Kedileri Bahçeden Uzaklaştırmak İçin En İyi Yöntemler

Kedisekeri
Kedisekeri

3261 Puan

Haziran ayından itibaren baktığım sokak kedisi ve 2,5 aylık yavrularını uzaklaştırmak zorundayım. Her gün ilgileniyorum elimden geldiğince ama maddi -ayrıca kış ayları yaklaşırken- olarak zorlamaya başlayınca sahiplendirme ilanı açmıştım, geri dönüş olmadı. Bombay cinsi olduğu için çok cana yakın, uyumlu.Yavrular çoğu zaman benden kaçıyor. Aç bırakarak terbiye etmek istemiyorum ama yakında beslersem buradan uzaklaşmaları imkansız. Bu durum başkaları için sorun olduğundan acil ve etkili yöntemler önerebilir misiniz?


Forumda okudum aynı konuları biberiye yağı, turunçgil vs. deneyenler ne şekilde uyguladı ve süreç nasıl geçti?

16 CEVAP

Cemikoko
Cemikoko

3959

Neden uzaklaştırmak istediğinizi anlayamadım ben.
Kalmaları için çabalasanız olmaz mı? Akşam yemeklerinden arta kalanları bile verseniz bir parça doyarlar.


Çünkü kedilerin kendi bölgeleri dışında yaşamaları çok zor oluyor. Kabadayılık taslıyorlar birbirine, yabancı kedi görünce sağlam kavga çıkıyor.


Gerçekten neden uzaklaştırmak istiyorsunuz?

Mehdem
Mehdem

102698

Zor bir durum ama Allah onların rızkını sizin vermenizi vesile kılmış gittiklerinde başlarına bir şey gelse bir nevi vebal almış olursunuz. Rızkı veren de Allah çünkü. Sahiplendirmek için çabalayın. İlanınıza baktım o şekilde dönüş olması ne yazıkki imkansız. Daha güzel çekilmiş fotolarla yavru bir kediyi uzun süre sahiplendiremedim niye sokakta diye. Eve sokup fotolarını çektim o hafta gitti kedi. Bu insanları anlamak mümkün değil. Sizinkiler kaçıyormuş bir iki gün yaş mama tavuk eti gibi şeylerle tavlarsanız belki yemek uğruna yaklaşırlar. Başka mahallede besleseniz dahi yine dönüp dolaşıp sizi bulur gelirler. Aç kalıp bakan olmayınca napsınlar başka. Eminim onlarda bize bayılmıyordur hayatta kalmak için mecburlar sadece. 3 gün aç kaldığımızı varsayalım hiç hazetmediğimiz insanların kapısında buluruz kendimizi.

Superisi814
Superisi814

125143

Merhaba,
Şu anda oturdugum sitede onun bunun uzerine su sıktigi, kovaladigi , kedisavadla basijdan def ettigi, bazen siddet gosterdigi ama lafta en cok doga severlerin arasinda yasiyoruz klanim ve ben.Klanima yeni uyeler de katildi tam sayilari 21.O da simdilik çunki tek tuk hayvan besleyenlerde kislillarina donduklerinde articak.Yedigim laf sayisini, topla baska yerlere birak onerilerini, tehditlerini gunluk hesapliyamam.Ustelik tek komsum yok.Bir cogu birakin artik yemegi bir kap suyu cok goruyor.
Benim tek bildigim kapima geleni red edememek.Bir de ustune hayvanlara duskunsun deniyor.Ben duskum degilim , duskun hale getirilenlere sadece kapimi kapatamiyorum.Bunum komsusu bir yana, mamasi, ilaci siz dusunun.Birisi sikayetci olmaliysa bu en cok benim hakkim.Cunki basta kendi kedim strese giriyor.Ama bir kere kovmadim.
Ben gibi yapin diyemem herkesin kendi tercihi.Fakat bilin ki birileri de sizinle belki ayni sorunlari yasiyor.
Naftalin kediler icin zehirlidir, hani kendi ellerinizle zehirlemis olursunuz..
Vicdanen bakmissiniz simdi vicdaniniz biraktiktan sonra bir yerlere sizi yakalamiyacak mi sanirsiniz.Bence farkli bir yontem bulmalisimiz.

Cemikoko
Cemikoko

3959

Kavgadan kaçarken de ölüyorlar. Zaten sokak hayvanlarının ömrü ortalama 2-3 sene. Keşke onu da zor şekilde geçirmeseler...

orhdoner
orhdoner

135544

Bence zararlı şeyler koymayın zehirlenebilirler Allah korusun vebal almak çok kötü bunu düşünün çok zarar vermiyorlarsa dursunlar zaten büyüdükçe kendileri gezmeye çıkıp uzaklaşıyorlar artık bizim öyle kaç tane yavrumuz vardı hepsi kendiliğinden gitti yani büyüyünce

Efekilic
Efekilic

5194

Amaç ne??? Kış olabilir küçük bir kulübe mama su bitti? Bu kadar yazık günah

teddybal
teddybal

123878

https://www.h e p s i b u r a d a.com/demonte-barinak-kedi-evi-p-HBCV00000ADJC4?magaza=ebatland%C4%B1r


Şöyle bir şey koysanız bahçeye, içine bir battaniye tamam, size alışmışlar da çok ne kadar güzel, fotoğraflarını da yüzleri görünecek şekilde koyun siteye zamanla sahiplendirilirler.

metmet
metmet

2243

Ya naftalini yerlerse, bence koymayın

Anonymus297519
Anonymus297519

113699

Bahçemde yaz kış kedi bakıyorum tamamen saçmalık ne zararı var bizim komşularımızda bu düşüncede diyecek bir şey bulamıyorum. Koyduğunuz her hangi bir şey onlara zarar verebilir gerisi sizin vicdanınız.

Yapıstı mı çıkmıyorlar üzgünüm:( sahiplendirmek tek çare. İnstagramdaki sayfalara ilan verdiniz mi? Hangi şehirdesiniz? Belki birileri bahçesine/ besleme yaptığı alana falan almak ister.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

evet bana da sürekli bir kedi geliyor besliyordum ancak eve girmeye calısıyor kendi kedim korkuyor ondan... ben de uzaklaştırmak zorundayım maalesef :( başka yerde beslesem diyorum ama beni biliyor eve alışmış durumda yapabileceğim bir şey var mı acaba?

Ve mümkünse daha iyi fotoğraflarını yakalamaya çalışın, yüzlerini çekin daha çok. Şansları artar.

Kedisekeri
Kedisekeri

3261

Fotoğraf çekmek için çok uğraştım, yaklaşınca direkt kaçıyorlar. İstanbul ikameti, Instagram kullanmıyorum. Maalesef ki çok acil uzaklaştırmam gerekiyor, önceden yapmalıydım ama hastalık, hamilelik süreci, doğum derken olmadı.

Kedisekeri
Kedisekeri

3261

Naftalin, turunçgil, karabiber, kırmızı biber, esans yağlar uygulamak zorunda kalacağım. Çünkü bir tek bana bağlı değil, o yüzden acil çözüm önerileri bekliyorum.

Kedisekeri
Kedisekeri

3261

Naftalini kese içinde asmayı düşündüm, bahçeli bir evde kiracıyız. Kapıyı açtığımda hemen içeri girmek istiyor, ev sahibinin kömürlüğünde kalıyorlar. Kendi evimiz olsa sıkıntı yok ama diğer komşularla da problem oluyor. Tam cadde üzerindeyiz, tehlikeye atmak istemiyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1343 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.349 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR