Kedim De Yara Ve Kulak Uyuzu Kötüleşiyor

Umur2153
Umur2153

247 Puan

Merhaba,1.5 yaşındaki erkek Scottishfld kedim ile 2 hafta once kafasındaki küçük bir yara nedeniyle veterinere gittim. Kulak uyuzu teşhisi koydu. Kasicam diye kafasını yara yapmış dedi. kulağı temizledi ve kaşıntı önleyici iğne yapti antibiyotik yaptı 3 gün boyunca gittim. Yara için baticon ve krem verdi sabah akşam kullan dedi. Kedim 3 gün sonra kafasını çok kaşıdigi için yara tekrar kanadi ve tekrar götürdüm gözünde şişlik vardi krem sürdü boyunluk taktı kulağını temizledi tekrar yolladı. 4 gün sonra 3 4 kere kustu ve tekrar veterinere gittim bu sefer antibiyotik iğne yaptı midesi icin. Ancak yarası büyüyor ve kulak uyuzu geçmiyor. Kulak için hiç damla vs vermedi 2 haftadır gidip duruyorum. İlerleme yok yardımlarınızı bekliyorum. Resimleri aşağıda zaman sırasına göre yükledim. Şuan yarası için krem kullanıyorum.ayrica mantar değil kasimadan kaynaklı yara dedi veteriner.


22 CEVAP

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Elma sirkesi! Bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı su ile sirkeyi incelt. Pamuk yardımıyla her gün düzenli uygula. Bu insanlar içinde geçerli ve etkilidir. Ve koruma olarakta tüm vücuduna düzenli uygula hafta da bir kaç kere inşallah şifa bulacaktır. Geçmiş olsun.

Umur2153
Umur2153

247

Tşkler hepsini uyguladim ama kulak uyuzu geçmedi yaraları duzeldi. Arada kafasını kasiyip yara yapyor

pongul
pongul

113342

geçmemesi garip, veteriner ne dedi?

Umur2153
Umur2153

247

Veteriner örnek aldı mantar yok dedi . Ensesine damla kullandı provet kullandık 2 hafta. Sonra oridemery kullandım 4 5 tüp ama geçmedi şimdi biraktim ilacı tekrar kasiyip kanatti kulakla göz arasındaki bölgeyi 3. Veteriner değiştirmem artık brakcam onlar iyilestiricek. Maddi manevi Yiprandim artık. Yaraya fucidin ve madecassol karıştırıp sürüyorum. Bakalım nolcak.

pongul
pongul

113342

gelişme var mı?

KediliBaba
KediliBaba

14655

geçmiş olsun vetertinerde ne gibi bir tedavi uygulaması yapıldı benim araştırmalarıma göre(sokak hayvanmları için naraştırdım hala kulak uyuzu 2 kedimiz var)
1.stronghold yada sadece veterinerin uygulayabileceği doz ayarı kaçarsa riskli olan ivermectin damla uygulanıyor kulak akarı için çünkü bu parazit dış yüzey temizlemesiyle ölmüyor üstelik bu uygulama 2-3 hafta içerisinde 2 kez yapılmalıymış.
stronghold veteczadepolarında var satışı vet harici yok resmen vetkarteline takılıyor yani veterinere gitmeden çözüm yok.(nerden alınabileceğini bilen varsa özelden yazsın lütfen her sokak hayvanı için veterinere gidemiyorum çünkü maddi durumum mümkün değil yetmez.
2.Oridermly merhem(vetürünü) 21 gün boyunca .
3.canaural damla(vetürünü)günde iki kez sabah akşam 3 damla 10 gün boyunca
kulağa masaj yaparak.
-Birde her veteriner için geçerli olamamakla birlikte veterinerler maddi sebeplerle tedaviyi uzatabiliyorlarmış (tamamen duyum) açıkcası 2 kedi çaresiz bekliyor eczeneden gliserin aldım kulağa damlatıp masaj yapıp kulak çöpüyle temizliyorum dış yüzeyde kaşıma ile oluşan açık yara var ise batikünlu pamukla silip sonrasında kuru pamukla siliyorum.Zeytin yağı ve syreltilmiş sirkeli pamukla siliyorum ama tabi geçmiyor sadece kulak temizleniyıor üstelik bu uygulamadan nefret ediyor kediler.
Lütfen bu nilaçları nerden bnulabilirim bir fikri olan yol gösterebilirmi?

KediliBaba
KediliBaba

14655

Kendi uygulamamaı anlatıyim kaşınıp tahriş edilmiş yerleri batikonluu pamukla temziledim sonrasında oksiyenli suyla her gün iki kere kulağın dışa bakan yüzeyini silip arada batikonlu pamukla devam ettim sonrasında kulak için gliserin var eczaneden her gün 2-3 damla damlatıp kulağa masaj yaptım 2 kere kulak çöpüyle temizledim belki bir kutudan fazl kulak çöpü kullandım.Zeytinyağı ile dış yüzey temizliğine devam ettim çünkü dıştaki yaralar iyileşti az saf ev yapımı sirkeyi sulandırıp kulak çöpüyle temizlikte kullandım ara ara sonra stronghold uyguladım veterşinerin yolgöstermesiyle ve güzelcene temizleyip oriderm sürdüm bir kaç gün üst üste her oridertm öncesi temizledim kulağıki direk ilaçla kulak temas etsin bugün 3 gün oldu ilerleme gözle görülür şekilde kaşınmıyor baş sallamıyorlar ve kulak artık fazla kir üretmiyor(mitelerin kirleri)miteler gözle görülmez parazitler sadece strongholkd etkili o yüzden önberim hem iç hem dış parazit için strongholt uygulatın kulak uyuzunu geçişrecek tek şey selamectin ve ivermecsin ivermeksin büyük baş hayvanlarda kullanılıyor fazla doz öldürdüğü için pet hayvanları için çok riskli çoğu vet kullanmaz ki en mantıklısı bu.Stronghold aynı zamanda kalp kurdunada etkili ama her vette yok arayıp vetinizden talep edin sonra gidin vete benden bukadar.

pongul
pongul

113342

kulak uyuzu için oridermyl merhem etkilidir her kulağa bir iki damla damlatıp kulağa masaj yaparak içeri ulaştığından emin olup bu şekilde 21 gün devam etmeniz iyi olacaktır.


kulak uyuzu için ev kürlerinde de organik elma sirkesini suyla seyreltip kulakları pamukla temizlemenin ve her kulağa bir iki damla bu karışımdan damlatmanın da etkili olduğunu belirten kaynaklar var nette.

miasugok
miasugok

12502

Oy kıyamam ya gerçekten çok üzüldüm:( inşallah geçer en kısa zamanda ama kusması vs çok garip değil mi? Allah korusun daha çok yayılmasın zaten büyümüş acaba antalyada veterinerlik fakültesi var mı bi götürseniz? Gerekirse bi kaç gün kalsa:( bence bahsettiğiniz veterinere götürmeyin bir daha. Hayvan hastanesi gibi bir yer var mı acaba? Çok geçmiş olsun inanın çok üzüldüm allah beterini vermesin inşallah bir an önce iyileşir minnak.

Mirmirrr
Mirmirrr

79

Merhaba şuan aynı sorunları biz yaşıyoruz tam 1 senedir kedim kulak uyuzu kaç veteriner değiştirdik bir senede haftada 2 gün veterinere gidiyoruz aynı sizin ki gibi yara yapıyor sonra yakalık takıyoruz yara geçiyor ama kulağının içi hep siyah akıntı dolu sürekli kafasını sallıyor yavrum artık bizde maddi manevi çok yorulduk sizin ki geçtiyse bana bir tavsiye nereye götürdünüz ne ilaç kullandınız söylerseniz çok sevinirim

Elviss
Elviss

2693

ablamın da sizin kedinizden var bir kaç ay önce kulak uyuzu oldu stres olmamasını sağlayın ve kulağının içini temizlerken asla nemli bırakmayın yoksa kulak uyuzu geçmez nemli kulaklarda daha da yayılıyor geçmiş olsun tekrar neyse ki bizim ki 3 ayda tamamen geçti

Mirmirrr
Mirmirrr

79

Nasıl geçti temizleyerek mi sadece ben hergün kulak temizleme çubuğu işe temizliyorum kuru oluyor içi zaten ıslak ve kirli bırakınca kaşıyıpbyara yapıyor nasış geçti ne yaptı acaba ablanız

KediliBaba
KediliBaba

14655

Bu arada arkadaşlar ivermectin ense damlası sakınha bulursanız kulak içine falan damlatmayın doz aşımında kedilerinizi öldürebilirsiniz aman diyim.

Mirmirrr
Mirmirrr

79

Elinde canaural varmı 10 aydır kulak uyuzu geçmedi kedimin okadar çol tahlil yapıldıki artık maddi manevi tükenmesil şimdide canaural arıyoruz veteriner söyledi her ilaç uygulandı ama geçmedi şimdi canaural bulalım dedi veteriner ama bulamıyoruz elinde olan var mı yardımcı olabilirmisi iz

Mirmirrr
Mirmirrr

79

Oridermy veterinerlerde oluyor bitek ben 5 tüp falan kullandım geçmedi 80 tl ilaç

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 36585 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR