Ne Yapmam Gerek Artık Bilmiyorum

Sedabekir
Sedabekir

791 Puan

Kedim minciri buradan sahiplendirme yapan bir hanfendiden sahiplendim ailem ve ben artık hazır hissettiğimiz için . Abim ve eşinin üst katımıza taşınmasından sonra mıncır evde canavar gibi karşılanmaya başladı odama koyuyorum orda uyuyor ama evde özgürce gezerdi sıkıldığını hissedebiliyorum . Geri vermek ya da atmak gibi bir amacım asla yok fakat şikayet etme tutanak tutturma gibi şeyler yaptırabilir miyim ? Ve sonuç alabilir miyim

19 CEVAP

izmirle
izmirle

10941

Abinizin karısını evden atın kedi evde kalsın

edadnmzr
edadnmzr

119049

Ben anlamadım üst katta ayrı bir dairedeler değil mi? Neden laf söyleyebilme hakkını görüyor kendinde?

Renklipati
Renklipati

140193

Dağdan gelmiş bagdakini kovuyor lafı tamda bu post için yazılmış..evi ayrı madem korkuyor kedi yer diye onu,otursun evinde gelmesin haa gelecekse de kedide o evin bir evladı bireyi ona göre gelsin..tavrınızı koyun ve taviz vermeyin bu konuda..maddi manevi siz bakıyorsunuz kime ne

nefeskedi
nefeskedi

10117

Benim kardeşim de bu eve kedi girerse ben bu evden giderim diyordu. Şimdi eve gelir gelmez yanına gidiyor. Alışma süreci uzun olabilir ama sabredin. Onların da size ve kedinize saygı göstermesi gerek.

D-O
D-O

11908

Bence siz cok net durun. Bu kedi benim ve benle yasamaya devam edecek seklinde net ve guclu bir durusunuz olursa size ve kedinize laf soylemeleri zorlaşır.


Sonucta kediniz sizin icin onemli degerli. O da korkuyorsa bununla bas etmek onun sorumlulugunda veya kendi evine girmemesi icin önlem almak kendi sorumluluğu.


Kediniz sizin dairede rahatca dolasamiyor mu?
Ust kata cikmadiktan sonra evinizde dolasmasi korkan kisiyi nasil etkiliyor ki?

gece18
gece18

13021

Yenge olacak müsveddeyi atın camdan asagı o zaman görsün korkuyu

sahraxfittiko
sahraxfittiko

13144

abinin karısınının üstüne kedyi sal sksfndklmdndk

NorthNight
NorthNight

16576

Orada kedi olduğunu bilerek üst kata taşındıysa bi zahmet susup otursun. Herkes yaşam şeklini ona göre düzenleyemez. Bi zahmet abinizde eşini uyarsın. Siz stresini çekmek zorunda değilsiniz. Ve yerinizde olsam asla kedimi kısıtlamazdım. Onlar uyum sağlasın. Çocuk oyuncağı değil o hayvan.
Siz biraz net durun, laf mı sokuyor o lafı iadesiyle ağzına tıkın. Orası sadece onun evi değil sizde yaşıyorsunuz ailenizde tamam demiş kedi sahiplenmişsiniz. Herkes o hanımefendiye uyamaz.

Sedabekir
Sedabekir

791

Kadının ciddi kedi korkusu var bu arada . Ve mıncır dün maalesef onların evine girmis aylardır süren kalacak gidecek tartışması artık sabrımı taşırdı kendimi çok çaresiz hissediyorum .

izmirle
izmirle

10941

Abinizin karısını evden atın kedi evde kalsın

Sedabekir
Sedabekir

791

Herkesin fikrine isteğine saygı duyuyorum ama o benim evladım yani nasıl vazgeçebileceğimi düşünebilir aklım almıyor üstelik sokak görmemiş evde büyümüş nasıl kiyabilirim . Bu bencilliği artık aklım almiyor

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar,


Altlı üstlü oturmalarda ikamet sahipleri yakınlarımız dahi olsa tercihlerimize ve yaşam tarzlarımıza karışma hakları yok, bizim de onlara ol/a/mayacağı gibi. Onlar bugün evlerine akvaryum, muhabbet kuşu vs alsalar siz bir şey mi diyeceksiniz, hayır... Onların da deme hakkı yok. Siz aynı çatı altında yaşadıklarınızı ikna etmişsiniz zaten kediniz için. Yukarıdakileri, aşağıdakileri, sağdakileri, soldakileri memnun ve ikna etme gibi bir göreviniz yok.


Üstelik kendisi korkuyorken, çocuğuna yani yeğeninize de mi bu korkuyu empoze ediyor, bu kısmı anlayamadım pek? Çocuk belki korkmayacak, neyin vesvesesiyle böyle davranıyor veya davrandırılıyor acaba? Yoksa anne-çocuk her ikisi de mi böyleler?


Evinizde her kimle yaşıyorsanız (anneniz ve babanızla) onunla beraber tavrınızı koyun. Sadece sizi değil, evinizdeki herkesi kararlı görsünler. Bu çıkış, sizin şahsınızda o kediyi evde kabullenen diğer aile fertlerine de bir saygısızlık ve baskı oluyor. İki koca daire, akraba dahi olsa ne cüretle bir başkasının dört duvarının içinde olanları kumanda etmeye çalışabiliyor, hakikaten hayret... Hele ki sözlü imalar, sözlü tacizler... Hayırdır? Bu hak nereden geliyor? Siz kendisine gözünün üstünde kaşın var diyebilir misiniz acaba ki kendisi bu kadar haddini aşabiliyor? (Ki zeytinyağı gibi bu kadar üste çıktığına bakılırsa böyleleri kendilerine hiçbir lafı kaldıramayan tipler olurlar genelde)


Siz vicdanen, mantıken ve kalben her açıdan müsterih olun lütfen... Sınırlarını bilmeyen insanlara göre yaşamak ve tercih yapmak zorunda değilsiniz.

Sedabekir
Sedabekir

791

7 ay olacak nerdeyse .. eve girmiyor bile sürekli bi laf sokma can sıkma derdinde tasinamiyorum da ne yapacağımı şaşırdım

edadnmzr
edadnmzr

119049

Ortak bir evde yaşamıyorsunuz sonuçta. Kimsenin isteğini yapmak zorunda değilsiniz. Arkadaşlara katılıyorum tavrınızı net bir şekilde koyun ki bunu dillendiremesin. O kendi çocuğunu nasıl bırakamayacaksa siz de aynı şekilde bırakamazsınız. Onlar da bizim yavrularımız sonuçta. Yeğeniniz geldiğinde bir kaç saatliğine kapatabilirsiniz ben de ev kalabalık olunca kapatıyorum kuzenlerim geldiğinde. Çünkü stres olmasını istemiyorum kedimin ve odada çok daha mutlu o birkaç saatlik zaman diliminde. Genelde uyuyor zaten. Ama her gün gelip sabahtan akşama kadar sizde duruyorlarsa kusura bakmasın alışsın yani hayvan ne yapabilir ona. Çok sinir bozucu bir durum gerçekten, kendilerinde şöyle laf söyleme hakkı gören insanlara ayar oluyorum.

simbakedi
simbakedi

136288

yani korkuyorsa kendi evine almaz ne alakasi var. siz de cocuk istemiyorum rahatsiz oluyorum deseniz yegeninizi atacak mi? hayvan olunca ne degisiyor anlamiyorum. korkuyorsa o eve gelirse odanizda durur, bu normal bence o kadar buyutulmez. ama hem gelmiyo hem laf ediyorsa tasinsin yani psikopata bak baskasinin da evine laf soyluyor. abinizle bir gun bas basa konusun, gercekten durumu anlatin. abinizin hos karsilayip esine bunu dogru dille anlatacagini dusunuyorum. kediniz apartmanda dolasiyorsa da oyle bir seye izin vermeyin daha

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 801 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.174 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR