Satin Alma Sahiplen

diablerose
diablerose

119757 Puan

simdi benim bir kısır tekirim var. bana yetiyor. ama yine de merak ediyorum. kedi kopek degil de kuş soz konusu oldugunda etik olan tutum ne olmalı? hic ilan da gormedim, sahiplendirme ilani.

10 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

O kuşlar/civcivler/tavşanlar pet shoplarda insanlar istediği için kafeslerde tutuluyor ve olması gereken yaşamlarından çok uzak kötü koşullardalar. Burada arz talep devreye girdiği için insanlar almasa o hayvanlar da o kafeslerde olmayacak. Şahsen ben asla pet shopa gidemiyorum çünkü o kafeslerdeki kuşları tavşanları görmeye dayanamıyorum. Geçenlerde evdeki kuşumuz hastalandığında kursak beslemesi yapabilmek adına bir aparat almak için gitmiştim minik bir kafesin içinde birkaç tane tavşan pet shop dükkanının önünde yerdeydi gelen geçen köpekler tavşanlara havlıyor zaten işlek bir cadde sürekli insanlar geçiyor arabalar geçiyor o hayvanların durumunu düşünsenize.. bence kesinlikle hayvan satın almak etik bir durum değil çünkü onlar insanların malı değil hakları olan canlılar. insanlar sadece kendisini düşünüyor ve ne kadar kısa sürede ne kadar çok para kazanabilirimin derdinde hayvanlara mal gözüyle bakıyorlar can değil.

diablerose
diablerose

119757

ben bu konulara uzaktim eskiden. evde herhangi bi hayvan beslemek kedi kopek de olsa yanlis geliyordu. sonra bi arkadas anlatti, sen ben sahiplenmezsek sokakta sefil oluyor, karda kışta hastalaniolar, evde bakilan kedi daha uzun daha saglikli yasiyor, cok sansli onlar demisti. o arkadas sayesinde 2-3 ay icinde kedimi sahiplendim. (ahaha bi daha da o arkadasla gorusmedik.. hayat..) kuş beslemek icin de benzer bi motivasyon var mıyı merak ettim :)

Warriorsans
Warriorsans

133985

@hannnngggg muhabbet kuşlarının zaten yaşam alanı Türkiye bile değil, doğal alanlarından koparılıp geliyor ve o yüzden dışarıya salsak ölürler

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Ben de merak ettim. Üstte kalsın 🌸

simbakedi
simbakedi

136205

bu soruyu uzun zamandır soracaktım aklımdaydı ama hep unutuyordum. aynı şekilde balık, sürüngenler vs de anlayamadım. çünkü balığı gidip denizden tutamazsın, sürüngeni alamazsın (evde beslemek ne kadar doğru fikrim yok), hamsterdı tavşandı anlayamadım bir türlü. iyi olmuş bu başlık gerçekten

hannnngggg
hannnngggg

115022

mesela bazı kuşlarda nasıl desem babam kuşçu benim güvercin bakıcısı muhabbet kuşum var ve muhabbet kuşunun evde bakılması gerektiğini savunuyor kısmen doğru dışarıda yaşayabilme şansı yok direk ölür kedi kapar yer uçmaktan bile ölebilir vs ama yeri de asla petsoptaki kafesler değil ormanlar güvenli desek bazı kuşlar icin, ne yazık ki ülkemizde avlanmak diye birsey de var emin değilim mesela babamın güvercinleri de 300 ü geçiktir kuşlarda kısırlastırma gibi birsey yok hepsinin eşi ve yuvası var kutu şeklinde, ecza dolapları bile var her ay iki varil yem sipariş üzerine geliyor hergun uçuyorlar geziniyorlar akşam vakti olduğunda evine giriyor o hayvan rahatsız veya memnun olmasaydı uçup giderdi diye düşünüyorum bazen birisine veriyor kuş geri geliyor ne desem bilemedim buradaki görüşleri okuyacağım merak ettiğim bir konu teşekkürler böyle bir soru icin

zfrshn
zfrshn

9306

Kısmet arkadaşlara katılıyorum kısmende farklı düşünüyorum.
Bazı köpek ırkları bazı işler için terör uyuşturucu arama kurtarma vb gibi işlerde üstün başarı gösteriyorlar buda bazı ırkların devam ettirilmesi gerektiği gerçeğini ortaya koyduğu gibi bu ırklarında değerli ve bulunması zor olması durumu değiştiriyor.
Eve apartman dairesinde ömrünü bitiren insanların büyük ırk beslemesi çevrenin tepkisi taşınabilme tatile götürebilme ve bir çok mevzuda minik ırkların olmasıgerekliliğide yine ırkların devamını gerektiriyor.Gerisi üstteki gibi tabi var ise sahiplenilebilecek bakım şartlarını yerine getirebileceğimiz tabiki ilk tercih satın almak olmamalı.
Kafes kuşlarına gelicek olursak çoğu doğada yaşamaz çünkü kkafes doğumlu doğal şartlarda barınamaz.Asıl konu kuşu kafese kapatmak etikmi ...herşey hayvanlar açısından değerlendirilecekse ...
Besi hayvancılığı?
Ve hayat şartları göz önünde bulundurulur riskler hesaplanırsa dünyaya çocuk getirmekte etik değil evlat edinilmeli işin adil yönüne gelirsek durum bambaşka değilmi.
Ben katı değilim ama üzerinde düşünüp tartışıcaksak işin ayrıntısı yok alıp talep oluşturmak ise konu zararlı herşeyin de3vamlılığını sağlamakta insanlık suçudur etik değil.
İnsan hayvanın nesli tükensin acı çeken canlı kalmasında diyemiyoruz.
Sokakta hayvan olmamalı.Doğası cadde olan ne kedi ne köpek var bunlar en iyi şartlarda kısırlaştırılıp sahiplenilmeli peki bu bir ütopya gibi henüz tam uygulanılmış değil ülkemizde...hatta avrupada dahi uyutuluyorlar...
Yol uzun ...

zfrshn
zfrshn

9306

Diplomasız izinsiz kayıtsız hayvan ücretli yada ücretsizsahiplendirilmemeli sahiplendirilen hayvanlar devlet tarafından sahibine zimmetlenmeli ve kontrol edilmeli.Sokakta bulunan hayvanın sahibi çok büyük ceza yemeli.
Mevzu derinnnnnn...

zfrshn
zfrshn

9306

vejetaryan olmuyan insanların hayvan sevgisi ne kadar etik bunun bile sorgulanmaya ihtiyacı var hadi biz yemedik beslediğimiz evciller etçil o n eolucak?

diablerose
diablerose

119757

et yemek bana hayvansal urun yemekten daha masum geliyor bazen ne biliim.. ben et de yerim peynir vs de.. herkes ihtiyaci kadar tuketse her canli icin daha iyi bi dunyaya kapi acilir. fazladan aldigimiz bi tsört litrelerce harcanan su ve cevre kirliligi demek..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 595 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR