Lütfen Bir Akıl Verin :(

sundowndread
sundowndread

3292 Puan

teyzemlere bir akrabaları hamileyim bahanesiyle güya geçici süreliğine kuşu vermiş uzun zamandır almıyormuş. böyle saçma bir bahane görmemiştim. sanırım kuşun psikolojisi bozulmuş ve iyice vahşileşmiş. teyzemlerde bu vahşi diye düzgün ilgilenmiyorlar kafesten bile çıkarmıyorlar. ben de bu haline üzülüp eve getirdim ama evde 1.5 yaşında bir kedimiz var. kuşa rahat vermiyor çıkarıyorum üzerine atlıyor kafese koyuyorum kafesin etrafından ayrılmıyor uyumuyor yemek yemiyor. ayrı odalarda tutuyorum aklı sürekli onda kalıyor. kuş ise eve alışmaya başlamıştı mutlu görünüyordu :( şimdi geri vereyim diyorum ama ilgilenmiyorlar kuşla kafese hapsediyorlar hep. bir başkasına vereyim desem o emanet diyorlar veremem. ne yapmam gerek bilmiyorum kuş eve geldiğinden beri ben bile stresteyim hep

4 CEVAP

BerenZ
BerenZ

103523

Hamilelikle kuşun ne ilgisi varmış bir de bu çıktı moda. Sanki kraliyet ailesi tahta varis doğuruyor millet. Kuşlar stres ortamından etkilenip bir anda ölebiliyor aklı başında birine emanet edebilseniz iyi olur. Çok düşünen insan kuşuna sahip çıkar ne sorumsuz bencil insanlar var, böyleleri kuşa birşey olsa utanmadan ortalığı yıkar yalandan.

nurxo
nurxo

829

bence baska bir oda da tutun ve kediye o odayi unutturun. kedinizle oynayin ki kus aklina gelmesin cunku kus simdi elden ele farkli kislerde dolastigindan stres yapiyor olabilir allah korusun olebilir bile daha havalar cok soguk olmadi sabhalari balkonunuz varsa kusun kafesini balkona falan koysaniz belki bilemiyorum. umarim bir sekilde halledebilirsiniz.

Jarvis12
Jarvis12

1964

Benim de 2 muhabbet kuşum 1 de kedim var. Kediyi 2 aylıkken aldım, kuşlara küçükten alıştırabilirim diye düşündüm ama maalesef olmadı. şu anda kedim 8 aylık, kuşların da odası ayrı, kedi o odaya giremiyor. kuşlar odalarında özgürler ve şimdiye kadar strese girme, küsme olaylarımız olmadı. tabiki eskisi kadar ilgilenemiyorum ama zaten 2 kişi oldukları için bana ihtiyaç duymuyorlar birbirlerine yetiyorlar. size tavsiyem, arkadaşların dediği gibi kuşu ayrı odada tutun ve yanına bir arkadaş alın. benim kuşum tek olsaydı eminim yalnızlık çekerdi ve strese girerdi. ama aylardır ayrı odadalar ve keyifleri yerinde birlikte. konuşmaya devam ediyorlar, cıvıl cıvıllar sürekli.

hannnngggg
hannnngggg

115022

bir kedim bir muhabbet kusum ve bir papağanım var kedimi sahiplenmeden önce kuşlarım vardı papağanımla kedim güzel anlaşıyor alışabilirler diye düşünüyorum ama kus zaten kendi asıl evinden ayrılıp biraz stres olmus suyuna vitamin katabilirsiniz mevsim geçişlerinde tüyleri dökülüp ishal olmaya meyilli oluyorlar birde kuşu saldığınız zaman gezinmesi icin kedinizi odaya almayın zamanla alışacaklar kafesinin etrafında gezinmesi sorun olmuyor birbirlerini tanısınlar kedim papaganıma pati atarsa papaganım da patisini ısırmaya çalışıyor kendini koruyor ya da uçuyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 543 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR