Sokak Kedilerine Sosis Salam Vermek

Merhaba, bugün yaşadığım bir şeyi aktarmak, sizlerin de bu durumda neler yaptığını öğrenmek için açtım bu başlığı.
Normalde yanımda her gün 2-3 kediye dolu dolu yetecek kadar minik bir paket mama taşıyorum. Bugün de epey bi kediye paylaştırdığım için erken bitti.
Dönüş yolunda epey bakımsız, aç kalmış bir kediyle karşılaştım. Yakınlardaki markette de alabileceğim tek şey aç bitir sosisti. Biraz ekmek verdim yemedi, aç kalmasına göz yumamadım o yüzden sosisi verdim. Parazit açısından sorun yaratacak bir yiyecek vermiş olduğumun da farkındayım. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum, siz bu tarz durumlarda napıyosunuz?

16 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

119049

Çiğ olduğu için parazit yapma durumu olabilir ama sokaktaki kediler maalesef her şeyi yiyorlar çöpten de bozuk şeyleri de. Siz vermeseniz de paraziti olacaktı yani. İyi yapmışsınız yine de en azından bir şeyler yemiş olmuş.

bademk
bademk

2313

Yakınınızda markette yaş mama vs yoksa yapabileceğiniz tek şeyi yapmışsınız en azından aç kalmamış oldu günü kurtardı.

Lils
Lils

125528

Sokak kedisi olduğu için zaten sosisz salam veren vardır. Başka bir seçenek olmadığı durumda verebilirsiniz

putmeinatrance
putmeinatrance

14473

Çiğ salam ve sosis kısaca işlenmiş etler kedilere zararlı olabilir parazit yapmakla beraber sindirim sistemleri kötü etkilenir devamlı verilmediğinden birşey olacağını düşünmüyorum aç kalmasından çöpten bulup yemesinden iyidir

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bende o an mamaya ulaşımım olmayınca veriyorum. Zaten sokakta yaşayan kedilerin çoğunda iç parazit oluyor

Gimlihanim
Gimlihanim

123314

Sokak kedileri maalesef ne bulsalar yemek durumunda kalıyorlar aç kalmamak için. Bence en doğrusunu yapmışsınız. Aç kalmasından iyidir. Kendinizi kötü hissetmeyin derim ben. Hepimiz zaman zaman yanımızda mama olmadığı zaman marketten sosis salam alıp verebiliyoruz.

Seymasbl
Seymasbl

4094

Ben sokak canlarıma salam sosis çiğer veriyorum ama haşlıyorum ve iç parazitlerinide yapıyorum ama zaten fare kuş ne bulurlarsa yedikleri için her türlü iç parazit oluyor yaş mama ve kuru mama versem bile onlar gidip avlanıyor

Cöpten beslenmesinden iyidir. Bende işten eve gecerken 2 paket tavuk ciğeri aldım ve büyük tencerede guzelce haşladım suyuyla falan. İcine az havuç 2 patates attım çok azda pirinc attım sokaktaki kedilere verdim. Hepsi bayıla bayıla yediler. Köpeklerede suyuna ekmek falan karıştırıp verdim. Allah hepsinin yardımcisi olsun. Dışarıda yaşamaları eskiye göre cok daha zor.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Ben böyle durumlarda marketten bulabildiğim bir yaş mamayı alıyorum en azından günü kurtarmış oluyorum, tabii whiskas hariç (whiskas hiçbir şekilde almam)


Bu yüzden çantamda her daim bir paket yaş mama ve 150 gram gibi bir miktarda kuru mama bulunduruyorum🙏 Ne zaman ihtiyacımız olacağı, kaç kediyle karşılaşacağımız belli olmuyor.

Pisipiisiicik
Pisipiisiicik

2099

Sokakta yaşadıkları için zaten parazit olacak birçok şeyi yiyolardır bence 🤷🏼‍♀️

irmtnc3
irmtnc3

13980

Ben sosis salam yerine yoğurt ya da kefir veriyorum

irmtnc3
irmtnc3

13980

Ben sosis salam yerine yoğurt ya da kefir veriyorum

Palyaco
Palyaco

218519

Ufak paketler var çantada mont cebinde burdan aldığım ürünlerin yanına tester ekliyorum onları veriyorum anlık iyi oluyor

simbakedi
simbakedi

136281

mama tabi daha iyi ama ben de veriyorum böyle çok aç gördüğümde ve yanımda mama olmadığında. pilav bile yiyorlar yani önemli değil o kadar verdiğiniz sosis

cat_expert
cat_expert

12757

Bırakın bu parazit olur laflarını, çöpten yemek yiyor sokak kedileri sizin vereceğiniz çiğ et sokak kedisinin yiyeceği en temiz yiyecektir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1083 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR