Nasıl Yeteceğimi Bilemiyorum?

pisiannesii
pisiannesii

3737 Puan

Öncelikle iyi geceler. Belki yazacağım konu soru-cevaba uygun değildir ancak benim hissettiğim şeyleri sadece hayvansever insanlar hisseder. Bu yüzden buraya yazmak istedim. Her zaman hayvanları çok seven biriydim ama kedimi sahiplendiğimden günden beri çok çok daha fazla hassas ve duyarlı oldum. Elimden geldiği kadar bütün hayvanları besliyorum, sitemdekileri düzenli besliyorum. Yine sitedeki bir kediyi tedavi ettirdim özelde. Hasta gibi duran bir kediyi bu kez özele götüremeyeceğim için belediye veterinerini arayarak tedavi ettirmeye çalıştım. Saatlerce uğraştım inanın gelip görsünler kediyi diye. Özele götürmeyi çok istedim ama inanın diğer kedi için bir günde 500 lira masraf çıkmıştı. Benim evde kendi kedim var ve onun ihtiyaçları, önceliklerini düşünmek zorundayım. Çünkü benim kedim de sokak kedisiydi ve çok hastaydı. Hep bağışıklık güçlendirici kullanıyoruz.
Bu çaresizlik, bütün hayvanlara yetememe, "kim bilir şu an benim yardımıma ihtiyaç duyan kaç hayvan vardır" düşüncesi beni yiyip bitiriyor. Sırf bu fazla empatiden ve yetememe hissinden dolayı terapiye bile gitmeyi düşündüm. Siz bu düşüncelerle nasıl başa çıkıyorsunuz? Neler yapıyorsunuz?

15 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Yapamadıklarınızı, yetemediğinizi değil, yaptıklarınıza odaklanın. Bir çok kedinin hayatına dokunuyorsunuz ve bunu elinizden geldiğince çabalayarak yapıyorsunuz. En önemlisi bu. Yetememeyi düşünmeye odaklanırsanız bunun sonu gelmez. Dünyadaki tüm kedilere yetemezsiniz, kuşlara, köpeklere, insanlara yetemeyiz. Çünkü öyle bir çağdayız ki yardıma muhtaç canlı ırkı çok fazla, lütfen kendinizi yıpratmayın herkes sizin kadar yapabilse zaten sorun büyük ölçüde çözülür. Siz herkes için yapamazsınız, yetemezsiniz. Kendinize yüklenmeyin.

orhdoner
orhdoner

135444

Aynısı bende de var saçlarım falan dökülüyor artık stresten artık bir sürü cana bakmaya çalışıyoruz elimizden gelenim fazlasını yapıyoruz ama bazen gücümüzün üstüne çıkıyor benim ailem de aynısını diyor bana hepsine sen yetemezsin diye ama gene de görünce dayanamıyorum birşeyler gene yapıyoruz Allah razı olsun sizden 🙏

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

Aynı hisleri paylaşıyorum yalnız değilsin kesinlikle. Düzenli bir gelirim yok ama hem evdeki 2 kedime hem sokaktakilere bakmaya çalışıyorum artık evdekilerin mamasını orta kalite alıyorum ki sokaktakilere de bişeyler alayım diye. Sokakta çaresiz kedi gördüğümde onu öylece bırakamıyorum. Annem babam kızıyor bütün hayvanlara yetemezsin sadece senin görevin değil diyor. Ama ben çok üzülüyorum. Mama fiyatları zaten gittikçe artıyor. Naparız bilmiyorum

orhdoner
orhdoner

135444

Amin inşallah herkes de o canlar da hep iyi olsunlar daha güzel yaşasınlar her zaman onlar için uğraşıyoruz hep zaten sizin gibi insanlar oldukça böyle yavruların sırtı yere gelmez Allah’ın izniyle 🥰❤️🙏

blue_hpood
blue_hpood

128183

ben baş edemiyorum maalesef, sokakta karşıma çıkıyorlar, alıp götüresim geliyor, dernekleri takip ediyorum, çok felaket durumda olan hayvanlar var ve düşündükçe ben de perişan oluyorum, maalesef öğrenciyim, hiçbirine yetemiyorum, bir tane kedim var, o da şans eseri karşıma çıktı, yoksa bakamazdım, sorumluluk altına girmeyi pek sevmiyorum, hele de bir canın..

pisiannesii
pisiannesii

3737

amin, hepimizden 🙏 🙏 🙏 İnşallah hepsine güzel, sağlıklı, güvenli, huzurlu, hak ettikleri yaşamı sağlayacağımız günler de gelecek 🙏

simbakedi
simbakedi

136198

ben bu konuyu dusundukce sinirleniyorum. herkes hayvan beslemek zorunda degil, herkes hayvanlari sevmek zorunda degil aslinda en basta. ama kotu davranmamak zorunda. hadi ac kalsa 3-5 bir sey bulup yerler ama kotu haldeki kedi/kopekleri gordukce dayanamiyorum. daha dun kemerburgaz tarafinda ayagi topal bir kopek gordum. ne arabam var ne bir seyim kopegi de anlik gordum silindi. kimse mi fark etmedi de yardim etmedi kopege anlamiyorum. oraya her gun calismaya gelen insanlar var, okullar var o tarafta. kimse mi demedi bari belediyeyi ariyim diye. boyle gordukce gercekten cok sinirleniyorum. benim goxumde de hayvana kotu davranmak o zor durumdayken yardim etmemekle de es deger. illa alip dovmek degil yani.

pisiannesii
pisiannesii

3737

yanlıs soruya cevap verdiniz sanırım orhdoner.
baliminannesi, inanın bende stok yapıyorum, kendime almak yerine kedimin ihtiyaçlarını tamamlıyorum önce. nasıl yapıcaz, nasıl yeticez hiç bilmiyorum ve bu durum beni çok üzüyor.

zfrshn
zfrshn

9306

Malesef bu hisse kapılmamak mümkün değil fakat bu his günlük hayatınızı etkiliyor ise sakın bana kızmayın ama muhtemelen anksiyete var sizde aynı kaygıları srekli hayatınızda yaşıyorsanız içinden çıkılmaz oluyorsa bu anksiyete olabilir.
Fakat vicdanen rahat olmak için elinizden gelenin fazlası için sorumlu değilsiniz bunu düşünün evet acımasızca fakat hayvanlar dünyasında güçlü olan genler bu zamana kadar gelmiş zayıf halkalar yokolup gitmiştir bu doğal bir seleksiyonun parçasıdır.
Bende benzer hisleri yaşıyorum asla haber seyretmiyorum dünyanın kötü gidişatı insanların gün geçtikçe kötü birer canavara dönüşmesini seyretmek istemiyorum.
Her sabah sokaktaki su kabını yıkıyor yeniden dolduruyor mama kabına mama dolduruyorum elimden gelene seviniyor elimden gelmiyenlere dua ediyorum.Sokaktan koskoca 3 köpek alıp eve getirdim bu sene 3 üde cins büyük ırk köpekler dalinlerle yıkadım aşılarını parazit uygulamalarını yaptırdım farklı illere sahiplendirdim kimi 15 gün kimi 3 ay kaldı evde 3 kedim 1 köpeğim 3 insanevladı çocuğum olduğu halde üstelik evim kira fakat yapmasaydım mutsuz olucaktım.Hepsi ile kucaklaşmalarım beraber sarılıp uyuma e çocuklarımla oynama videoları ve fotolar çekindim onlara bakıp mutlu oluyorum çocuklarıma bu anıları miras bırakmak istiyorum.2 gözü kör iki yavru kediye olan bağlılığım vareşimi ikna edemedim kahrolurum dedi o sırada iyi bir aile sahiplendi artık maddi olarak zorlansamda elimden gelene şükrediyorum.İnsan yapabildiği kadarı ile insandır.

pisiannesii
pisiannesii

3737

zfrshn nokta atışı yaptınız, anksiyetem var maalesef. ama bu konunun anksiyetemi tetiklediğini hiç düşünmemiştim. değişik bir bakış açısı fark etmiş oldum şu an.
blue_hpood derneklerden yardım istemeyi de not ettim. ben pek ilgilenmezler diye hep ya özel veteriner ya da belediyeye ulaşmaya çalışıyordum..
simbakedi, o kadar haklısınız ki. hadi mama vs ben de geçtim ama yaralı hayvanı insan nasıl görmezden gelir benim de aklım almıyor. çok üzülüyorum çok.

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba işiniz zor Allah kolaylık versin birisi küçük olunca böylesi duyuyorum olabiliyor o kadar da yapmaz diye düşünüyorum oldurmez yani ama alışması zaman alcak sanırım öyle görünüyor

orhdoner
orhdoner

135444

Yanlış konuya yazmışım özürdilerim

pisiannesii
pisiannesii

3737

northnight, çok haklısınız yapabildiklerime odaklanıp elimden geleni yapıyorum diye düşünmem lazım. hiç başarılı değilim bu konuda ama böyle düşünmek için çabalayacağım.

zfrshn
zfrshn

9306

Anksiyete zordur tüm kaygıları doruk noktasında yaşarsınız.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Ben de sokaktaki canları besliyorum yaklaşık 8 kedi var bizim yaşadığımız yerde, çok yok. Ancak ben bir öğrenciyim ve bir tane de kedim var. Son zamanlarda kendi isteklerimden kısıp onlara bir şeyler alıyorum her ay 15 kiloluk enjoy alıyorum bütçemi zorlayarak, o hissi bilirim dolayısıyla. Ancak her şeye yetebilmemiz mümkün değil.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 11978 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 8 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR