Eve Yeni Bir Kedi Alıcaz Ve Yardım Lazım Hiçbirşey Bilmiyoruz

Biz eve yeni bir kedi almak istiyoruz. ama konu hakkında hiçbirşey bilmiyoruz yavru alıcaz hangi mamadan alınmaı hangi kum kap gereklimi şampuan makas felan hiçbir bilgiye sahip değiliz yardımcı olcak ve bize satın alınacakların listesini hazırlicak biri olursa çok teşekkürler çok lazım şimdiden teşekkür ederim.

18 CEVAP

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

Markaları kedisi olanlara sorun daha deneyimlidirler.
Malzemeler Listesi
1- Kedi Tuvaleti ve Kedi Kumu
2-Mama ve Su Kabı
3- Taşıma Kafesi
4-Malt Macunu
5-Normal Tarak ve Furminator Tarak
6-Kaliteli Mama (Market Maması ve Purina Hills Royal Caninin ürünlerini kullanmayın hayvan deneyi yapıyorlar.)
7-Oyuncaklar
8-Yatak gerekli değil belki kendine bir köşe belirler :)
9-Aşılar-Kuduz, iç parazit ve dış parazit.


Unutmuş olabilirim. Kedi bakmadığım için okuduğum yerlerden bu kadarını çıkardım. Umarım yardımcı olur ve yavru kedinizle güzel vakitler geçirirsiniz :)) (#SatınAlmaSahiplen! Sokaktan veya barınaktan alın lütfen :))

kediminnos
kediminnos

2382

Kum kabi ve kum.(kapali kum kabi daha iyi)
2 adet su ve mama icin mama kabi( seramik yada celik olmasina dikkat edin)
Kedi taragi tuyleri icin
Veterinere vs goturmek icin tasima cantasi
Duruma gore yikamak isterseniz veterinerden iyi bi sampuan temin edebilirsiniz.
Ve ayrica mama da butcenize bagli ama market mamasi almayin kesinlikle

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Petshoptan almayın.
Mama olarak orijen, instinct, acana, applaws, naturea, n&d, now fresh, go! alabilirsiniz.
Yaş mama olarak naturea, applaws, schesir, brit care, instinct, bozita, animonfa carny, gimcat alabilirsiniz.
Şampuan olarak perfect wash gözdemdir (black orchid öneririm).
Ek besin olarak naturalis adramys spirulina tabletleri, 13 prebiotic ve gimcat baby paste tavsiye ederim. Tabii ki gimcat malt paste de kullanmanız gerekiyor.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Öncelikle özel bir cins kedi istemiyorsanız sahiplenmeniz en iyisi olur. Buradan ve diğer sahiplendirme sitelerinden bulabilirsiniz. Barınaktan da sahiplenebilirsiniz. Özel bir cins kedi istiyorsanız kesinlikle petshop tercih etmeyin. Çok iyi profesyonel kedi ırkı yetiştiricileri var. Onlardan alabilirsiniz. Size iyi bir yetiştirici bulmanızda yardımcı olabilirim özel cins bir kedi istiyorsanız.
Birde Kedili Bir Hayat bloğunun özellikle"Hangi Mama ?" bölümünü okumanızı ve blogu takip etmenizi öneririm. Çok yararlı ve doğru bilgiler içerir.
Kedi bakımına gelirsek kediler çok fazla eğitilemeyen,çok farklı karakterlere sahip olabilen canlılardır. Sahiplendiğiniz kedide aradığınız karakter özellikleri varsa buradaki sahiplendirme sitelerinden istediğiniz özelliklerdeki bir kediyi bulabilirsiniz. Özel bir cins istiyorsanız yetiştiriciye sorarak istediğiniz özeliklere sahip bir yavru bulabilirsiniz.Karakter haricinde alerji yapmama vb. özelliklere sahip bir kedi istiyorsanız cins kedi sahiplenmeniz daha iyi olur.
Kediniz evin içinde özgürce gezmeli ve güvenliğe dikkat etmelisiniz. Bu yüzden camlarınızda sineklik olmalı,balkonunuzda koruma ağı vb. olmalı kesinlikle.
Kedinizin beden ve psikolojik sağlığı için onu kısırlaştırmanız en iyisi olur.
Kedinizin sağlığı için dönem dönem vitamin kullanmanız çok iyi olur. Bunun hakkında doğal ürünler tercih etmenizi tavsiye ederim.Naturalis Adrayms ve Veda Vet ürünleri bu konuda harikalar. Sahipleneceğiniz kedi yetişkin ise kullanılabilirsiniz. Yavru kedi için gimcat baby pastle veya beaphar junior pastle kullanabilirsiniz.
Birde iyi bir veteriner bulmanız çok önem taşıyor. Burada bununla ilgili kedi sahibi arkadaşların soru sorup bulunduğunuz şehirdeki kedi sahibi arkadaşların memnun olduğu bir veterineri seçebilirsiniz.
İhtiyaç listesine gelirsek
"Hangi mama " bölümüne uygun kaliteli marka bir kuru mama. Şunlar olabilir,
Brit Care,N&D,Acana,Now,Go,İnstinct, Applaws ve Naturea olabilir.Uygun ücretli isterseniz Profine,Matisse,Brit Premium ve Golosi olabilir.
yaş mama olarak kaliteli markalar:Brit care,Chef's Choice,Naturea,Gimcat,Schesir,Sapphere,applaws önerebilirim.
Kum kabı,büyük geniş olabilir. Kapalı olarak Moderna Flip ve Savic Nestor, açık olarakta Stefanplast Queen öneririm
Mama ve su kabı. Metal yada seramik ve ayrı olmalılar. Plastik kanserojen madde üretebiliyor ve sağlıklı değil. Ayrı olması bazı kediler suyu mamanın yanındaysa az içer ve su ve mamanın karışmaması için ayrı olması en iyisi.
Tırmalama tahtası,bazı kediler kullanmak istemiyor. Almak isterseniz çok katlı ve yuvalı modeller birçok ihtiyacı karşılamak için ideal.
Taşıma kabı.Havadar ve geniş olmalı. Plastik veya kumaş olarak alabilirsiniz.
Ödül maması almak isterseniz marka olarak Gimcat superfood,Trixie,Profine önerebilirim.
Oyuncak olarak ilk etapta kedinizi yanından çok fazla oyuncak almanızı önermem çünkü kediler oynamayıp bırakabiliyor. Almak isterseniz kedi oltaları enerji atımı ve eğlence için birebir. Benim kedimde kullandığım olta şu http://www.*******.com.tr/3-u-1-arada-xxl-kedi-oltasi Çok kaliteli ve 3 farklı ucu var ve sopa uzunluğu çok iyi. Oturduğunuz yerden kedinizle yorulmadan oynayabilirsiniz.
Umarım yardımcı olmuşumdur. Başka sormak istediğiniz sorularınız varsa yardımcı olabilirim

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

N&D düşül tahıllı kuru mama
Naturea yaş mama
Gimcat malt paste
Naturalis adramys spirulina tabletleri
Furminator
Tüy bakım seti
Perfect wash black orchid
Tırmalama tahtası/oyun alanı
Bobo bambu ikili mama/su kabı
Ever clean less trail (kokusuz) veya multiple cat (kokulu) kedi kumu. Daha uyguna sanicat marsilya sabunlu. Daha da uyguna biokats bentonit.
Oyuncaklar
Veterinere kestirmeyecekseniz tırnak makası
Yatak için minder, kulübe için koli ve minder kullanabilirsiniz.
Four paws magic coat durulanmayan köpük şampuan
İsterseniz hafif bir tasma takabilirsiniz
Ödül olarak orijen, barfers (naturalis adramys) veya gimcat
Bebekler için olan ıslak mendillerden
Yarı kapalı kum kabı (bence en kullanışlı olan o)
Kum küreği
Yıkama/tüy toplama eldiveni
Taşıma kutusu

Zeytinlicorek
Zeytinlicorek

4134

Benim ilk olarak aldıklarım, kum ve mama dışında, kum kabı ve taşıma çantasıydı. Onların dışındakilerin acil olduğunu düşünmüyorum. Maması ve suyu için özel olarak kap almadım evde olanları kullanıyorum. Henüz tüy dökmediği için furminatör de almadım. Bunların dışında sonradan tırmalama tahtası ve tırnak makası aldım ama bana sorarsanız acil olanlar mama ve kum dışında, kum kabı ve taşıma çantası.

Tbusratoptas
Tbusratoptas

4325

Eğer cins bir kedi istemiyorsanız sahiplenmek daha guzel çünkü onu o kotu kosuldan kurtarıyorsunuz ve onu daha mutlu ediceksiniz bunu lutfen unutmayın :)
Oncelikle tuvalet için .. https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/ariel-acik-kahverengi-kedi-tuvaleti-kurek-hediye-37x54x38cm.html
... https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/quik-bentonit-kalin-taneli-parfumlu-topaklanan-kedi-kumu-10lt.html
Mama için ... https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/hills-kitten-healty-development-tavuklu-yavru-kedi-mamasi-400gr-2-adet.html
Yavru oldugu icin aylık 3kg yıyordu benım kedım :)
Hem egitim vermek hem mutlu etmek ıcın gunde 4 tane uygundur..
https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/beaphar-rouletties-catnipli-kedi-odulu-442gr.html


Tası ma cantasında sırttan tercıh etmenızı tavsıye ederim.. https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/trixie-pet-tasima-cantasi-44x30x21cm-siyah.html benim cantam hem sırttan hem surgulu ama sız kendınıze gore alırsınız 30 40 t olan plastıklastıkler cabuk krılıyor onlara pek onem vermeyın bence bunun yanında asıları var iç ve dıs onlarıda veterınere goturdunuzde yardıncı olurlar :) oda hem sızın hemde kedinizin saglıgı ıcın iyi gunler insllah gonlunuze gore bulursunuz ama **


barınaktan veya sahıplendırme sıtelerınden almanızı tavsıye ederım :))


**

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

O mama ve yaş mamalar tek kelimeyle iğrenç. Özellikle yaş mama fiyatını hiç hak etmiyor. Kuru mama da bonacibonun daha pahalısı.

KedimVar
KedimVar

119251

Siri yazmış zaten. :))

miasugok
miasugok

12502

Büşra maşallah kedim yavruyken ne çok yiyormuş ben de romeo çok yiyor sanıyordum:) 20 gündür bende romeo 2 kg mama aldım yarılanmadı bile.


Ben de kedi aldığımda hiç bir şey bilmiyordum. Çok telaşlıydım. Hele de kedi eve gelince telaşım daha da arttı. Forumda kedi ile ilgili bütün soruları okudum diyebilirim. Beni ilgilendirsin ilgilendirmesin. Günde 5 saatim geçiyordur bu forumda. Sonra kendime güvenim geldi artık aklıma geldikçe giriyorum ama burdan çok şey öğrendim bence takip edin.


Alınacaklara gelince ben sadece mama ve su kabı, taşıma çantası kedi tuvaleti ve kum almıştım. Bir de olta oyuncak. Hala en sevdiği oyuncağı en çok onunla oynuyor :) Kürek almamıştım çünkü tuvaletin içinde küreği de vardı ama hiç memnun kalmadım o kürekten. Sonra daha ince delikli bir kürek daha aldım. Buraya kadar 100 lira bile harcamamışımdır.


Beni en çok zorlayan mama oldu. Proplanla başladım, mahvetti yavruyu. Sonra bir sürü yaş mama denedim ettim en son nd yle kuru mamaya alıştırdım. Şimdi mama sorunu da yok. Ama bu mama deneme kısmı bütçemi biraz sarstı çünkü zorlamak istemedim yemediği mamayı direk değiştirdim.


Başta tırmalama tahtası almamıştım ama baktım koltukları tırmalıyor geldikten bi kaç gün sonra bir tane de tırmalama tahtası aldım. Tırmalama tahtasıyla beraber bir de gimcat baby paste calcium macun var onu da aldım. 50 lira da böyle verdim o kadar. Oyuncak falan da aldım tabi sonra ama bunlar keyfi birazda. İnanın yavru bir kedi evde ne bulduysa oynayabilecek kıvamda :)


Yatak almadım, arkadaşım bir tane hediye etti ama asla o yatakta yatmıyor.


Şimdi yazılanları okuyunca tarak almadığını farkettim. Sizce gerekli mi ve ne önerirsiniz?

Tbusratoptas
Tbusratoptas

4325

Yazın su kabını celik veya metalde vermenız ıyı olur kısın porselen tıplerını secın :)

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

Hills almayın sakın hayvan deneyi yapıyorlar!!!!

Ben hala cevap alamadım bana yavru kedi için kesin liste hazır maddi olarak biraz orta seviye olursa hoş olur

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sizin seveceğiniz,bütçenize uygun şekilde ihtiyaç listesi hazırlamamamız çok zor.Nelere gerek olduğunu,nasıl olması gerektiğini,uygun ücretli kaliteli mamaları yazdım. Bunlara bakarak kendinize liste hazırlayabilirsiniz

Bağlantı (Link) açıklamasını girinböle bir liste hazırladım sizce nasıl

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1480 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR