakmamizla üstümüz doluyor. Fotoğrafida yukleyecegim 1 ay önce kedimi taradiktan sonra çekilmiş eldiven. Bir onceki gun aksam taranmiş olan kedimden ertesi gun tekrar taranma sonucu dokulen tuy bu. Sizde durumlar nasil, bu denli dökülmeniz oluyor mu ?


22 CEVAP

Elifkoc
Elifkoc

2957

Mamayı değiştirebilirsiniz bozitayı deneyebilirsiniz

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

ya benim kedim uzaylı mı acaba? :) Çünkü gerçekten hiç tüy dökmüyor. İstersem on saat okşayayım, yok; gram tüy dökmüyor... nedendir bilmiyorum. sanırım mama kaynaklı. nd kullandığımızdan beri hiç tüy dökmüyor. onun dışında haftada bir iki kez Mutamin somon yağıyla Vets Plus malt macunu. Başka da kullanmıyoruz zaten.


Valla kedim konuşabilse soracağım neden bu kadar az tüy döküyon diye. söyle de dostlarına da formülü verelim dicem :)

Minigimmm
Minigimmm

11838

2 aylikken sahiplendiğimde proplan kullanmaya başladik, 4 5 ay hiç bir sorun yoktu o zaman tuy dökümü minimum seviyedeydi rahatsiz etmiyordu. Daha sonra coronası çıkınca daha kaliteli bir mama olsun dedik meraya gectik tuy dokumu baslayinca mamaya bagladim tekrar yavru zamanlarindaki markayi kullanalim dedim proplana gectim ama hic bir duzelme olmadi. Şuan proplan kisir somonlu kullaniyoruz. Ek takviyeler aliyor biotin cinko macunu. Bunun disinda biofelinenin tuy damlasini aldim, elimdeki macun bitince ona başlayacağim. Ve tekrar mama değişiklikliğine gideceğim. Nd için hekimimiz kışın çok verimli bir mama dedi onu veya brit care'i almayı duşunuyorum. Bunun dışında orjinal klinikten aldiğimiz furminatorumuz var 3 4 gunde bir taramaya çalişiyorum. Uzerinden ekstra eldiven ile geçiyorum cunku kirik tuyleri bir türlü bitmek bilmiyor. Alerjim olmasina rağmen bende tuy dokumu asla olmasin dusuncesinde degilim nasil ki bizlerinde saclari dokuluyorsa onlarinda tuyu elbette dokulecek bunun bilicindeyim ama sormak danismak istedim sizlerde de goruntu boyle mi diye.

Benim ki de çok dokuyor

Palyaco
Palyaco

218519

Tavuklu mama kullqnmayin yazin

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Sizinle özelden konuşmuştuk :) Konuştuğumuz mamaları deneyebilirsiniz ayrıca Mutamin Organics somon yağı da tekrar önerip kaçıyorumm :)

Bu konu hakkında bende veterinerle görüşmüştüm ve bana bunun için mama değiştirmene gerek yok ek takvi kullan demişti.
Öneri üzerine balık yağı vermeye başladım ama gözlü görülür derecede azalma var.
Deneyebilirsiniz sizde

Monserzk
Monserzk

1161

Mamadan olabilir ek vitamin verebilirsiniz yada ben her sene tüy dökme döneminde 1 kez kedimi yıkıyorum üstündeki fazla tüyleri atıyor daha sonra kuruyunca tarıyorum kediniz suyu seviyorsa havaların iyi olduğu bir gün yıkayabilirsiniz

End_19
End_19

113832

Tahılsız bir mama deneyin isterseniz. Nd bize yaramadı ama brit care epey iyi geldi tüy dökümü konusunda

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba
Tuylerini cektiginizde elinizde kaliyorsa mantar olmus olabilir. Bir tuyunu cekin tuy elinizde yumak yumak kalirsa veterinere danisin. Yoksa mamadandir strestendir mevsim degisikligi olabilir. Bol bol tarayin. Gecmis olsun

Sofia_juju
Sofia_juju

104122

Mamamızı değiştirip ek gıdalar kullanmayı deneyin (Malt vb.)

Seymaaacaan
Seymaaacaan

123863

Mamayı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Özellikle royal, proplan çok tüy dökümü yapıyor

Betulb97
Betulb97

12109

Her mama her kediye farklı etki ediyor, unique somonlu kullanırken ben hiç memnun değildim çok tüyleri dökülüyordu ama arkadaşım memnundu. Biz proplan kısır somonluya geçince gerçekten çok farketti ama tabi ki tamamen bitmedi, bitmez de. Ama minimum seviyeye indirmek için balıklı ve kedinize iyi gelen bir mamaya geçebilirsiniz. Mamanin yanında ek verilen şeyler de çok etkiliyor, benim kedime tavuk haşlayıp verdiğim zamanlar çok döküyor. Ek şeyleri de tüy sağlığa yönelik kullanabilirsiniz, vitamin tavsiyesi alabilirsiniz veterinerizden. T.rendy.oldan orijinal olmayan furminatoru 60 lira gibi bir şeye aldım, çok memnunum haftada 3 4 taramak yetiyor.

simbakedi
simbakedi

136198

yani ne kadar tarasaniz da dokulur elbet ama bana da bi tik fazla geldi. nd ye gecerken dusuk tahillisini tavsiye ederim bu arada proplan tahilli oldugu icin tahilsiza gecmeniz biraz sorun olabilir. ya da gecisi cok uzun tutmalisiniz ki kediniz alissin. ben de mamadan diye dusunuyorum cunku yaptiginiz bu kadar seye ragmen boyle dokmesi garip geldi. kedimi haftada 1 eldivenle tararim kendine cok dokundurtmadigi icin onda bile bu kadar cikmiyor.

Minigimmm
Minigimmm

11838

Fikirleriniz için teşekkür ederim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 704 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR