Lütfen Bakar Mısınızz

simsim1713
simsim1713

4243 Puan

Dişi kedim 10 gün sonra 8. Ayını bitirecek 9.ayına girecek ancak hâlâ hiç kızgınlık dönemine girmedi. Veterinerlerden ikisi 2 kez kızgınlık geçirsin sonra kısırlaştıralım dedi biri de istediğiniz zaman getirin kısırlaştıralım kızgınlığa girmesini beklemeye gerek yok dedi
İki sorum var kedimin hâlâ kızgınlığa girmemesi normal mi evde bir kedimiz daha var ve o 5 aylıkken kızgınlığa girdi
İkincisi sizce kızgınlıktan önce mi sonra mı kısırlaştırmalıyım

13 CEVAP

Ne güzel.. hiç kızgınlığa girmeden kısırlaştırın bence boşuna stres yaşamasın. Her kızgınlık rahim iltihabına zemin hazırlıyor.

blue_hpood
blue_hpood

128183

dört aylıkken de kısırlaştırabilirsiniz. kızgınlığa girmesini beklemenize gerek yok, diğer kediniz de çıkar çıkmaz kısırlaştırın.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kediniz doğuştan kısır olabilir mi? Ben kızgınlığa girmeden kısırlaştırılması gerektiğini düşünüyorum o stresi yaşamamış oluyorlar 9 aylık bir kedi yakın zamanda kızgınlığa girer bazı kedilerin 1.5 yaşına kadar kızgınlığa girmediği oluyor

teddybal
teddybal

123878

Özellikle dişi kedilerin kızgınlığa girmeden (5,5 aylık civarı) kısırlaştırılması gerektiğini ve bu sayede meme kanserinden korunma sağlandığını söylüyor veteriner hekimler.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Dün ben de sormuştum. Detaylı cevaplar vermişti arkadaşlar. Buyurun okuyun isterseniz.


https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/103407-kedi-kisirlastirma


Kızana girmeme konusuna gelince. Kediden kediye değişir, tamamen normal bir durum merak etmeyin. 1,5 yaşında kızana giren bir kedi görmüştüm. Bir kişi geçen günlerde kedisinin 3 yaşında olduğunu ve kızana girmediğini söylemişti. Yani tamamen kediden kediye değişen bir durum.

teddybal
teddybal

123878

Bu arada gayet normal 8 aylıksa, (ama her an girebilir de) zaten 1 yaşına kadar herhangi bir zamanda girebiliyorlar, her kedide değişiyor bu zaman.

Rgms
Rgms

10809

@simsim1713 Kilosu yerindeyse girmeden kısırlaştırmak çok avantajlı olur. Ben yedi aylıkken kısırlaştırdım. Keşke hiç kızgınlığa girmeden yaptırsaymışız. Çok stres yaşadı kuzum.

Rgms
Rgms

10809

@simsim1713 Kilosu yerindeyse girmeden kısırlaştırmak çok avantajlı olur. Ben yedi aylıkken kısırlaştırdım. Keşke hiç kızgınlığa girmeden yaptırsaymışız. Çok stres yaşadı kuzum.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Şuan kaç kilo . Kızgınlığa girince kısırlaştırmak çok mantıksız oluyor çünkü hem riskli hem de dengesi bozulabiliyor. Ya kızgınlığın bitmesini bekleyeceksiniz ya da hiç kızgınlığa girmeden kısırlaştıracaksınız.

Palyaco
Palyaco

218519

Kızgınlığı girmeden birde 8 aylıkken en ideali kisirlastirmak

orhdoner
orhdoner

135444

Girmesini beklemeyin o strese girmesin boşuna bence kan tahlili durumuna göre veterineriniz sağlık durumu yerindeyse kısırlaştırma yapabilir

Yumoo
Yumoo

385

Her kedi aynı zamanlarda kızgınlığa girmeyebiliyor bu normal ama bence kızgınlığa hiç girmeden kısırlaştırın hormonlar kana girdiğinde davranış bozukluklarına ya da farklı belirtilere yol açabiliyor en iyisi o hormonu hiç almadan kısırlaşması

simsim1713
simsim1713

4243

@septikbaykus
Henüz kızgınlığa hiç girmedi 1 hafta sonra 8. ayını dolduracak
Ve 3.2 kg

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 514 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR