Muhabbet Kuşundan Anlayanlar Bakabilir Mi

Muezzabalim
Muezzabalim

115007 Puan

Kuşlarımın ikisi de bir yaşını geçti full sarı olan erkek diğerini dişi olarak biliyoruz fakat hiç cere ve gaga renklerinde değişme olmuyor şu an muhtemelen kızgınlık dönemindeler yuvalık takicam bugün anlayan bi bakabilir mi yoksa ikisi de erkek mi🙈Reis erkek ondan eminim baya cakır cakır konuşuyor çünkü her sesii taklit ediyor diğeri yeğenimin kuşu uzun zamandır bizde arkadaş olsunlar diye onun bir gözü doğuştan yok ama manyak bikuş acaip ısırıyor elimi deliyor resmen aşırı ısıran ve hırçın olan kuşlar dişi olurmuş ama bilemiyorum 🤷🏻‍♀️


7 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Merhaba belki yüzlerce muhabbet kuşu bakmış biri olarak ikisinin de dişi olduğunu söyleyebilirim 😅

pasakli_
pasakli_

13645

Muhabbet Kuşu Cinsiyet
Muhabbet kuşlarının cinsiyetini öğrenmek için birkaç yol vardır. Bunlardan ilki gagalarında bulunan cere adı verilen yerdeki renge bakmaktır. Örneğin yavru bir muhabbet kuşunun dişi olup olmadığını gösteren cere denilen kısımda beyaz, açık mavi, krem rengi ya da mor renginde olması gerekir. Ancak en belirgin ayırt etme yöntemi cere denilen kısımda bulunan burun deliklerinin etrafında beyaz renkte bir halka olmasıdır diyebiliriz. Yavru bir muhabbet kuşunun ceresi pembe veya mor tonlarında ya da cerenin tümü tek bir renkteyse Muhabbet kuşu erkektir.


Muhabbet Kuşu Cinsiyetleri
Muhabbet kuşlarının cinsiyet ayrımı davranışlarına göre de anlaşılabilmektedir. Fakat bu davranışlar kuştan kuşa değişse yine de benzerlik gösterdiğini ve cinsiyetin böyle de anlaşılabileceğini söyleyebiliriz.


Dişi muhabbet kuşları erkek muhabbet kuşlarına göre daha hareketsizdir. Erkek muhabbet kuşları dişilere göre daha sakindir. Erkekler daha uzun öter, öterken de başlarını sallarlar. Dişiler ise genelde kısa şekilde öterler ve agresiftir. Erkek olanlar daha hareketlidir ve yerlerinde durmazlar. Erkek muhabbet kuşlarının cere rengi genel olarak koyu mavi, mavi, koyu pembe tonlarındadır.


Muhabbet Kuşlarında Üreme Ayı Cere Rengi
Muhabbet kuşlarının üreme zamanlarında cere rengi farklılık gösterebilir. Örneğin yetişkin bir dişi muhabbet kuşunda kahverengi tonlarında olurken, dişi kuş üremeye hazırsa rengi koyulaşır, derisi çatlak ve kuru bir görüntüye dönüşür. Erkek muhabbet kuşlarında ise cere rengi koyu mavi renktedir. Ancak bu renk sağlık ve hormon durumlarında göre farklılık gösterebilir. Erkek muhabbet kuşlarında cere rengi değişmemekle birlikte genelde parlak mavidir.


umarım yardımcı olur :)

Jarvis12
Jarvis12

1964

Kuşların ikisi de erkek büyük ihtimalle, zaten 1 yaşını geçtiği için, dişi olsa çoktan kızgınlığa girerdi ve ceresinden siz bunu anlardınız; dişi kuşların ceresi normalde beyaz gibidir, erkeklere göre daha açık renktedir ve kızgınlık döneminde kahverengileşir ve kabarır. Erkek kuşlarda cere rengi kızgınlıkla çok fazla değişiklik göstermez, aynı kalır, renk oturur zaten. Erkek kuşların bazılarının cere rengi pembiş oluyor, çoğu kişi pembe olması yanılgısına düşüp dişi olduğunu zanneder ama pembe cere erkektir :D Benim 2 oğlum var biri 6 biri 4 yaşında. Biri pembe, biri mavi cereli :)

teddybal
teddybal

123878

Pembe cereli erkek olur mu 🤔

Muezzabalim
Muezzabalim

115007

Teşekkür ederim ama benim erkek olan Reis sürekli şu an kur yapıyor diğerine ama diğer kuşun hiç kur yaptığını görmedim mutasyon kuşlarda olabiliyormuş cere rengi dönmeye bilirmiş

teddybal
teddybal

123878

Bazen kuşun kişiliği de devreye giriyor sanırım, benim de dişi kuşum kafeste erkek kuş olmasına rağmen yüzüne bakmayıp diğer dişi kuşa aynı erkek kuşmuş gibi hareketlerle kur yapıyordu, baya bir süre acaba erkek mi diye emin olamadık(pembe cereli idi), ama vet.imiz de dişi olduğunu söyledi. Canım yavrum benim, çok neşeli idi.. Bir yaşında net belli olur demişti vet. burun deliklerinin etrafındaki renk önemli dedi gaga üstü mavi gibi görünebilir ama burun deliklerinin etrafında renk açıksa dişidir demişti (kanatlı uzmanı kendisi) Erkeklerde orası da koyu mavi olurmuş.

Muezzabalim
Muezzabalim

115007

Herkese çok çok teşekkür ediyorum kedilerle aynı evde biraz zor olsa da ne muhabbet kuşundan ne de kedilerden vazgeçemiyorum çok seviyorum hepsini de dostluklarını kimseye değişmem 💕✋🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 754 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR