Kedilerin Yan Yan Koşması ?

Aliye87
Aliye87

12038 Puan

Merhabalar :)


Kedi davranışlarıyla ilgili bir sorum vardı. Öncesinde kedi davranışlarını inceleyen uzmanların yorumlarını aradım internette. Ancak kedimde şahit olduğum durumu tam olarak anlatan bir açıklama göremedim. Petlebi'de de bir konu açılmış önceden. Cevaplar pek aradığım türden değildi. Hatta ekşi sözlük dahi "kedilerin depar atarak koşması" başlığı altında bu durumu kedilerin "deli" ve "çılgın" hallerinden biri olarak zikretmiş:) geçmiş, o kadar.


Bütüncül bir şekilde prensesimin davranışını izah edecek olursam: Kedim yaklaşık 1 haftadan fazladır, evde yürüdüğümde nereye gitsem takip etmeye başladı. Ya arkamdan gelir mutlaka ya da farkında bile olmadan dibimde bitiverdiğini görürüm. Bulunduğumuz odadan çıktığım an markajına takılıyorum:) Daha sonra gözlerime bakıp alçak bir sesle "ıııh" deyip başını yana çevirerek yan yan koşup kaçar:) [o hali çok tatlı:) itiraf edeyim]... Daha sonra bir yerlere gizlenmiş oluyor ve yürümemle birlikte arkamdan ayaklarıma sarılıyor dizlerime doğru uzanarak... Bütün bunları çok muzip bir şekilde yapıyor. Evde genel olarak bu hali alışkanlık edindi. Bunları özellikle beni gördükçe yapıyor, evdeki bir başkasına böyle değil...


Tecrübeli kedi sahiplerinden bu durumu yaşayan var mı? Oyuncu bir kedi olmasından mı yapıyor yoksa bu hareketleri özellikle bana yaptığını dikkate alırsak vermek istediği baska bir mesaj mı var? :)


Şimdiden teşekkürler yorumlar için.🙏🐾

20 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Bizim kızda aynısını yapıyor anlattığınızda gözümün önüne geldi. Özellikle akşam oğlumu uyutup evin son işlerini bitirirken yapıyor. Bi kaç tur sağa sola koşturuyor. Ben durunca durup bekliyor bi adım atsam tekrar koşturuyor. Genelde mesajı “hadi oynayalım” 😅 oluyor. Elime en sevdiği oyuncağı alırsam hemen normal oyun moduna geçiyor. Nadiren ödül maması istediğinde de yapıyor.

Aliye87
Aliye87

12038

@KizimMia bana da mutlu olduğunu düşündürüyor ^-^ Sonlarda cok sık yapmaya başladı böyle, doğru anlamak istedim durumu :)
Cevabınız için teşekkür ederim.🐾🙏

aslihan_e
aslihan_e

132229

Boğa atlayışı o bence :)

Fistikliokum
Fistikliokum

2358

bu davranislar evet bizde de var kamburunu cikarip tuy kabartip yan yan zipliyor sonra kosuyor, ben de onun pesinden kosuyorum boyle bir sure oynuyoruz , kendilerini tehlikeye karsi daha buyuk gostermek için yapilan davranışlar bunlar. onunla o gibi zamanlarda oynayin ki biraz enerjisini atabilsin. biz evde bir bastan bir basa kosuyoruz ben onu yakalayinca bu davranisi yapıyor ve tekrar kaçıyor

Benim kedim genelde kendini aynada gördükten sonra o şekilde koşuyor.

Aliye87
Aliye87

12038

@Fistikliokum Evet bir kabarması da var :) Evde onun oyunları için özel bir vakit ayırıyorum kendisine.


Kitap ve makale çevirmenliği yapıyorum, çoğunlukla evden çalışıyorum. Eğer işlerim çok çok yoğunsa onu iş esnasında dahi önemsediğimi ve izlediğimi hissettirmeye çalışıyorum. Ben çalışırken oynuyorsa en azından bu şekilde ilgimi belli etmeye çalışıyorum 🙏


@Patisever1980 :) Bizimkinin tetikleyici gücü benim galiba. Benimle etkileşimi sırasında ve boyunca böyle yapıyor hep 🎀🧡☺️

Aliye87
Aliye87

12038

@NorthNight Maşallah maşallah ya :) Nasıl bir güzellikten ve mucizeden uzak kaldığıma hayıflanıyorum adeta☺️ Nasıl bir mucize bunlar maşallah... Kedisiz hayat da hayat mıymış? Gerçekten hayranlıkla izliyorum her halini.:)


Sizin dünya şekeriniz de tam da sizin müsait olduğunuz, işlerinizi bitirdiğiniz anları kolluyormuş meğer ☺️... Ne güzel maşallah.🧿 Neşeniz, eğlenceniz daim olsun inşallah.
Bir de bir nazlı ve edalı oluyorlar, kafayı yana yatırıp koşarken:).. Tay havalarında 💃... Bizimki "ıııh"larını da ekliyor. O "ıııh"lar konuşma dili oldu artık benle:)


Yorumlar beni gerçekten çok mutlu etti. Onların mutluluğuna mutluluk katmayı daimi bir vazife addediyorum artık... Bu davranışın güzel sebeplerinin olması da beni ayrıca çok mutlu etti...
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim 🐾🎀

KizimMia
KizimMia

774

Benim miam da ayni sizinki gibi arada yapiyor kafasi estikce heralde ya mutlu oluyor ya da heyecandan. Kendini saldiri pozisyonundaki haline getirip yan yan ziplayip gidiyor ve cok tatli evet.

KizimMia
KizimMia

774

Ben sikinti oldugunu dusunmuyorum mutlu gibi cunku pesimden ya da onumden ziplaya ziplaya gidiyor hatta bugun yasadim oyle ziplarken duraksadiginda heyt filan dedim tekrar yan yan gitti zaten surekli pesimizde

Yan yan koşmalarının bilimsel açıklamasını vereyim size kendisini daha heybetli göstermeye çalışıyor. Çoğu hayvan türünde olan bir davranış. Kızıl pandalar iki ayak üstüne doğrulur, kazlar kanatlarını açar, kediler tüy kabartır ve yan yan koşar. Amaç doğada kendini olduğundan büyük göstererek göz korkutmak, tehlikeden korunmak veya alanını korumak. Tabiki şuan size oyun için yapıyor ama altında yatan içgüdüsel nedenler bunlar :) Size iyi eğlenceler dilerim.

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14298

Kesinlikle oyunlardan biri bence kovalamaca oynuyoruz biz , yengec gibi yuruyup kuyruk tuylerini kabartiyor ben de onu kovaliyorum sonra ona patisine dokunup kaciyorum sonra o beni kovaliyor:))

NorthNight
NorthNight

16576

Rica ederim ben teşekkür ederim🌸
Evet ne zaman müsaitsem o anı biliyor, gün içinde biraz yoğun olduğum için empati kuruyor resmen 🥲


2.evladım o benim bazen sevmelere doyamıyorum, Rabbim tüm evlatlarımıza sağlıklı mutlu ömürler nasip etsin❤️

simbakedi
simbakedi

136288

benim kedim de oyuncu baya. eger saldirma amaciyla degilse kesinlikle oyun amacli yapiyor. bana daha cok oyle mesela. ama evde babam ve kardesim onunla dovuserek oynadigi icin onlara bildiginiz saldiriyor shskdhsjfkg yani cok belli oluyor insandan insana atlayisi. anneme hic atlamaz cunku annem korkuyor ondan sadece sevdirdigi zaman seviyor, simbanin ona karsi hal ve tavirlari cok farkli. yan yan kosmasina gelince benimki de yapiyor bunu asiri komik kskwzhhwksje oyun oynadigimizda oluyor genelde. topu atiyorum o top pesine kosuyor, asla topu almiyor ve bana bakiyor, ben ustune kosunca boyle yan yan kosmaya basliyor sjeksjsjd saldiracagi zaman kulaklarini arkaya atip diklenip saldiriyor. baska bir kedide yan yan kosaraa belki tehlike isaretidir ama bizimkinde tamamen oyun mesela. sizin de saldirma amacli oldugunu dusunmuyorum. gun icinde evde degilseniz siz gelince sevinip de oyun baslatma cabasi olabilir daha cok

Palyaco
Palyaco

218519

Keyifli olduklarında genelde yaparlar yan yan koşmayı zıplatmayı bu cok cok keyifli olduklarının bir göstergesidir

Aliye87
Aliye87

12038

@simbakedi yok saldırı amaçlı değil:) kesinlikle bir hırçınlık gözlemlemedim. Bizdeki argo tabirle "fırlamalık" yapıyor diyebilirim, muzip bir şekilde:)


Sizinki de çok tatlıymış maşallah☺️ Yorumunuzdan anladığım, demek ki evin her ferdine yapmıyorlar. Sevdikleri, ilgi duydukları kişilere karşı böyleler 🐾 Bizimki de evde benden başkasına yapmaz. Diğerlerine sevdirmez bile kendisini, kaçar. Evet o halleri kesinlikle komik ve aynı zamanda seyirlik bir manzara oluşturuyor...:) İnsana terapi gibi geliyor🌿🐾


Aslında evden uzun süre ayrı olmuyorum hiç. Ünvde akademisyenim, genelde birkaç saatten fazla işim olmaz orada, o da haftanın belli günleri sadece. Uzun süreli ve şiddetli bir özlem duyacağı kadar bir ayrılık değil. Çevirmenliği ise evden yapıyorum. Şu an işlerimin çoğunu evden yürütüyorum. Bu da onunla daha çok vakit geçirmemi sağlıyor. Özlem yerine sık sık bir arada olmaktan kaynaklı yapıyor gibi tam aksine :)


İnşallah neşeleri, keyifleri ve oyun arzuları, "depar atarak" koşmaları 🐾🐾🐾😊 daim olsun canlarımızın.


Yorumunuz için çok teşekkür ederim @simbakedi🙏🐾

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3812 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.321 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR