Petshop Hayvan Satışı

Sakizzz2
Sakizzz2

3409 Puan

Merhabalar benim yaşadığım yer küçük bir yer burda bir tane pet shop var öyle çok pet shop gibi de değil küçük bir yer iki tane British cinsi kedi tam 3 aydır küçük bir kafeste ikisi de aynı kafeste tutuyorlar satmak için kafes çok küçük kafesin içinde tuvaletleri ve mamaları var gariplerim tuvaletini yaptığı yerde uyuyor zaten kafes de hareket edecekler yer olmadığı için sürekli her gitmem de uyuyorlar ben çok üzülüyorum onların o haline hareketsiz daracık alan mamaları kalitesiz bugün gördüm açık mamalardan veriyorlar ben bu kediler için artık bir şey yapmak istiyorum nereye nasıl başvurabilir nasıl yapabilirim tanesini 3000 tl ye satıyormuş burda kimse o fiyata kedi almaz imkansız o yüzden 3 aydır ordalar zaten yavrular daha ne yapmam lazım bir fikir verin arkadaşlar lütfen.

14 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Benim kedimde bristish eski evinde diğer kediyle anlaşamadıkları için bi veterinere bırakmışlardı (ordayken doğum yaptırılıp yavruları satılmış), veterinerinde niyeti satmaktı açıkcası. Hatta yavrulatmamız için bizi ikna etmeye çalıştı. Ama eşim alışverişini ondan yaptı falan derken satın almadan çıkardık ordan, bi kaç ay oldu. Dünde başka bi veterinerde kısırlaştırdık. Umarım o yavrularda güzel bi yuva bulabilir 🙏🏻

Palyaco
Palyaco

218519

Petshoplarda yasaklandı evcil hayvan satışı şikayet edin bulundunuz belediyeye

teddybal
teddybal

123878

Bazı vet.ler hayvan satışına ön ayak oluyor hatta bazıları direk kendi satıyor haklısınız, o kadar iğrenç ki.. bari siz yapmayın, mesleğe ihanet bence bu..

Warriorsans
Warriorsans

133985

Satışı yasak belediyeyi arayın bildirin durumu.

Sakizzz2
Sakizzz2

3409

Yasaklandığını bilmiyordum

Palyaco
Palyaco

218519

Arayın direk gelip qliyorlar yavrulari

bademk
bademk

2313

temmuz 2021 tarihi itibariyle Hayvanları Koruma Kanununun 10. maddesine "Ev hayvanı satış yerlerinde kedi ve köpek bulundurulamaz, ancak buralarda Bakanlıkça izin verilen ev hayvanı üretim yerlerindeki kedi ve köpeklerin satışı yapılabilir." hükmü getirildi yani yasalaştı fakat bu hükmün yürürlük tarihi 1 sene sonra arkadaşlar. uygulamada halihazırda nasıl oluyor bilmiyorum fakat hukuki kısmı bu şekilde.

Sakizzz2
Sakizzz2

3409

Kaç ay oldu o fiyata kimsenin sahipleneceğini düşünmüyorum buralarda şikayet edebileceğim falan bir yer varsa oraya şikayet etmek isterim ama onlarda ilgilenirse tabi

teddybal
teddybal

123878

Ben de yasaklandığını bilmiyordum inşallah öyledir ama, bir baktım da nete sanki daha yasalaşmamış gibi anladım
https://www.google.com/amp/s/www.haberyildizi.com/amp/guncel/yasalasti-kedi-kopek-satisi-yasaklandi-h30411.html

teddybal
teddybal

123878

Yanlış yazmışım yasalaşmiş evet, ama yürürlüğe girmemiş olarak anladım yazacaktım, attığım linkte de öyle geçilmiş haber.
Ama sonuçta kafesten hiç cikarilmiyor diyorsunuz, şartları bakımi kötüymüş, bu durumda şikayet edilirse yine de belediyeden müdahale gelmez mi

Pikocan
Pikocan

1983

Peki diyelim ki zabıta geldi kedileri götürdü. Nasıl bir yere götürecekler kim bilir. Barınağa götürürlerse daha kötü.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Evet yasaklandı yasal bir durum değil yani. Kanunen öyle yazıyor ama kimse takmıyorsa gerekli cezai işlem uygutılmıyorsa böyle bir yasanın olması ne işe yarar. Başvursanız bile kimse umursamıyor.


#hayvanhaklarıyasasıhemen artık durum hafife alınacak gibi değil!

blue_hpood
blue_hpood

128183

kimse umursamaz, emin olun, yapabileceğiniz hiçbir şey yok. bir iki kediyi kurtarmakla da olacak iş değil zaten, ben de rizedeyim, beş on petshop var, hepsinde kedi ve köpek satışı var, ben petshoplardan hiçbir şey almıyorum, yanlarından da geçmiyorum artık, kaldıramıyorum. gidin cimere şikayet edin, yine de hiçbir şey yapmayacaklar, üzgünüm ama gerçek bu.

Sakizzz2
Sakizzz2

3409

Cimere şikayet ettim bir mail geldi zabıta bildirildi diye ama hala orda o kediler bilmiyorum ne yapıcam

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 634 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR