Bilgili Birinin Yardımına Çok İhtiyacım Var, Tuvalet Eğitimi Hakkında Lütfen Yardım Edin

miasugok
miasugok

12502 Puan

Merhaba arkadaşlar. Ben bugün bir kedi sahiplendim. Scottish fold erkek bir kedi. Aslına bakarsanız kedinin dişi ve 2.5 aylık olduğunu sanıyordum bugün akşam üzeri beş sularına kadar. Neyse dişi ve 2.5 aylık sandığım oğlumu aldım ve veterinere götürdüm. Meğer kedim daha bir ya da maksimum 1.5 aylıkmış ve asıl bomba ERKEKmiş. Fakat veteriner yolunda geçirdiğimiz 1 saat bile yetti, o kadar alıştım ki bırakmak istemedim. Eve geldim, yemeğini yedi, suyunu içti, her tarafı talan etti ve şuan yanımda uyuyor.


Sorunum şu ki, kedim kakasını kuma yapıyor fakat örtmüyor:( daha önce hiç kedi bakmadım, yardım almadan tuvalet eğitimi verebilmem mümkün değil ama artık aldığım yere o kadar güvenmiyorum ki, bu işi kendim halletmeliyim. Bana yardımcı olur musunuz :(

22 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sanırım sahiplenmek derken petshop tan almaktan bahsediyoruz. Sizi hem yaşı hem cinsiyeti konusunda kandırmışlar. Hayvan satmak için herşeyi yapıyorlar maalesef.
Bence gelişimi için kuru mamanın yanında yavru kedi süt tozu ve yavru kediler için vitamin kullanın. Annesinden erken ayrıldığı,petshop geçmişi olduğu için bağışıklığı düşük bir yavru olma ihtimali olabilir. Süt tozu olarak Gimcat ve bio pet Active,vitamin olarak ise beaphar junior pastle ve Gimcat baby pastle öneririm. Sorunuza gelirsek şuan çok küçük ve annesinden öğrenmemiş olabilir. Büyüdükçe düzelir diye düşünüyorum. Birde arkadaşların dediği gibi kum miktarı ile ilgili olabilir,ne çeşit bir kum kullanıyorsunuz acaba?

sna
sna

782

Öncelikle 5-7 cm yüksek olacak şekilde kum koyun sonra patileriyle kumun üstünde kapatmayı gösterin.

efruzg
efruzg

114397

Benim kedimde okadarlıkken örtmüyordu ama büyüdükçe öğrendi ve her tuvaletten sonra örtüyor artık zamanla öğrenecektir ..

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bence istediğiniz şeyi söyleyin,hiçbir şeyden çekinmeyin:)
Petshop yerine evinde kendi yavruları olan birinden almanız hayvan sever olduğunuzu gösteriyor zaten:)
Veterinerizin sizi bu konuda bilgilendirmesine,destekleyici şeyler vermesine çok iyi olmuş. Bazı veterinerler hiçbir bilgilendirme yapmıyor bu konuda.
Ben dediğim gibi büyüdükçe öğreneceğini düşünüyorum. Şuan dediğiniz gibi minicik bir bebek. Kum çeşidini sormanın sebebi,bazı kediler kum çeşidini yadırgayabiliyor ve düzgün kullanamıyor. Siz çeşit olarak güzel olan topaklanan kum kullanıyormuşsunuz,markası da iyi bir marka. Kumla alakası olduğunu düşünmüyorum bu yüzden.
Umarım kediniz sağlıklı büyür ve onun iyi olduğunu,kendine yettiğini görüp mutlu olursunuz. Birlikte güzel ve uzun bir ömür yaşarsınız:)

yeteri kadar kum koyduğunuzdan emin olduktan sonra alın kedinizi patisiyle kakasının üstünü örtün kumla 1. de veya 2-3 te anlayacaktır

KedimVar
KedimVar

119251

Bir aylık değildir kediniz. Kuru mama yiyebiliyorsa bir aylıktan büyüktür, bir buçuk aylıktır. Kumunu örtmemesi 1 aylık olduğu anlamına gelmez bir aylık yavru tuvaletini kuma yapmayı yeni yeni öğrenmeye başlar. Eğer 1,5 aylıksa yavru kediler 1,5 aylıktan sonra sütten kesilebiliyor. (Hiç hiç tavsiye etmem ama olabiliyor)

miasugok
miasugok

12502

@Kedimvar, kedim ne yazık ki kuru mama yiyemiyor, yaş mamayla besleniyor. 80 gramlık bir paketi bir güne dağıtırsak anca yiyebiliyor.


@efruzg, çok teşekkürler içini rahatlattın inşallah benim oğlum da öğrenir büyüdükçe. Az önce kakasını kum kabından dışarı taşıdı. Hemen kum kabına koyup üzerini örttürdüm ama buna bile sevindim en azından öylece bırakmaması gerektiğini bi şeyler yapması gerektiğini anladı

miasugok
miasugok

12502

@kedimvar @dollfacepersian size çok çok teşekkür ediyorum inşallah sağlıkla büyür de bu günleri gülerek hatırlarım :) bugün bio pet activein süt tozunu aldım dediğiniz gibi arkasında ölçüleri yazıyordu. Bir tatlı kaşığı toz üç tatlı kaşığı suyla hazırladım doyurmadı romeoyu. Ardından sanki hiç bi şey yememiş gibi ıslak mamasını yedi. Afiyet olsun yesin de:) az önce de süt tozu ve mamayı aynı anda vermeyi denedim süt tozunu kokladı ve direk mamayı yedi. Ben de bu sebeple sabah açlık miyavlamaları atıyorken direk süt tozunu bitirtip öyle mama vermeye karar verdim. Siz söylemeseniz haberim bile olmayacaktı bu şekilde düt ihtiyacını karşılayabileceğimden. Tekrar teşekkür ediyorum sizlere

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Rica ederim,benim kızımda kediniz gibi yeteri kadar anne sütü alamamış bir kediydi. Sokakta perişan hâldeyken buldum. Aşırı zayıf,yara bere içinde ve yarı tüysüzdü. Bende sizin gibi süt tozu ve mama ile besledim. Ek olarak yavru kediler için vitamin kullandım. Şimdi bulalı 1 aydan biraz fazla oldu ve dana gibi çok sağlıklı bir kız oldu.
Kullandığınız süt tozu markası gayet güzel,yaş mama markası olarak ne veriyorsunuz acaba? Birde ek vitamin veriyor musunuz?

Senaaaaaaaa
Senaaaaaaaa

3143

Etrafa yaptığı çişi ve ya dışkıyı kuma koyun belki O zaman yapabilir

KedimVar
KedimVar

119251

Kuru mamayı ıslatarak verin.

KedimVar
KedimVar

119251

Yaş mamayı yiyor sonuçta dediğim gibi 1 aylık değildir yoksa kumuna yapamaz zaten. Kedi sütü tozuyla besleyin 2,5-3 aylık oluncaya kadar lütfen. Çünkü anne sütünden erken kesilmiş.

KedimVar
KedimVar

119251

Marka adı vermemişim ki. :/ En iyisi Gimcat markası. Onu kullanın. Evet suyla karıştıracaksınız. Hangi oranda su hangi oranda süt tozu katacağınız arkasında yazar. Umarım sağlıkla büyür kedicik. :)

miasugok
miasugok

12502

Bu siteye yazarken bu kadar yardım alacağım aklımın ucundan bile geçmedi. Ne kadar teşekkür etsem az. Ya bakamazsam diye uyuyamıyordum ama sayenizde kendime güvenim geldi, büyür gider diyorum artık. Gönderdiğiniz mamalar için çok teşekkür ederim. Vitamini direk verecek miyim çiğneyecek yani onu? Gönderdiğiniz mamalardan da animonda marka olanı alacağım şimdilik o bütçeme daha uygun. Çok sağolun.


Bu arada farkettim ki gece ben uyurken kakasını örtmüş oğlum. O yüzden ben de dokunmamaya karar verdim. Bu sabah örtmedi ama ben de almadım. O örtene kadar öylece kalsın. Bütün sorunlar çözülüyor çok şükür :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1682 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR