Kedimi Kısırlaştırdım Ama Kızgınlığı Geçmedi?

Kedim çok ağır bir kızgınlık dönemine girmişti 2 gün önce kızgınlıktayken kısırlaştırma yapıldı 2 gün oldu ve şuan hala uyuduğu saatler dışında full apartman kapısında bağırıyor böğürüyor Tek farkı önceden 3 gün uyumamıştı şimdi arada uyuyor ve koku bırakmayı bıraktı bu kadar ... Bazen hiç susmayacak dışarı atmak zorunda kalacağım gibi geliyor çok üzülüyorum hatta ağlıyorum devamlı . Asla susmaması çok sinir bozucu çok üzgünüm onu çok seviyorum benim herşeyim onu bırakmak istemiyorum başına gelen var mı bir hayvan kapıda bu kadar böğürür mü uyku dışında tek yaptığı bu .


19 CEVAP

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar,


Neden sırf bu sebeple dışarı atmayı düşünesiniz? Bu durum kediler için tepeden inme bir süreç değil kesinlikle, zaman istiyor. Ameliyattan sonra dahi kızgınlığın sebep olduğu davranış bozuklukları gözlemlenebiliyor bir süre daha... Bu durum onlar için de kolay değil, sizin için de olmayacaktır. Sizin de sabırlı olmanız gereken bir süreç. Yeni hormonal düzen bir anda sihirli bir değnekle sağlanmıyor ne yazık ki. Daha ameliyatınız da çok taze sayılır. Ne bekleyebilirsiniz ki bir anda?


Evcil hayvanınıza bilhassa psikolojik olarak destek olmalı, sevginizi ve sabrınızı her zamankinden daha fazla göstermelisiniz. Kediniz bir sürecin içinde ve onun için de yeterince zor bir durum. Öyle kolay vazgeçmemelisiniz...
Geçmiş olsun.

NorthNight
NorthNight

16576

Dışarı atmak zorunda kalacağım ne demek ya bunu aklınızdan geçirmeniz bile çok kötü. Daha bismillah 2 gün olmuş kısırlaştırılma yapılalı, keza kızgınlıkta yapılmış. Elektrik düğmesi değil ki bu aç kapa anında yanıt alasınız. Kanındaki hormonları süzgeçlemediler, zaman vereceksiniz. Hormon düzeyi düştükçe belirtilerde kaybolacak.
Asla susmaması değil ama sizin onu anlayamamanız daha sinir bozucu bence. Bunları düşünmekten öte bi yerlerde dile bile getirmek kusura bakmayında kedinizi çok sevmek değil. İnsan sevdiği kişinin/canlının her haline katlanır.

e234567
e234567

5818

baya seviyorsunuz he

D-O
D-O

11908

Kizginlik belirti ve davranislarin gecmesi 2 hafta veya 1 ayi bulabiliyor. Veteriner hekimimizin bana soyledigi buydu. Sabirli olmaniz gerekiyor.


Miyavladiginda kendi haline birakin. Bi de bol bol oyun oynatmaya enerjisini attirmaya ve dikkatini dagitmaya çalışabilirsiniz.


Evden atmak zorunda kalmak falan bence cok olumsuz bir yaklasim. Ayrica zorunda kalmak degil bu, tercih etmektir. Sorumlulugu ustlenmelisiniz. Eve almissiniz artik sizin kediniz olmus vazgececek misiniz yani…


Lutfen sabirli olun ve sevgiyle yaklasin. Ustteki aliye87 kullanicisinin yorumuna katılıyorum.

Dışarı atmak zorunda kalacağım dediniz ciğerimi yaktınız... Veterinerinize sormadınız mı genelde bir kaç ay devam eder diyorlar. Sabırlı olup ilgiyi arttırmalısınız ödül mamalarıyla falan şımartın. Sonuçda ameliyat olduysa geçici bir durumdur. Yinede veterinerle konuşun bence

huqi
huqi

116368

Facebook hayvan gruplarında da paylaşımınızı gördüm. "Lütfen bana akıl verin, kedimi sokağa atmak üzereyim. Dayanamıyorum, sesine tahammül edemiyorum artık" gibi şeyler yazmışsınız. Buraya da bu tarz bir şey yazmışsınız açıkçası kediye çok üzüldüm böyle bir şeyi bu kadar dile getirdiğinize göre en son o hayvanın sonu sokak olacak gibi. Bu kadar sabırsız biri bence hayvan sahiplenmemeli böyle şeyler geçici zaten, ben kedimin kızgınlık döneminde kedime üzülüyordum, kendime değil. Gece bile oyun oynatıyordum o durumunu unutsun diye ayrıca küçük olduğu için hemen kısırlaştırmamıştım (çok zayıftı bir de) yani iki kere kızgınlığa girdi. Kediniz koku da bırakmıyormuş belki de şu an ki belirtileri kızgınlık değildir. Benim kedim sokağı hiç görmemesine rağmen çok meraklı bir kedi olduğu için apartmanı merak etmeye başlamıştı ve ne zaman kapı açılsa kaçıyordu bebekliğinden beri de bir şey isterken sürekli miyavlar. Biz apartmana çıkmasına izin vermediğimiz için saatlerce apartman kapısında ağlamaya başladı. Ben de ilgisini başka bir şeye yönlendirdim bu şekilde biraz da olsa o isteği azaldı ama hala ara ara birine kapıyı açtığımız zaman kaçabiliyor. Siz de facebook da dışarıya kaçtığını söylemişsiniz belki sizinki de meraktan çıkmak istiyordur ve bu yüzden miyavlıyordur. Ayrıca kedimi çok seviyorum demişsiniz ama bunun sevgi olduğunu düşünmüyorum, kedinizi çok sevseydiniz çözüm arardınız sokağa atıcam cümlesini bir kez bile kullanmazdınız.

Ballicorekkk
Ballicorekkk

2058

Öncelikle sizin gibi onu dışarı atmak düşüncesi olan bir sahibi olduğu için kedinize çok üzüldüm. Oyun oynatarak kedinizi yorun sürekli oyalanacağı aktiviteler bulun mesela telefonunuzdan sinek videosu açabilirsiniz en basiti. Yorulunca uyumak ister o yüzden yormanızı söylüyorum. + olarak veda kot bayoun kullanabilirsiniz bitkisel sakinlestirici tabii veterinerinizi danışın kullanmadan.

fcylan
fcylan

10355

İnsanların bir sese maruziyeti arttığında ve uykusuzlukta buna eşlik ettiğinde, öfke kontrolünde zorlanıyor. Muhtemel bunu yaşıyorsunuz. Yoksa dışarı atmak veya böğürüyor gibi laflar kullanmazdınız diye düşünüyorum ya da düşünmek istiyorum. Daha yeni ameliyat olmuş biraz zaman verin ona. Hormonları hemen dengelenmiyor, her şey bir anda düzelmez. Sabırlı olmak gerekiyor. Olamıyorum diyorsanız, sokağa atmak yerine düzgün bir yere sahiplendirin. Fakat şunu da söylemek gerekiyor, ilerde bir bebeğiniz olursa geceler boyunca ağlayacak belki ondan da onun iyiliği için deyip vazgeçemezsiniz. Annelik sabır ister.

bellaarthi
bellaarthi

4444

hormonsal dengesi tam olarak yerine oturmamış olabilir ona biraz zaman tanıyın :)

Hilalkoca
Hilalkoca

2278

Merhaba, kedinizi kızgınlık dönemindeyken kısırlaştırmışsınız ve daha hormonlarına engel olamayacak durumda. Bu durumu isteyerek veya bilerek yapmıyor ki sonuçta çözüm olarak dışarı bırakmanız emin olun ona zarar vermekten başka bir şey olamaz. Biliyorum çok zor geçiyor bu dönem ama sabırlı ve daha sakin olmanız gerekiyor o da bu durumda olmayı istemezdi emin olun. Bol bol su içmesini sağlayın arada yaş mama yedirebilirsiniz kuru mamaya göre daha ağır olduğu için uykusu gelecektir. Kedi nanesi bulursanız yattığı yerlere serpiştirin yoksa lavanta yağı ile vücuduna masaj yapın mayışsın yavrucak. Lütfen biraz daha sabırlı olun ve ona vakit ayırın.

Arkadaşlar dışarı atmak zorunda kalmak kendim için değil kedim için düşündüğüm birşey . Çünkü bazen acaba kedim evde yaşamak istemiyor da ben onu zorluyormuyum beni sevmiyor mu işkence mi çekiyor diye düşünüyorum ve bu düşünce beni çok üzüp çok ağlatıyor . Kedim aylarca bu şekilde devam ederse onun iyiliği için istediğini vermek zorunda kalacağım düşüncesi aklıma geldiğinde bu düşünceden kurtulmak için onun normale döneceğine dair bilgi almak içimi rahatlatmak istiyorum. Zaten ilk kez bir kediye evde bakıyorum tecrübesizim kızgınlık konusunda . Sabırla bekliyorum ve ona destek oluyorum . Soru sorma sebebim kedimin birgün düzeleceğini bilip içimi rahatlatmaktı..

cat_expert
cat_expert

12757

Sen avukatı mısın onun bellaarthi?

Hilalkoca
Hilalkoca

2278

@huqi 👌🏻👏🏻

cat_expert
cat_expert

12757

Kediler kısırlaştırılsa bile hormon salgısı bir süre daha devam eder.


Bu 15-20 gün bazı kedilerde birkaç ay bile sürebilmektedir, haliyle kediler kısırlaştırıldıktan sonra hormon salgılaması tamamiyle bitene kadar bu tür kızgınlık hareketleri gösterebilirler.


Kediyi dışarı atacağım sözü ise talihsiz olmuş.

bellaarthi
bellaarthi

4444

her şeyi yanlış yere çekmeseniz mi acaba sahibi kedinin psikolojisine göre kullandı o lafı belki

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 940 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.346 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR