Acana-Orijen'e Alternatif Mama? Natures Variety?

Poncimin
Poncimin

116364 Puan

Alternatif Mama Arayışı:


Orijen'in Cat&Kitten kedi mamasını kullanıyoruz, bundan öncesinde de Acana'nın neredeyse tüm üst serisini kullanmıştık. Acana ve Orijen ile memnunuz. Yalnız son gelen zamlar yüzünden fiyatı artmaya başladı, yeni yıl ile birlikte daha da artacak. Orijen Cat&Kitten mamasına yeni geçtik sayılır, bu mama birkaç ay daha bize yeter, maması bitmeye yakın uyguna bulursam yine Orijen veya Acana almayı düşünüyorum ama uygun fiyata bulamazsam diye alternatif bir mama da bakıyorum. Büyük boy alınca daha uyguna geliyor mamalar ama bir anda 600-700 TL veremiyorum, 1.5 - 2 kg şeklinde mama alıyorum. Üstelik bu şekilde alarak mamaları dönüşümlü kullanıyorum. 2 kilogram civarı için 270-280 TL olabilir. 270-280 TL de sınırda, biraz zorluyor bütçeyi. N&D düşünmüyorum, N&D için genel söylenen uzun vadede sorun yaratan bir mama olduğu. Başka öneri varsa alabilirim..


Nature's Variety mamaları?:


Nature's Variety mamalar aklıma geldi. Öncesinde True Instinct diye biliyordunuz büyük ihtimal ama 2021 yılı ile içerik ve paket güncellendi, yeni mamaları bu. Selected ve Original serileri var. Original olan bazı mamaları tahıl içeriyor, daha az et içeriği var. Selected daha yüksek et içerikli ve tahılsız. True Instinct serisinde High Meat mamaları vardı, ona eşdeğer gibi. Kedim yetişkin kısır değil, somonlu maması var bu seride. Türkiye distribütörü kim bilmiyorum ama kedi mamaları stokları hep tükenmiş. İçeriği Orijen ve Acana'ya göre çoook sade, ama buradan birkaç kişi görmüştüm, memnun kalmışlardı sanki. Fiyatına değer mi ki? Yeni Nature's Variety mamaları kullanan oldu mu? Kullanmayıp zamanında True Instinct kullanmış olanlar da ayrıca fikirlerini belirtebilir. Memnun kaldınız mı? Sizin yorumlarınızı da merak ediyorum. Tek aklıma takılan nokta nem içeriği, sodyum, magnezyum, fosfor, kalsiyum gibi değerleri sitesinde vs. belirtilmemiş. İçerik resimde mevcut.


21 CEVAP

Lils
Lils

125528

Deneyip memnun olmayan görmedim. Adı değişmese brit care yerine bunu almayı düşünmüştüm ama aşırı zamlanmıştı adı natures variety olunca. Bütçeniz varsa çok iyi. Buharla pişiriliyordu adı true ınstict'ken hala öyleyse büyük artı

theyusra
theyusra

16477

nature's variety çoğu mamaya taş çıkarır burada, içeriği sade ama orijenle eş olarak değerlendiriliyor. içeriği sade olduğu için sürekli kullanmak doğru olmaz belki ama mama rotasyonunda kesinlikle olması gerektiğini düşünüyorum. kedimi düzelten tek mama olmuştu zamanında ondan sonra da hiçbir mamayı o kadar iştahla yemedi, freeze-dried mamaları falanda var keşke Türkiye'ye gelse :'(

Faytekin
Faytekin

11982

İnstinct kullanmıştım ama memnun kalmamıştık pek,hem severek yememislerdi hemde ara ara kusmalar oluyordu ,tüy dökümü de artmıştı biraz ,sonra denemedim bir daha, mineral değerlerini bende merak etmiştim , Instagram dan mesaj atıp sormuştum , dönüş yapmışlardı hemen ama şuan hatırlamıyorum değerleri,sizde sorabilirsiniz.

Poncimin
Poncimin

116364

@theyusra


Teşekkürler. Memnun kalırsam dönüşümlü kullanabilirim, iyi bir mama diye duymuştum zaten. Instinct adı altında ayrı bir sitesi var, dediğiniz mamaları orada geçiyor sanırım. Bir sürü mama çeşidi var. Ayrıca şuan Petlebi'de Nature's Variety Meat Boost köpek maması satışta gördüm, kuru mama ile freeze-dried çiğ et karışık bir mamaymış. Nature's Variety'nin kediler için de bu tarz mamaları ve mama çeşitleri gelirse iyi olurdu.

Lils
Lils

125528

Bu arada kedi.bakisi uzun zamandır natures variety kullanıyor. Şu an mera ile karışık gidiyorlar sanırım. O çok memnundu iki kedisi var

Poncimin
Poncimin

116364

@Lils


Teşekkürler, içerik bana sade geldi ama benim gördüğüm çoğunluk memnun. Yani sade dediğim içerik çeşitliliği az gibi, botanik olarak elma, havuç, brokoli, yosun, bezelye, hindiba var. Acana-Orijen'e göre geri kalıyor. Buna rağmen besleyici bir mama sanırım çünkü vitamin ilavesi de çok yapılmamış. Orijen'de sadece 3 ilave var var zaten. Nature's Variety mamasında da vitamin olarak sadece A, E, C ve Taurin var, gerisi mineral olarak eklenmiş. İçerikten yeteri kadar vitamin sağlanıyor demek ki. %37 Protein, %18 Yağ Acana üst serisi ile aynı oranda. Alabilirim ama biraz daha araştıracağım. Bu arada buharda pişirildiğini biliyordum Instinct zamanında ama şuan hassas, hafif pirişilir diye yazıyor. Buharda ibaresi geçmiyor, buharda pişirilen yaş mamaları varmış. Bir de Freeze-Dried yöntemi ile köpek ödülleri var. Sitesinde mamalarımız nasıl yapılır diye bölüm var orada şöyle yazıyor:


[Kuru Mamalar]
(1) Güvenilir tedarikçilerden seçilen malzemeler.
(2) Maksimum besin koruması için daha düşük bir sıcaklıkta dikkatlice, hafif pişirilir.
(3) Evcil hayvanların tadını çıkarması için pürüzsüz, lezzetli bir mama tanesine dönüştürülmüştür.


[Yaş Mamalar]
(1) Et ve malzemeler vitamin ve minerallerle harmanlanmıştır
(2) Karışım poşetlere konur ve optimum sıcaklıkta kendi sularında buharda pişirilir.
(3) Sonuç, besinleri raf ömrü boyunca korunan lezzetli, iştah açıcı bir üründür.


[Dondurularak Kurutulmuş Gıda]
(1) Malzemeler küçük parçalar haline getirilir ve çok düşük bir sıcaklıkta (-20ºC) dondurulur.
(2) Dondurulmuş parçalar, yiyeceklerden nemi nazikçe çeken bir vakuma yerleştirilir.
(3) Nihai ürün, orijinal bileşenler kadar besleyicidir, yalnızca su çıkarılmıştır.

Poncimin
Poncimin

116364

@Faytekin


Teşekkür ederim. Instinct mamasının değerleri zaten yazıyordu, birkaç sitede görmüştüm. Yeni mamalarında yazmıyor, dediğiniz gibi kendilerine sorabilirim. Acana mamaların da sodyum oranı yazmıyordu, buradan birileri sormuştu hemen geri dönüş yapılmıştı. Dönüş yapacaklarını düşünüyorum. Kedinize kötü gelmesine üzüldüm, genellikle çoğunluk memnun diye görüyordum ama sizin kedinize yaramamış demek ki. Araştırmaya devam ediyorum.

simbakedi
simbakedi

136205

bence arada imkan oldukça virbac da olmalı. birçok kişiden duydum, kedisi 15 yaşında olan kişiler falan da genelde bunu öneriyor. arada denenebilir bence

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Ben kullandım bi süre aşırı memnun kaldım ama her kedide değişir tabi

Poncimin
Poncimin

116364

@beyzathemoc1


Teşekkür ederim. Acaba eski serisinden True Instinct mamasını mı kullandınız yoksa bahsettiğim yeni çıkan Nature's Variety mamasını mı kullandınız?

Palyaco
Palyaco

218519

İçeriği guzel ama bitümlü yemedi

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar,


Nature's Variety markasının içeriğine ve fiyatına baktım. Sizin de belirttiğiniz Orijen'den eksik kalan gıda ve bileşenleri göz önüne alındığında "uygun fiyatlı" görünüyor ürün. Oysa kg başına pek de ucuz sayılmaz aslında o içeriğe göre. Dolayısıyla bu durumda Orijen, içeriğine göre pahalı değil, mezkur ürün de içeriğine göre ucuz değil. Rotasyona katılabilecek bir ürün olduğunu düşünüyorum. Bakalım 🙏 Konu için çok teşekkürler. Sağlıcakla.

Poncimin
Poncimin

116364

@Palyaco
@Aliye87


Teşekkür ederim. Aradığım mamasını stokta göremedim, zaten elimizde şuan için maması var. Bitmeye yakın bulursam deneyebilirim. Alırsam bakalım kedim sevecek mi, Acana ve Orijen'i çok seviyor :) Memnun kalırsam bu mamayı da rotasyona eklerim, dönüşümlü kullanırım. Mamayı kullanan var mı diye merak etmiştim ama sanırım bahsettiğim yeni serisini kullanan yok. Alırsam ayrıca deneyimlerimi yazarım mama hakkında.

Aliye87
Aliye87

12038

Benim kedim de Orijen'i çok sevdi. Sırf bu sebepten kısırlaşmış olsa dahi. six Fish'in den de tüketmesini istiyorum. Veterinerler yüksek magnezyumunun bir sorun oluşturmayacağını söylediler. O orandaki bir magnezyumun böbrek ve idrar yolları sorunlarına etkisinin %1 ila 2'yi geçmeyeceği, dolayısıyla buna bu kadar takılmamak gerektiğini söyledi, ilginç bir şekilde. Orijen + N&D quinoa rotasyonunu düşündüm ben de :), bakalım, hayırlısı inşallah.


Deneyimlerinizi paylaşmanızı merakla bekliyoruz :) Benim de rotasyona eklemeyi düşündüğüm bir mama oldu, sayenizde haberim oldu. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum, konu için. Niceleri için faydalı olması dileğiyle inşallah.🙏🐾

teddybal
teddybal

123878

Rotasyona alınabilir bence nature's variety, önceki adıyla kullanıp çok memnun olanlar var, zaten kısır değilmiş kediniz sıkıntı olmaz diye düşünüyorum, kısırlara ise yeni paketlerdeki magnezyum-fosfor-kalsiyum oranlarını öğrenip ona göre başlanabilir, benim de favorilerimde olan bir mama ama denemedim henüz. Bence taste of wild, naturea da bakabilirsiniz; hatta ben de bizimkilere bu iki markadan birini deneyeceğim gibi çünkü all life stages bir alternatif arıyorum acana'lara ama henüz mamamız var diye araştırmadım ismen güvenilir olduğunu bildiğim favorilerime aldığım mamalar sadece,


https://www.tasteofthewildpetfood.com/formula-finder/?_sfm_refine_pet_type=cat&_sfm_refine_pet_food_type=dry


http://www.natureapetfoods.com/tr/categories/naturals-dry-food-cats

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1818 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80516 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR