Cok Üzgünüm Artık. Geçmeyen Kedi Mantarı

Oversizebru
Oversizebru

827 Puan

Merhaba kedim Frank yaklasik 3 hafta once mantar oldu doktor goturdum asi vurdu ve yayilmaya devam etti…
Sonrasinda ecosin verdi gecirmedi ve heryere yayildi.
Gecen hafta yine gittim baticon travazol- imunex surup verdi.


Yine gecmedi daha da yayildi kaşıdıkça kaniyor artik.
Bir arkadaşım terbisil onerdi onu 6 ya bolup hergun veriyorum kantoron yağı denedim bir seye yaramadi.


Mamasi advance somonlu ve gercekten cok bunaldim nolur bir sey soyleyin bana napiyim ketoral sampuan onerdi birisi onu da denicem ama maddi olarakta cok zorlaniyorum artik.

16 CEVAP

Merhaba, çok üzüldüm çok geçmiş olsun ecosinle ilgili çok fazla olumlu yorum var kullanan çoğu kişi memnun kalmış siz ecosin bile kullanmışsınız başka ne yapılınabilir hiç bilmiyorum ama şunu da belirtmek istiyorum mantarın geçmesi için 3 hafta çok kısa bir süre daha önce de söylemiştim 3 ay 4 ayda bile geçebilir. Youtube da "kedili anne" kanalında biri kedisinin mantar tedavisini anlatmış mesela anlatan kişi kedisinin mantarının 4 ayda geçtiğini söylüyor. Benimde kedimde şu an mantar var, başka bir kediden bulaştı maalesef. Mantarın tedavisi de birazcık deneme yanılma ile yapılıyor. Ben şu an ecosine çok olumlu bakamıyorum hem bi kaç yorum gördüm kullanıpta geçmedi diyen sizin kedinizde de öyle olmuş hem de diğer kedimin de başka tedavisini yapıyoruz maddi olarak ecosin alamam şu an. Ben cleapet sprey sipariş ettim gün içinde cleapet ile kulaklarını silip ketoral krem sürmeyi düşünüyorum. 1 haftadır düzenli sürebiliyorum ilerleme olduğunu düşünüyorum. Günde 3 kere kremini sürüyorum ve sürdükten sonra yalamasın diye uzun süre oyun oynatıyorum. Kediniz bu süreçte stres olmaması lazım bir diğer önemli konu ise bağışıklık sistemini güçlendirmek için vitamin kullanmak, siz imuneks kullanıyordunuz sanırım. Bence şampuan almayıp klinikte satılan iyi bir bağışıklık güçlendirici alın bu çok önemli. Geçici yuvalık yaptığım kedi için "dermacumin" diye bitkisel bi vitamin vermişti hekim hatta mantarlarına da sürebilirsiniz demişti bitkisel bir ürün zaten içinde zerdeçal vs vardı. Fiyatı da çok uçuk değildi ama tabii ki tadını sevmiyorlar. Bir diğer önereceğim şey ise yazdığınız şeylere baktım sürekli bir şeyler denemişsiniz tedaviyi değiştirmişsiniz bence sabırlı olun ve krem sürmeye devam edin. Hap kullandığınızı söylemişsiniz evet hekimler bazen mantar tedavisi için kedilere verebiliyor ama bence bu çok tehlikeli kafamıza göre vermememiz lazım. Mesela o kediden bana da mantar bulaştı cildiyeye gidemedim ama sağlık ocağına gidip hap yazdırmak istemedim çünkü internetten okuduğumda bu hapların içilmesi için test vs yapıyolarmış kısacası tehlikeli, kedilerimize zarar verebilir. Siz de çok dikkat edin lütfen bulaşmaz demeyin bana bulaştı maalesef :(
Başka diyecek bir şeyim yok umarım bir an önce geçer çok geçmiş olsun tekrardan.

Minigimmm
Minigimmm

11838

3 hafta once diyorsunuz biz bunu 2 bucuk ay çektik burda daha aylarca çekeni var. Sabredin lütfen biliyorum insan cok yipraniyo hemen bitsin gitsin istiyor sonuc almak istiyor ama malesef ki sıkıntılı bir süreç. Öncelikle mantar aşısının 2. Dozunu da oldu mu. Zamanini kacirmayin 2. Dozuda muhakkak yaptırın. 1. Aşıdan sonra mantar azar çoğalır 2. Aşıdan sonra hepsi ölür ve biter demişti bizim hekimimiz. Ki zaten mantar dağılan bir hastalik. Benim kedimde bulasmadigi yeri kalmamıştı en sonda patilerinin icine yer etmisti. Ben size gecen sorunuzda ketoral sampuani yazmıştım artik havalar soguk yikamak tehlikeli ama en azindan çok korumak koşuluyla 1 kere yikarsaniz iyi olabilir. Bizde işe yaramıştı. Vucudunu islattiktan sonra sampuani iyice her yerine yedirip masaj yapip mantarli bolgeleri ovun 5 dakika bekledikten sonra durulayin ve cok iyi kurulayin bir oda belirleyin 1 gun orda tutmaya çalışın kapisi cami kapali olsun odaya hava girmesin bir yerden mümkünse eğer korkmuyorsa (bizimki cok korkuyor sesinden hava uflemesinden o yuzden banyodan sonra bir odayi kapatıp ufoyu yakip bir kutu yas mama verip o odada 3 5 saat uyumasini saglamiistim.) Sac kurutma makinesinden destek alabilirsiniz. Sizde o odada yaninda kalin oyun oynatip oyalayin varsa elektrikli ısıtıcı yakin. Zaten mantarla savasiyo ve muhtemelen bagisiklik yerlerde bir de üşütürse soğuk alirsa allah korusun. Mantari da diger tum hastaliklarida yenmesi icin bagisikligi son derece iyi seviyelerde olmali ve stresten uzak olmali. Immunex mantar icin yeterli gelmeyecektir geçen seferde demiştim takviye isimleri vermiştim. Özverili olmazsanız malesef sonuç almak giderek zorlaşıyor. Mantar hapi verdi mi hekiminiz. Icten tedavide onemli. Eğer istanbuldaysaniz tugay beye gidin derim tugay inanoglu.

Öncelikle geçmiş olsun. 3 ay önce benim kedimin de kulak ve göz çevresinde mantar baş gösterdi. Kliniğe götürdüm. Mantar teşhisi kondu. Mantar aşısı yapıldı. Mantar göz ve kulak çevresinde olduğundan temas ettiğinde göze zarar vermeyen bir sprey verdi. Günde 3-4 kere uygulamamı tavsiye etti. Ayrıca Royal Canin Hypoallergenic mamaya geçtik. Kedim yememekte direnince omega 3 şurup verdi, şurubu yaklaşık 2 ay, her gün şırıngayla kedime içirdim. Tedavinin ikinci haftasında bayağı iyileşme kaydettik. Bu yüzden spreyi kullanmama gerek kalmadığı söylendi. Tedavi olumlu sonuç verdi.
Not: Kullandığım spreyin markası Dr. Animal (yeşil bir şişe), şurup ise Pet Omega Skin & Coat.
Bahsettiğim ilaçları veteriner hekime danışmanızda fayda var. İmkanınız elveriyorsa kedinizi başka bir kliniğe götürebilirsiniz. Bu da bir seçenek.

Minigimmm
Minigimmm

11838

Banada kedimden bulaşmıştı ancak hic bir sey uygulamadigim halde kendi kendine geçmişti, temel nokta bagisiklik işte burdan bile anlayabiliriz. Belki kedinizin coronasi var baska bir virüs tasiyor olabilir buda bagisikligini baskiliyor mantari yenmekte zorlanıyor olabilir. Hekimimiz bize bunu söylemişti ardindan dogru çıkmıştı corona pozitifti. Bunlar hep arastirilip duzgun sabırlı bir yol izlenmeli. Ve evet usteki arkadaşa katiliyorum 3 haftada surekli bir seyler denemişsiniz biz 2 ay full krem ve sprey kullandik kutu kutu sprey bitirmistik. Eczanenin yolunu ezberlemistik artik. 2 ayin sonunda ketoral ardindan asi vuruldu ve bitti gitti cok sukur. Bizim hekimimiz ecosini önermemişti. Bende o donem internette her gordugum yorumu merak edip soruyordum biride ecosindi ama hekimimiz ağır olduğunu tercih etmek istemediğini söylemişti. Umarım sizinkide tez zamanda geçer gider .

Palyaco
Palyaco

218519

Oncelikle bağışıklık kuvvetlendirici verin vest plus tablet hergun ondan sonra mantar bölgeleri sirke ile silin kurumasını bekleyin ardından baticon kurmasını bekleyin en son trivazol sürün

erhan354
erhan354

726

merhaba, size gerçekten yardımcı olabilirim bu konuda tecrübem bayağı fazla. öncelikle bana ecosini nasıl kullandığınızı tüm detaylarıyla tarif eder misiniz ?

erhan354
erhan354

726

nekadar su kullandınız ? sizinle iletişime geçebileceğim herhangi bir yer var mı ?

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Belli ki gittiğiniz veteriner etkili bir çözüm sunamıyor. maddi manevi yıpranıyorsunuz. başka bir hekime göstermenizi öneririm, kullandiğınız mama, daha önce verilen tedaviler hakkında bilgi verin. Böyle durumlarda klinik mama kullanılıyor diye biliyorum.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Zaten sizle özelden konuşmuştuk, cevap verdim tekrar. geçmiş olsunn🙏

erhan354
erhan354

726

size ecosin kullanımı detaylı bir şekilde anlatacağım. lütfen birde benim dediğim gibi deneyin. öncelikle gidip (tabi maddi durumunuz yeterliyse) veterinerden tekrar 2 adet ecosin tablet ve eczaneden 1 adet konazol şampuan alın(fiyatı ortalama 20 25 liraydı en son). ecosinlerden birini eve gelir gelmez hazır su veya kaynatılıp ılık hale gelmiş 250 ml suya atın. bakın fazla değil yarım litre 1 litre değil sadece 250 ml suya atın. mümkünse camsil şişeleri gibi püskürtmesi olan bir şişeniz olsun. ecosini sadece 250 ml suya atıp yarım saat bekleyin. kedinizi banyoya alın önüne varsa elektrikli soba vs ısıtıcı bir şey koyup oturun yanına. Kedinizin tüm vücuduna ama tüylerine değil derisine nüfuz edecek şekilde her yerine sıkmanız gerek. patilerinin arasından tutun kulaklarının dış kısmına kadar ağzının etrafına gözlerinin etrafına (gözlerine değmeyecek şekilde, bunu elinize sıkıp kedinizin o kısımlarına elinizle sürerek yapabilirsiniz) kadar her yerine bu ilacı ulaştırmalısınız. Zaten bu dediğim kısımların hepsini yaptığınızda 250ml ecosinin nerdeyse yarısı gidecektir. kedinizi ilaçlamanızın ardından onu banyoda bırakın ve banyonun kapısını kapatıp dışarıya çıkın. evde kedinin gezdiği, yattığı neresi varsa her yere ecosini sıkmalısınız. ama unutmayın gezdiği dolaştığı her yere. sürekli üstünde oturduğu kıyafet, battaniye, yatak gibi şeyler varsa onları alın ve çamaşır makinesine atın kedi banyodayken. evdeki kedinizin gezdiği her yere sıktıktan sonra eğer elinizde ecosin kalırsa tekrar banyoya girin ve kalanını da kedinize sıkın, hatta şişeyi açıp kedinizin üstüne boşaltabilirsiniz. ilacın son damlasına kadar kullanın çünkü çok önemli bu. ilaç bittikten sonra kedinizle banyoda 45 dakika-60 dakika arası daha kalmalısınız. bu süreçte ona ödül maması yaş mama verebilirsiniz. elinizden geldiğince onu sakinleştirmeli, varsa elinizde yakalık takmalı, İLACI YALAMASINI ENGELLEMELİSİNİZ. yeterli süre kaldıktan sonra (min 45 maks. 60 dk) kedinizi öncelikle suyla yıkayın, ardından 1 defa konazol şampuan ile yıkayın. daha sonra kedinizi kurutup serbest bırakabilirsiniz, tabiiki evi ecosinle iyice temizlediyseniz :) ve tüm bu dediklerimi bunu yaptıktan 15 gün sonra elinizdeki diğer ecosin ile tekrarlamalısınız. Kusura bakmayın çok uzun oldu ve yapması çok zor bir iş ama kesin sonuç alacağınıza yürekten inanıyorum, ha bu arada yaptırmadıysanız mantar aşısı yaptırın kesinlikle. Sonuçlarınızı merakla bekliyorum.

Kediciik21
Kediciik21

4359

Oridermyl krem çok iyi geliyor ama erken teşhis önemli ben vetten 160 TL ye aldım bitmek üzere

Oversizebru
Oversizebru

827

34 derece suda eritip 1 saat bekledim sonra derisine gelecek sekilde yikadik hatta bazi yerlerine baya bastırdım o sekilde

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Şuan kendimi gördüm sizde dün de veterınere gittik maleseff nukseden mantarla mucadele ediyoruz ecosin kullandık mantar ilaçları kullandık direndım fakat en son mantar aşısına karar verdik 1. dozda arttacağını dile getirdi hekimimiz yanında birde bağışıklık aşısı yapıldı ultracon diye ve ımuneks kapsül kullanıyoruz wbc miz 11.4 çıktı çok iyi dendi şuan iyi gibiler birde eczaneden temin edilecek 4 krem karışımı verdi . FURACIN MADECASOL TRAVAZOL TERBISIL Bunları da deneyın dr anımal spreyle pansuman yapın.
Funıt kapsul 100 mg 4/1 ini verebilirsiniz.
Bizde şuan bunla uğraşıyoruz iyiye gidiyor diyebilirim 1 yerını kuruttuk çünkü çok şükür beyaz ışıkla bakıldı bizde sporlar çok az ve küçükmüş.
Geçmiş olsun

Oversizebru
Oversizebru

827

Yarin 3.farkli veteriner kliniğine goturcem vetart diye bir yer orayi met etmişler bakalim insallah fayda olur gercekten kriz gecirecegim

Oversizebru
Oversizebru

827

1 litre suya yapmıştım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3004 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR