Scottish Fold Kedilerde Kemik Rahatsizligi

Fistikliokum
Fistikliokum

2342 Puan

merhaba, scootish fold kedisi olan arkadaslar, herhangi bir kemik sorunu yasiyor musunuz, benim kedim 4aylik, kuyrugu kısa ve kalin sanırım bu eklem rahatsizligi oldugunun belirtisiymis, bilgisi olanlar ve ne gibi tedaviler uygulaniyor paylasir misiniz

23 CEVAP

Palyaco
Palyaco

218519

Oncelikle scotish fold besleyen biri olarak meo ton balıklı deniz tarakli glikozamin kolojen en önemlisi kolojen aslında 1 yıldır kolojen ve glukozamin veriyorum kuyruğu uzun ve cok cok diri birde brit care dental ondanda var kolojen mamasinida british shorthair sarı paket kitten kullanın glukozaminli royal canin

Lils
Lils

125527

Kemik değil eklem rahatsızlıkları var. Evet, kırık kulak ve kısa kuyruk bunların belirtisi. Her kedi hastalığı farklı şekilde geçiriyor bazıları az ağrılı bazılarıysa çok zor geçiriyor bu süreci. Yaşı da farklılık gösteriyor. Her an hastalık ağırlaşabilir ki kedinizin o kadar ağrısı olabilir ku uyutmak zorunda kalırsınız. Böyle sorunlar yaşayan birçok insan mevcut. Bu yüzden insanlar üretilmesine karşı. Düzenli olarak check up yaptırın(yılda 1 öneriliyor çünkü kediler hastalıklarını son ana kadar saklar ve cins kediler akraba evliliğinden dolayı birçok hastalığa yatkındır) veterinerler düzenli olarak eklemlerini kontrol etsin. Bir yere rahat atlayabiliyor mu? Ayaktayken patisi düzgün şekilde duruyor mu dikkat edin. Duruşu bozuk olabiliyor bazı scottishlerde. Ayrıca kolojen ve glukozomin içeren bir besin takviyesi kullanın. Mümkünse veterinerlerde satılan ürünlerden alın çünkü daha etkili oluyor o tarz ürünler.

teddybal
teddybal

123878

Kısa kalın kuyruk, fold kedilerde görülen ostreokondrodisplazi hastalığın bir semptomu, sizin kedide mi var yoksa genel mi soylediniz orayı anlamadım ama eğer kediniz kısa kalın kuyrukluysa ihmal etmeden veterinere götürüp o.c.d. için gerekli kontrolleri yaptırıp önereceği ilaç/takviye/beslenme/hayat düzeni şartlarını yerine getirmelisiniz, çok üzücü umarım iyidir kediniz, sağlık diliyorum :/


Bu videoda böyle bir kedinin muayenesini anlatmış hekim, izlerseniz yol gösterici olabilir belki hekiminize danışırken. Geçmiş olsun.
https://youtu.be/-79zMnK_K3w

Arzbala
Arzbala

4266

Benim foldum 9,5 aylık uzun kuyruk şimdilik kötü birşey gözlemlemedim. Şükür. Ama ben Nova nın Glukozamin’ini yediriyorum her gün bu yardımcı oluyor eklem rahatsızlığına sizede tavsiye ederim ******** volipet ten aldım tüp şeklinde satılıyor. Herketlerine bakarak anlayabilirsiniz topallıyor mu gibi gibi. Birde yaş mama Vets plus ın yaş mamasını yediriyorum içeriğinde kolajen var.

Arzbala
Arzbala

4266

Birde ben kızımı kısırlaştırdım sizede tavsiye kısırlaştırmanız. Üzülmeyin doğru bakımla standartlarını yükseltebilirsiniz.

Fistikliokum
Fistikliokum

2342

kedim su anda 4aylik, atlamasinda ziplamasinda bir sorun yok surekli gozlemliyorum, ama kuyrugu kisa ve küt.vakti gelince hemen kisirlastirilacak benimki de, vet. ile gorusup gerekli takviyelere baslayacagim ben de. @lils evet eklem demek istemiştim ben de cevap icin tskr @teddybal evet benim kedimde var,video icin tskr. @arzbala desteğiniz icin tskrler.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Kuyruğunun kısa ve kalın olması bir belirti. Ama illa da her kısa ve kalın kuyruklu kedi hasta olacak diye bir şey yok. Benim kızımın kardeşinde var bu durum. Kalın ve uzun kuyruklu o da. Yavruluğundan beri her kucağımıza aldığımızda bağırırdı. Biz de kucak sevmiyor sanıyorduk. Meğerse çocuk ağrı çekiyormuş. Glukozamin kullanıyor düzenli olarak. Bir nebze daha rahat hareket edebiliyor. Yüksek yerlerden atlayamaz, tırmanamazdı. Bunları yapar oldu. Glukozamin kullanmanız gerekiyor düzenli olarak. Duruş bozukluğu var mı? Herhangi bir atlama zıplama sorunu yaşıyor mu? Kucağınıza aldığınızda, temas ettiğinizde acı çekiyor gibi bağırıyor mu? Bunlar önemli detaylar. Takip etmenizi öneririm. Zaten şuan için herhangi bir rahatsızlık gözlemlememişsiniz. İçinizi ferah tutun.

Veteriner hekim Bahar Gün Akın'ın bu konuşmasında scottish foldların rahatsızlığı hakkında hemen hemen her şeyden bahsediyor burda izlemenizi öneririm;
https://youtu.be/eUbAIDxOaM0


Youtube da bir çok veteriner hekimin videosu var. Bazılarına instagramdan da ulaşabiliyorsunuz yardımcı oluyorlar, sorularınızı sorarsınız.
https://youtu.be/8ZvIpZMyj8s


https://youtu.be/BfQ8Ad2e2s0

Lils
Lils

125527

Kemik suyu verebilirsiniz yararlı

simbakedi
simbakedi

136172

hayir dokunmaz baharatsizsa tabiki. ayni sekilde et, tavuk, ciger, balik da haslayip verebilirsiniz. en azindan suyunu icirmeyi denersiniz. ben kendi kedime kizginlik doneminde mama yemeyince suyunu mamasina katiyordum az da olsa istahla yiyordu onu da deneyin derim. bu arada gluozamini ve kolajeni baska urunlerde aramaktansa direkt vermeniz daha saglikli. odul mamasinda glukozamin var diye surekli vermeniz faydadan cok zarar saglar. veterinerle gorusup uygun takviyeyi rahatca bulabilirsiniz

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Yaş mama ne kullanıyorsunuz? Belki sevmemiştir.


Bir de kemik suyu verebilir miyim diye sormuşsunuz. En az 8 saat kadar kaynamış kemik suyu verebilirsiniz. Çok da güzel olur. Sağlıklı bir alternatif olur yavrunuz için.

Arzbala
Arzbala

4266

Birde benim kedim sabahları çok aktif biz uyurken üstümüzden şimşek gibi atlayıp durur çok hareketlidir fakat öğle ve akşam üzeri uyumayı sever. Yükseklere tek hamlede atlar zorlanmaz inş hep böyle gider 2 yaşına kadar bu sorun varsa yoğunlaşır 2 yaşından sonra ilerlemez nasılsa öyle kalır.

teddybal
teddybal

123878

gimlihanım bu kedi herhangi bir kedi değil ama scottish fold kedi yani normal denilemez bu kuyruk için, veteriner desteği şart, iyi bakım ve hekim kontrolü altında hayat kalitesi yüksek tutulur, fistiklilokum arkadaşımızın da erken fark etmesi ve bilinçli olması çok iyi olmuş her şey yolunda gider evladıyla uzun sağlıklı bir ömür geçirir umarım.

Fistikliokum
Fistikliokum

2342

sevgili palyaco , bahsettiginiz urunler mama mi, gida takviyesi mi yada herhangi bir ilac kullaniyor musunuz, bende mama olarak Royal caninin scot.fold icin olani kullanıyorum, ayrica kemik iligi kaynatıp mamasina karistirayim diyorum ama zarari olur mu bilemiyorum, sonucta bu hastalik icin kolojen gerekli.

Veteriner hekim Bahar Gün Akın'ın bu konuşmasında scottish foldların rahatsızlığı hakkında hemen hemen her şeyden bahsediyor burda izlemenizi öneririm;
https://youtu.be/eUbAIDxOaM0


Youtube da bir çok veteriner hekimin videosu var. Bazılarına instagramdan da ulaşabiliyorsunuz yardımcı oluyorlar, sorularınızı sorarsınız.
https://youtu.be/8ZvIpZMyj8s


https://youtu.be/BfQ8Ad2e2s0

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1668 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR