Kuru Mama İçeriği

Sizce içeriği en güzel yavru kedi maması hangisi. Hala araştırıyorum birkaç tane var aklımda. Kedimin biraz kilo almasını istiyorum hangi mamayı önerirsiniz.

8 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Orijen ve acana benim gözümde nirvanada ama brit care falan da güzel mamalar

Lils
Lils

125528

Acana
Brit care

Palyaco
Palyaco

218519

Exclision yavru mamasi içeriği temiz ve Akdeniz besinleri uriver ve taş oluşumunu engelliyor

Poncimin
Poncimin

116364

Bu konuda yorum yazmıştım, liste yapmıştım bakabilirsiniz konuya. Aynı mesajı buraya da yazıyorum. (Listeyi mamaların genel içeriğine göre yaptım)


https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/100738-en-iyi-yavru-kedi-kuru-mamasi


En iyi yavru kedi mamaları:


1 • Orijen Cat&Kitten
2 • Alleva Holistic
3 • Acana First Feast
4 • Naturea Cat&Kitten
5 • Bravery
6 • Fitmin
7 • Britcare Hypo-allergenic
8 • N&D
9 • Bozita
10 • Sanabelle
11 • Instinct (Düşük Tahıllı)
12 • Mera
13 • Exclusion


Kendi düşüncelerim:


Liste bu şekilde bence. Gözümden kaçan, unuttuğum mamalar olabilir. Aklıma gelenler bunlar. Orijen kesinlikle en iyisidir. İkinci sırada yavru kedi maması olarak bakarsak Acana gelmez bence. Acana üst serileri Grassland, Pacifica, Wild Prairie çok iyidir. Alt serisi de kötü değil ama bunların yanında içerik olarak geride kalıyor. First Feast mamasından önce içerik olarak Alleva Holistic daha iyi. First Feast %70 hayvansal içerik var. Alleva'da ise %85 et var. Acana %37 Protein, %18 Yağ içerirken, Alleva %44 Protein, %20 Yağ içeriyor. Omega içerikleri neredeyse aynı. DHA/EPA (beyin gelişimi için önemli) olarak ise Alleva önde. İçerik olarak bakarsak Alleva Holistic diyorum.


Sonrasında et içeriği olarak bakarsak Naturea gelir. %75 taze tavuk eti diyor. Çok güzel bir oran, ayrıca bu oran taze etten oluşuyor! Çok hoşuma gitti et içeriği. Yalnız geri kalan içerik kötü değil ama aşırı zengin bir içeriği de yok. Sade bir içeriği var. Daha zengin bir içerik olabilirdi sanki. Yağ oranı %18 güzel ama protein %32 yavru kedi için bir tık az geldi. Yine de genele bakınca güzel bir mama.


Ardından Bravery diyorum. İçerisinde taze tavuk eti yok gördüğüm kadarıyla. Kurutulmuş tavuk eti var. Burası eksi yönü ama geri kalan içeriği çok güzel, çeşitli. Protein %38, Yağ %18 yavru kediler için ideal değerler. Bravery'den sonra Fitmin derim. Yalnız Fitmin stok sorunu var, bulması biraz zor bir mama haberiniz olsun.


Şimdi ise Instinct'e gelirsek, normalde high meat serisi Sanabelle'den çok daha iyi hatta listenin üst kısımlarına kadar götürürdü mamayı ama high meat yavru kedi mamasını göremedim. Düşük Tahıllı serisinden yavru mamasını bulabildim. Buna göre değerlendirdim listede, eğer high meat yavru kedi maması varsa gözümden kaçmış olabilir önceden diyeyim. Instinct'de %34,5 tavuk eti var. %23,ü taze et. Sanabelle'de azıcık daha az et var ama hepsi taze et. %30 taze et içeriği var. Sanabelle sanki daha iyi burada ama öyle kayda değer bir fark da yok. Ama baktığımızda Instinct içerisinde mısır, arpa, yulaf var. Sanabelle'de ise yok. Bu yüzden genele bakınca Sanabelle bir tık daha iyi. Üstelik daha uygun fiyatlı. Ama şunu da diyeyim, Instinct high meat iyi bir mama, hakkını da yemeyelim şimdi. Bu ikisinden sonra Mera gelir. Et içeriği olarak Sanabelle ve Instinct'in gerisinde. Genel içeriği güzel ama öyle aman aman bir içeriği de yok ya. Bence o içeriğe göre fiyat çok pahalı, fiyatından dolayı tercihim olmazdı. O fiyata Acana alınır çünkü. Yine de içeriğe göre sıraladığım için listeye dahil ettim.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Benim içeriklerini beğendiklerim 💙


Yüksek bütçe
Orijen
Acana
ND


Orta bütçe
Brit Care
Exclusion
Nutri Feline


bunlar arasında nd yi kullandık hala kullanıyoruz ne kadar şikayet alınmış olsa da biz hala memnunuz Farmina biliyor bu işi kedimize çok iyi geldii 💙🤩


Ringa balıklı portakallı yetişkin mamasıyla başladık, kuzulu yaban mersinliyle devam ettik şimdi de tavuklu narli kısır ...

Seymaaacaan
Seymaaacaan

123863

Proplan ya da hills

Ozge00
Ozge00

131723

Yazılanlara ek olarak instinct de iyi bir seçenek

Pro Plan öneririm.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 352 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR