Güncelleme Hapşırık Seyreden Hiriltili Nefes

Trifane
Trifane

12042 Puan

Merhaba arkadaşlar. Benim uzaklıkta 1 haftadır seyreden geniz temizleme sesine benzeyen korrt şeklinde bir ses ve hiriltili nefes vardı. Buna da eşlik eden arka arkaya hapşırık. Ust solunum yolu rahatsızlığı veya alerjik olduğunu düşünerek buraya yazmıştım. Ufaklık henüz küçük 8 aylik. Basık burunlu scootish. Bgn veterinere gittik konuyu belki takip eden arkadaşlara ve benzeri sorunla karşılaşabileceklere fikir olması amacıyla güncelleme yapıyorum. Bgn vet muayenesi röntgen ve Genel muayeneye ile dewam etti. Kilosuna bakıldı. 8 aylik ama 4.400gr. Ve ısrarla biz kitten mama kullaniyoruz. Proplan. Çocuk başka ek bir gıda veya evsel gıda tuketmiyor. Günlük 50 gr mamasi var. Bu gram 25gr olarak sabah ve akşam veriliyor. Herneyse röntgen göre nefes kanalları açık ama yetersiz. Rahatsiz değil alerjisi yok. Sonuç şu estetik burun ameliyatı dediler. 10 günlük bir ilaç tedavisi verildi. Monodoks antibiyotik 1/5 sabah aksam. Desal 40mg 1/4 sabah aksam. Birde O2 Çare sabah aksam. Şimdi çocuğun su içmesinde problem yok. Desal ödem atsın diye dediler. Baskı oluşmasını engellesin ve boşlar acilsin daha rahat nefes alsın diye. Buhar makinesi almamız gerek onunla beraber serum fizyolojik. Reçeteyi ekliyorum buraya. Tabi ben karşıyım bu ameliyata.


26 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Tavsiyem hekime uymayın bir kedi ne kadar kilolu ise ya da bir insan eklemleri ve kemikleri o kadar çabuk eskir çünkü üstüne binen yük artar.Bahsettiginiz gibi protein oranı yüksek ve pirinç, buğday vb.icermeyen karbonhidrat oranı düşük ürünlere yönelmeniz.Kediniz normal yani ideal kilosunu koruması ileride oluşabilecek rahatsızlıklar ya da şu an var olan rahatsızlıkların önüne geçer ve hekimin bahsettiği şeyler kedinizi tamamıyle strese sokacak eylemler bu durum size daha fazla hastalık olarak geri döner.Ayrica protein kemikler için yapı taşıdır ve düşünün insanda bile bu şekilde ise tamamen etçil bir canlıda ne kadar önemlidir.

e234567
e234567

5818

vay be kedilerde de estetik burun ameliyatı varmış... umarım kediniz iyileşir

TATA4242
TATA4242

118617

Estetik ameliyatı ilginç,hiç duymadım ve bahsettiğiniz burun kanalı darlığı cins kedilerde özellikle British, Scottish,Persian ya da bunlar ile üretilen melez diğer türlerde görülür.Mesela Russian blueda gözükmez.Cunku melez gen karısmamışdır.British ve Persian kedilerde görülmesinin sebebi ise savaş zamanı vb.nedenlerle Russian blue, British kediler birbirleriyle ciftlestirilmesinden ötürü saf kan ve genlerinde bozulma yaşanmıştır.Van kedisi,Ankara kedisi üzerinde bu denli durulmasının sebebide bu genin bozulmasini önlemektir.Kisaca bağlamak istediğim nokta kedilerimizde veya kedinizde bu şekilde problemler gözükmesi problem dahi sayilamayacak hayatını devam ettirmesine engel olmayacak küçük şeylerdir,bu sebeple endişe etmeyin derim.İlac vb.seylerle ancak geçici çözüm sağlanabilir.

simbakedi
simbakedi

136205

çok geçmiş olsun ya. ben de estetik ameliyatı ilk defa duydum ama bence ilk önce kilo sorununu halletseniz daha iyi olabilir. belki bu durumlar azalırsa ameliyata gerek kalmaz ki konustugunuza göre ameliyattan sonra da devam ediyormus. proplanı şu an ben de kullanıyorum, kedim 1 ayda 5 kilo acana yedi ama şu an proplanda yediği kadar kilo almamıştı hiç. ben de memnun değilim bu nedenle proplandan. belki daha doyurucu bir mama bulursanız kedinize iyi gelen hem yediği miktar azalır hem de zayıflar. çok garip ya para tuzağı çoğu veteriner valla, özellikle sizin onlar için masraftan kaçınmayacağınızı anlasınlar hemen kitliyorlar bir şeyler

Trifane
Trifane

12042

@simbakedi çok sagolun. Geçmiş olsun diyen tüm arkadaşlarada ayrıca tsk ederim. Bu ameliyati araştırdım biraz. Video vs. YaptirN arkadaşlara sordum. Yani kimse memnun değil. Mecburen kitten mama yiyecek. İşin kötüsü elimizde daha 3kg kitten mama var. Açılmamış paket proplan. Diğer çocuğumda N&D ile çözmustum sorunu. Yani karbonhidrat miktarı düşük olan bir mama bulacağız. Öncelikle 4kg ya bir sabitleyelim. Bu arada ilaçlarını da kullanalım bakalm ne olacak.

Trifane
Trifane

12042

@Vlad Ünlü bir hekim. Kendi hekimimiz dışında bir uzman daha görsün istedim. Bir daha gitmem zaten. Bu cocuklar evet çok sevimli şapşal suratlı ama gerçekten eklem hastalıklarından dolayı acı çekiyorlar. Haklı kismi tabiki var. Ama ben neticede hasta sahibiyim sana ne yani sen beni sorgulayacagina çocuğun sağlığı için konuş. Sanki sokak çocuklarına bakıyorlar gibi. Cins hayvan sahipleri olmasa para kazanamayacaklar. Korkutuyorlar sonra dayiyorlar yok kalsiyum yok vitamin ws ws. Kilolu bu çocuk diyorum yok en ii mamayi kullanipsun diyo. Baktim Kendisi de proplan satiyor. Yahu desene bizde yok ama şu şu mamlar var. Yok olur mu hiç hastalanınca obez olsun ki durmadan götürüp getirelim

latte9
latte9

4180

Geçmiş olsun ancak direk estetik ameliyat fikri çok garip geldi bence bir kaç veteriner ile görüşüp onlarında fikrini alın

Vlad
Vlad

573

@Trifane Aynen öyle. Kimseyi ilgilendirmez hastaysa da sen bakacaksın o bakmayacak ve bedavaya da bakmıyor parasını alıyor. Doğru tekir kediler taş gibi oluyor genelde cins kediler daha nazlı ve zayıf oluyorlar. Mama konusunda da çoğu veteriner kendi anlaşmalı olduğu mamayı tavsiye ediyor en guzeli kendin arastiracaksin içeriğine bakacaksın kalitelisini alacaksın.

TATA4242
TATA4242

118617

Ve son olarak maalesef günümüzde ne insan ne hayvan doktoru işini layıkıyla yapmamaktadır.Cok basit tedavisi olan hastalıklar, sırf para kazanma uğruna ilaç firmalarına yani lobilere teslim edilmiştir.Kimisi hastalandirmaya çalışırken kimisi bu hastalığa çare bulmak yerine bu hastalıkdan kurtulmaya çalışanının üzerinden asalak gibi geçinir.
Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek.

ayseson
ayseson

519

TATA4242 bu meseleye tıp doktorlarını nasıl karıştırdınız anlamadım, adamların çoğu devlette çalışıyor size tahlil yapılmış bt usg çekilmiş onların cebine giren çıkan ne, artı başlarında malpraktis gibi bir olay varken daha nasıl böyle şeylerle adamları itham edebilirsiniz ki, keşke veterinerlerde de olsaymış... Günümüz doktorları işini layıkıyla yapmıyor gibi büyük ve genel bir cümle haklarına girmektir, hiç doktor yakınınız olmadığı çok belli, olsaydı böyle konuşamazdınız, neyse evcil hayvan forumunda bu meseleyi daha fazla uzatmaya gerek yok. Soruyu soran arkadaşım çok geçmiş olsun.

TATA4242
TATA4242

118617

Doktorların görevleri ağrı kesici,kas gevşetici, antibiyotik,vitamin,soğuk algınlığı ilacı yazıp göndermek değildir.Gunumuzde sadece ilaç firmalarınin ne denli büyük kazancı olduğunu araştırırsanız dediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

TATA4242
TATA4242

118617

Şu an virüs ile ilgili bu kadar araştırma yapilabilirken,eklem,kemik,sinir rahatsızlıklarinda obezite ve diğer kilo rahatsızlıkları ve en önemlisi kanser hakkında bu denli araştırma yapılmaması ve halen net bir tedavi geliştirilmemesi ilginç bir durumdur.Bir ilaç hakkında bu denli araştırma yapılır iken tek başina kullanılabilen bitkisel ürünlerin araştırmalarına bakarsanız ne denli taraflı bir araştırma ve bütçe ayrıldığını görebilirsiniz.Ben bunu dünya geneli için söylüyorum.ABD'li ilaç firmalarının insanlara doktorlar ariciliyla ne kadar fazla zarar verdiğini gösteren davalar mevcuttur.Dilerseniz onlarada bakabilirsiniz.

ayseson
ayseson

519

Sayın Tata. Doktorum. Sahada iş öyle değil, gerçekten yabancısınız olan bitene, bu dedikleriniz etrafta şehir efsanesi gibi dolanan laflar. Türkiye'nin dört bir yanında kendi hayatına, hatta yeri geliyor evdeki kedisine (çocuğum yok) bile vakit arttiramayan hekimlerden biriyim, bu kadar işle meşgulken, böyle entrikalara kimsenin vakti yok inanın, ilaç sektörü ayrı aktif hekimlik ayrı, dedikleriniz işin çok başka boyutları, para babalarının elindeki sektörlerden bahsediyorsunuz. Tedavi bulunamadı dediğiniz şeyler de baya genel olmuş, inşallah çocuğunuz doktor olur benim anlatmamla olmaz çünkü hangi birini anlatayım, o zaman anlarsınız işin aslını... Selamlar.

TATA4242
TATA4242

118617

Peki.Size göre aktif hekimlik ayrı olsun ilaç sektörü ayrı olsun hepsi birbirinden bağımsız.Sunu söyleyebilirim her şey birbirine bağlıdır.Hayat bir zincir ise sayabilecegim onlarca veya yüzlerce şey hepsi bir zincirin halkasıdır.Bir zincir halkasının bozulması diğerinin bozulmasına yol açar.Simdi size göre buda genel bir ifade olacak aslında ortada genel bir ifadede yok ,anlatılmak istenen ana düşünce gayet açık ve net.Bu şekilde anlasabilecegimizide dusunemem,emin olun asgari ücret ile geçinen evinde 3 çocuğu olan bir kimseninde hiç vakti yoktur.Ancak bu durum çocuklarına veya eşine vakit ayiramamasinin haklı gerekçesi olamaz.Ayni şekilde asgari ücretle geçinen bir özel sektör elemanı iş yerinde her şeye vakit ayirmak zorunda bırakılır.Zaten bu vakti ayıramaz ise iş akdine son verilir kısaca emin olun sizden çok daha zor şartlarda çalışmaktadırlar.Ayrica benim bahsettiğim konu gayet açık ve net iken konuyu oraya nasıl çektiniz anlayamadım.

TATA4242
TATA4242

118617

Evet zaten dediğiniz durumdan bahsettim.İlginc olmasının sebebi tercih edilen bir ameliyat olmaması ve sizde bunun farkındasınız.Vet.hekimler geçim endişesi sebebiyle genellikle bu şekilde kararlar veriyor ,tümü demiyorum ama çoğunluk bu şekildedir.Size önerim devletin bir kurumuna gitmeniz yönünde olur.Son olarak eğer kliniğe giderken ne kadar endişeli ve duygusal yönden kötü durumda olursanız.Hekimler bunu sezer.Size ikinci tavsiyem sizi cikarlarına alet etmelerine izin vermeyin.Maalesef duygusal yönden hayvanlara bu denli bağlı olmamız bile başkalarınca kötü niyetli şekilde kullanılabiliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 836 Görüntüleme
  • 26 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR