Yüksekten Düşen Kedi

Karareis8
Karareis8

248 Puan

Kızım 4.katimızdaki balkondan düştü.Ardından acilen veterinerimize götürdük çenesinde ufak bir kanama vardı.Veterinerimiz ilk tedavi için iç kanamayı önleyici ve antibiyotik iğneleri vurdu.ilk 24 saat gözlem altında olmasını söyledi.Eve getirdigimizde şoktan dolayı nerdeyse hiç hareket etmiyordu.O gün hiç mama ve su içmedi biraz zorlamalarimizla az bir mama tüketti daha sonra 2 kere kustu.Ertesi gün röntgen cekildiginde bir probleminin olmadigini sadece kalcasında ufak bir ayrılma gozlemlendigi bunun da zamanla kaynamasinin daha etkili olacagı soylendi.Iç kanama durumunun da bulunmadigi belirlendi.Mama ve su konusunda ise şoktan dolayi oldugunu soyledi siringayla deneyin eger olmazsa ertesi gun serum takilmasi gerektigini soyledi.Ayrıca kusması icin de mide koruyucu igne yapildi.Her çesit yaş mama kuru mama sos süt tavuk suyu ton balihi her şeyi denedik ama asla yemedi.Şırınga ile besledik.Ertesi gün olunca serum icin veterinere gittik kan tahlili yaptilar ve sonuclari temiz cikti sadece kansizlik basladigini onun da mama ve su kaybindan kaynaklandigini soylediler.Serum işleminden sonra iştah acici sıvı mama verdiler bunu şırıngayla vermemizi soylediler.Ayrıca mide koruyucusu antibiyotik ve agrı kesici yapildı.Ve bize bu akşamda mama yemezse tekrar serum icin getirmemizi soylediler.Kisaca uzmanlar fiziki olarak bir şeyinin olmadigini belirlediler.Ama agzina ne su ne mama suruyor.Hatta 2 gundur de kum kabinda uyurken yakaladım.Bu şok ve depresyonik durumundan kaynaklandigi dusunulse de ne yapacagimizi bilmiyorum.Lütfen bilen arkadaslar varsa yardimvi olun.Ne denesek olmuyor Lütfen..

23 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Ağzina da bakıldi değil mi? Damak yarılması olabiliyor bu gibi durumlarda. Şoktan dolayı da yemez evet. Elinizle yedirmeye çalışın az da olsa. Zamanla düzelecektir umarım. Siz de panik halinde olmayın ani davranışlar hareketler sergilemeyin yüksek sesli konuşmayın onu korkutmamaya çalışın kısaca. Kendi haline bırakın biraz da uzaktan izleyin. Sevdiği oyuncak veya sürekli yattığı yatak örtü varsa yanına koyun. Ve devam ederse vetterapist ile konuşun. Instagram adı bu. Faydası olur kesinlikle. Travma yaşıyor muhtemelen ona uygun ürün önerisi yapabilir size nasıl davranmak gerektiğini söyler vs vs
Geçmiş olsun ve lütfen önlem alın tekrar yaşanmaması için.bir dahakine bu kadar ucuz atlatmayabilir. Çelik sineklik yaptırabilirsiniz veya file yaptırabilirsiniz bir sürü alternatif var internette bir sürü örnekleri videoları da var.

hannnngggg
hannnngggg

115022

geçmiş olsun da önlem almalıydınız başta, önleme rağmen düştüyse yapacak birsey yok hassasiyet göstermişsiniz bazı kazalar önlenemez derim ayrıca kiracılarda kedi filesi ve sinekliği yaptırabiliyor bunda eve hasar verme gibi birsey söz konusu degil

Merve7
Merve7

2435

Ne kadar üzücü file güvenlik önlemi ile bunlar yaşanmasa...

orhdoner
orhdoner

135444

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin tez zamanda sağlığına kavuşur inşallah 🙏 Bir süre şokta olduğu için kendisine gelemez zamanla geçecektir ama yemek yedirme konusunda şırıngayla verin yaş mamadan bence devam edin Yani serum tedavisi de devam eder herhangi bir sıkıntısı yokmuş şükürler olsun bundan sonra da daha dikkatli olun Allah korusun başka şeyler olmasın 🙏

Karareis8
Karareis8

248

Damak ve dişlerinde bir problem bulunmadigi soylendi 4 kere kontrol edildi.Tüm tavsiyeleriniz için hepinize teşekkur ederim.Her yolu denemeye çalışiyoruz.Sevgi gosterip sürekli ilgilenmeli miyiz yoksa kendi haline mi birakmaliyız bir türlü çozemedik.Başka tavsiyeleriniz varsa bekliyoruz.

Anonymus297519
Anonymus297519

113699

Merhaba kedim hala tedavi görüyor ilk 5 gün yemek yemedi serum ile besleniyor hala kalça kırığı var muhtemelen kediniz şokta

Anonymus297519
Anonymus297519

113699

Benim kedimde veterinerimizin söylediğine göre yüksekten düşmüş 10 gündür klinikte

Sekiz0808
Sekiz0808

191

hanim efendi sizce hangi insan evladi yavrusunu bilerek tehlikeye atmak ister? Evimizdeki ortami, uygun olup olmadigini, kiraci olup olmadigimizi bilmeden nasil böyle rahat yargilayabiliyorsunuz? Bizim hassas oldugumuzu ve kahroldugumuzu sanmiyor musunuz? Buraya linçlenmeye degil, tecrübeli sizlerden fikir ve tavsiye almaya geldik, kendimizi yeterince suclu ve üzgün hissettigimizi belirtmek isterim. Kendimizi daha da fazla suclamak yerine acil cocugumuza yardimci olabilecek tavsiyelere ihtiyacimiz var. Hassasiyetiniz icin teşekkürler.

Muezzabalim
Muezzabalim

115007

Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum dördüncü kattan düşmek onun için çok çok tehlikeli ama Rabbim korumuş .Tabiki korkudan şoka girmiştir . Kendi haline bırakmayın bence . Benim de kedimin biri hasta tedaviye başladık iğne oluyoruz iki gündür dün çok ağladı korktu veterinerde ben de gece yanıma sandalye koydum üzerine battaniyesini serdim yatırdım elimi de yanına uzatıp uyudum o da öyle huzurla uyudu . Sevgi iyileştiricidir .İnşallah güzel ve sağlıkli haberlerinizi bekliyoruz.

Ozge00
Ozge00

131723

Kumunda kendi kokusu olduğu icin oraya saklanır güvende hisseder orda. Çıkarmaya çalışmayın zorlamayın hiç.

Ozge00
Ozge00

131723

iyi o zaman. Travma nedeniyle yemiyor yani. Ona da biz ne dersek boş olur uzmanı değiliz fakat yanında durup ilgi gösterin ama sürekli sevme gibi değil. Konuşun alçak sesle bir şeyler anlatın, kedilerin öpücük dediği yavaşça göz kirpip açmayı yapın gözlerine bakarak, yaş mamasını önüne getirin koklatın bir süre çekmeyin dursun önünde. Kendi başına hareket etmiyor mu evde gezmiyor mu hiç? Yoksa gözlerini kocaman yapıp bir yerde saklanıyor mu sadece?

Karareis8
Karareis8

248

Evde çok az neredeyse hiç gezmiyor o da kitlenmiş sekilde bir yerde durmak için yerini değiştiriyor.Gözlerinin siyahligi çok sekilde ya uyukluyor ya da boş boş bakiyor.Ama çevresel faktörlere karşı tepki gosteriyor bizlere bakiyor ya da sevdigi oyuncagini yere atinca kafasini 1 kac snligine ceviriyor geri eski haline getiriyor.

Karareis8
Karareis8

248

Kedisi düşen arkadaşlar çok geçmiş olsun.Umarim çabucak iyilesirler yavrularımız.Sizlerde de bu yemek su konusu ayni şekilde mi devam ediyordu?

Anonymus297519
Anonymus297519

113699

Az da olsa yemeye başladı 5. Gün tamamen düzene girmesini bekliyoruz insallah iyi olur kediniz bizde ameliyat olmadan kaynamasını bekliyoruz

Anonymus297519
Anonymus297519

113699

Suyu ben sırıngayla içirmiştim azda olsa

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1235 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR