1,5 Çay Bardağı Mama

Arzbala
Arzbala

4266 Puan

Kedim 3 kg 10 aylık kısır bir kız günde 1,5 klasik çay bardağı kuru mama veriyorum geceleride 50gr yaş mama genelde saat 9 gibi. Ve sabah 7,30 a kadar mama vermiyorum. 2 çay bardağına mı çıkarmalıyım sizce? Çünkü sanki yetmiyor gibi kuru mamayı akşam olmadan bitiriyor. Toplamda 125 gr yiyor günlük kilosuna göre fazla yiyor ama vermezsem istiyor :) Birde kutu konservenin bütününü verirsem isal yapıyor yarısını veriyorum sizlerin kedileride bütün kutuyla isal oluyor mu?

17 CEVAP

Gul36
Gul36

113368

Ayrıca Trixie'nin kedi zekâ oyunu isimli bir mama kabı var, mavi kubbe şeklinde bir şey. Biz onu kullanıyoruz. Kediler bu ürünle her öğünde hem oyun oynamış, hem mama yemiş oluyor. Oyalanarak da yedikleri için çok faydası dokunuyor.

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar
Benim kedim de 3 kg 250 gr. Tükettiği günlük kuru mama miktarı maximum 50 gr. Haftanın 5 günü 2 yk kadar kedi çorbası veriyorum, 2 günü de yaş mama. Su tüketimi gayet iyi. Ama ben kedi çorbası gibi sıvı desteklerle de kedimin sıvı ihtiyacını takviye ediyorum. Sizin kedinize verdiğiniz kuru mama miktarı çok fazla. Kademeli olarak yarı yarıya azaltabilirsiniz gramajı..


Bundan önceki beslenme düzenimizde günlük rutinlerinee kedi çorbası yoktu. Sadece haftada 2 gün yaş maması vardı. Yaş mamadan hiçbir zaman ishal olmadı kedim. Şu an 5 gün 2 yk kedi çorbası + 2 gün yaş mamayla da bir ishal gözlemlemedik.

Arzbala
Arzbala

4266

Biliyorum çok fazla kuru mama veriyorum ama istiyor üzülüyorum :( nasıl indiricem bilemiyorum sabah 7.30 da 1 çay bardağı koyuyorum akşam olmadan bitiriyor. Bir çare bulmam şart. Çok teşekkürler💕

blue_hpood
blue_hpood

128183

benimki 5 kiloluk bir erkek, günde 60 gramdan fazla vermiyorum. bence ölçüsü neyse ona göre verin. sabah 8.30 gibi, öğlen 2’de, akşam yine 8.30’da veriyorum ben.

Aliye87
Aliye87

12038

Çay bardağı ölçüleri katı ve sıvılarda fark ediyor. Sıvı için takriben 100 ml'e denk gelirken, katı lar için 45 - 75 gr. arasına tekabül ediyor.

blue_hpood
blue_hpood

128183

her şeyin gramajı farklıdır, 50 gram kuru mama ile 50 gram su aynı yeri kaplamaz, bu yüzden çay bardağından ziyade hassas teraziniz varsa ona göre vermenizi öneririm. yoksa da belli bir ölçüyü aşmayın.

teddybal
teddybal

123878

Mama paketinin üstünde kilosuna göre maksimum miktar neyse onu verebilirsiniz çünkü kilosu iyi kedinizin, günlük yemesi gereken gramajı üç öğün olsun diye üçe bölerek verebilirsiniz, yaş mamayı da yarımşar konserve olarak verebilirsiniz bir iki kaşık su da eklersiniz verirken, bizde birer konserve ile ishal olmuyor ama sadece kuru mama yediği güne göre daha yumuşak bir kaka olabiliyor.

Gul36
Gul36

113368

Merhaba. Verdiğiniz mama miktarı bana çok fazla geldi. Bence zamanınız varsa öğünlü sisteme geçmelisiniz. Hem kilo hem de davranış bozuklukları açısından çok faydasını görürsünüz. Bu konuda Jackson Galaxy'nin videolarını ve Kedi Babası kitabını öneririm.

Palyaco
Palyaco

218519

Günlük bir çay bardağı verin kuru mama yasmamaya gelince haftada 1 kutu 85 veya 10p gr fazlası zarar dis çürümenin sebep olur

Arzbala
Arzbala

4266

Birde benim ölçü kabım yok bildiğimiz klasik çay bardağı 50 gr diye biliyorum acaba yanılıyormuyum?

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

100 gr dan daha fazlası obezite demişti veterinerimiz. 2 gün önce sordum 🤦🏻‍♀️ Kızım biraz fazla yiyor gibi gelmişti o yüzden. Ancak tartarak verdiğimden beri aslında çok da fazla yemediğini farkettim. Size de tavsiye ederim.
Mama miktarını da kullandığınız mamanın arkasındaki tabloya göre vermenizi öneririm.

Kedilerin beslenme şekli köpeklerden farklı olarak az ve sık olmalıdır. Onların 4 saatte kan şekerleri düşer. Büyük ihtimalle tek seferde fazla miktarda mama veriyorsunuz ama ne kadar yerse yesin belirli bir saat sonrasında acıkıyor. Tek seferde koyduğunuz mamayı 2'ye ya da 3'e bölerek verin. Tek seferde bir çay bardağı dökmek yerine çeyrek çay bardağından çok az fazla verin. 4 saat sonra tekrar şeklinde. Tabi evde olabiliyorsanız. Yoksa sabah 7 akşam 7 gibi bir beslenme kediler için hiç uygun değil, çok uzun bir aralık. 10 aylık bir kedi için 3 kilo ideal, mama miktarını çok düşürmenizi ben tavsiye etmem. Belki burdakilerin kedisine göre sizinki daha hareketli olabilir hem de 10 ay tam gelişme çağı, 2 yaşına kadar kemik ve bağışıklık sistemini geliştirip tamamlayacak. Onun yerine kilo kontrolü yapın hızlı artış var mı bakın, 4 kiloya kadar çıkmasında sıkıntı olmaz. 1 yaşından sonra küçük boy kedi için 3,700-4 kilo, orta boy için 4-4 buçuk iri kedi için 4 buçuk 5'e kadar ideal. Her kedinin yapısı farklı. O kadar çok kedi sahiplenip baktım ve bakmaya devam ediyorum ki, en sağlıklı hallerindeki kiloları yazıyorum buraya. Mama fazla gelirse ilk biraz göbüşleri çıkar ordan anlarsınız. İçe geçmiş karından çok daha iyidir. Enfeksiyon halinde o kadar hızlı zayıflıyorlar ki, kemiğe dönebiliyorlar o yüzden mutlaka minik bir karın çıkıntısı şart. Sizinki kısır o yüzden kısır olmayan kedilere göre daha az yemesi gerektiğini unutmayın. Yaş mama ile destekliyorsanız 1 çay bardağı yeter, 1 buçuk ekstraya girebilir ama çok koşup oynayan bir çocuksa pek sorun olmaz. Genetik faktör de önemli. Aynı miktarda mama verdiğim kedilerimden biri göbüşlü biraz. Annesinin yapısı kilo almaya meyilli olduğu için o özellik ona geçmiş mesela. Az bile yese hemen göbeği çıkıyor. Siz 4'e çıkana kadar bu şekilde devam edin. 4 kilodan sonra düşürecekseniz düşürün. 10 aylık, daha gelişimini tamamlamadı, 1 buçuk 2'ye doğru tam yetişkin olacak. Veteriner 50 gram mama ver diyor tamam da, ölçülü mama verdiğim kedi hastalanınca kemiğe dönüyor, e sen buna zorla yedir kilo alsın damarını bulamadık diyorlar. Zorla yedirsen bağırsakları emmiyor. O yüzden sağlıklı kedi hafif göbüşlü olacak ki yiyemez duruma gelirse var olan kas kütlesi onu idare etsin, obez değil tabi ki. Bazıları sürekli yatan kediye sınırsız mama koyuyor öyle obez yapıyor.

yumak_bey
yumak_bey

12570

günlük 50 gr vermelisiniz maalesef.. ikiye bölüp 25 25 verebilirsiniz öğün gibi çok ısrar ediyorsa 75 olsun ama azaltmalısınız obezite olabilir.. yaş mama haftada bir kere ve 85 grmlık konserveyi ister bir kerede ister 2 veya 3 kerede verebilirsiniz

Warriorsans
Warriorsans

133985

Mamadan mamaya yemesi miktar değişir ama bana verdiğiniz miktar fazla gibi geldi. Şansa da günde 40 45 gr mama veriyorum ama yani yetmiyor gibi davranıyor yinede fazlasını vermiyorum sonuçta kilo alır ve her şeyin fazlası zararlı. Bence dikkat ederek gidin ilerde kilo problemi olmaması için

Arzbala
Arzbala

4266

@Nilsunınkedileri çok teşekkürler çok güzel açıklamışsınız. Benim kedim kısırlık öncesi çok zayıftı şuan yeni yeni kilo almaya başladı o yüzden fazla yemesini problem etmedim çok göbüşülü de diyemem uzun bir kız :) ama hareketsizlik sesinledim fazla yemeye başladığından bu yana. Ben 1 çay bardağını gün içinde bölüştürerek vereyim en iyisi akşamlarıda yarım konserve. Haftada 2 kutu konserve yediriyorum fakat 4 akşama bölüştürerek. Ödül mamamalarını biraz artırmayı düşünmelimiyim? Günde 5 tane atıştırmalık ödül maması veriyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1033 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR