Pelet Kuma Nasıl Geçiş Yaparım

Gizemmii
Gizemmii

957 Puan

Merhaba tekrar, son zamanlarda ne kadar kaliteli kum kullansam da bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama ever clean bile bozdu artık kendini bazı kutuları eskisi gibi tozsuz değil. Son aldığım kumu bitirmek için gün saydım resmen tozda ben boğulacaktım ilk kez aldığım ever cleandan memnun kalmadım. Çoğu kişi pelet kullan daha sağlıklı diyor siz bu konuda ne biliyorsunuz ? Yani geçiş aşaması nasıl olur daha sağlıklı mı geçersem hangi marka kullanmalıyım acaba bu süreçten geçenler bilgi verebilir mi? Teşekkür ederim 😊 ( kedimin göz problemi olmasa kumunu değiştirip huzurunu bozmam ama toz oranı arttıkça göz problemi de artıyor 🥺)

8 CEVAP

mervedoganay
mervedoganay

11076

Bu konuya ilişkin bir başlık açmıştım. Uzun uzun anlatmıştım. Okuyabilirsiniz :) https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/93649-mutlaka-cam-peleti-deneyin

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

İlk başta çoğu kedi reddeder ama sabırlı olun bazıları asla kabul etmiyor ama nadiren o kullandığı bentonitin üstüne 1 avuç 1 avuç pelet atın her gün eğer hiç yadırgamazsa 3-4 avuç atın ama yadırgarsa olabildiğince yavaş bir geçiş sağlayın

blue_hpood
blue_hpood

128941

ben de geçiş yapacağım, önümüzdeki ay. önce kumla karışık topaklanan pelet kullanacağım. zamanla kumu azaltacağım. deneyebilirsiniz:)

Gizemmii
Gizemmii

957

Teşekkür ederim :)

Gizemmii
Gizemmii

957

Bir kaç yerde Pelet kedinin bazen olumsuz etkiliyor falan diye okudum başına gelen var mı acaba

orga kitty ye geçtik biz bir süre önce topaklanmayan pelet. yaklaşık bir ay boyunca zaten azalmış olan bentonitine 1 er avuç ekledim her gün artırarak. bentonit azalırken pelet arttı bu süreçte. sonra tamamen boşaltıp kabını yıkayıp peletle doldurdum içine girsin diye de az bir şey bentonit serptim. tabii sonra bu bentonitini de elenenlerle çöpe attım lkjdfgjdfg ilk birkaç girişinde nooooğ diyerek girdi fakat şu an sorunsuz kullanıyor çok şükür. biraz derin bir kürek var onunla eliyorum elenenleri eski küçük tuvaletine alıp tozlaşmış kısmı da çöpe atıp peletleri tekrar kullandığı tuvaletine boşaltıyorum.

Gimlihanim
Gimlihanim

123314

Natural bastet ve bigcat bildiğim kadarıyla topaklanan peletler arasında en iyileri. Onları kullanmanızı tavsiye ederim. Biz de şuan natural bastet e geçiş aşamasındayız. Memnun kalacağız şimdiden belli. Biz geçişi instagramda suzionline_blog sayfasının önerisi doğrultusunda yapıyoruz. Kumunu normal bir şekilde kum kabına doldurduk. Her gün 1 avuç pelet atıyoruz içine. Bu şekilde bir geçiş yapıyoruz.

Gizemmii
Gizemmii

957

Hepinize o kadaaaar çok teşekkür ederim ki ♥️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 328 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.349 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR