Kedimi Bırakmak Zorundayım, Ne Yapacağımı Bilemedim..

mlk1308
mlk1308

197 Puan

6.5 aylık tekir kedi besliyorum. 3 aylık olmadan önce yanıma almıştım sokaktan. Yetersiz besleniyordu ve kötü durumdaydı aldığımda. Ailem ilk başta olmaz dedi. Sonra konuştuk tamam sahiplenelim dediler. Ben de bakın o bizimle artık imajı veriyordum. Her şey iyi. Aldım yanıma, geldiği günden beri gözüm gibi bakıyorum. Hatta bir ara sorumluluğunu alamam sanmıştım ama beni moralimin iyi olmadığı zamanlarda yerimden kaldırdı bana çok iyi geldi. Ama ailem sorun etmeye başladı.Gezdiği yeri ne kadar temizlesem de sürekli ikna olmadan üzerime geldiler. Normal seviyenin bile altında tüy döküyor. Mama dersen zaten kuru. Tuvaletini her gün temizliyorum. Tuvalete ayağını basıp geziyor diye uzun süredir eziyet gibi konuşmalarımız var. Koltukta otururken annem her yer pislik,siz pisliksiniz diyip duruyor. Vallahi bunaltı geldi. Zorla başka birine verecek olmasalar o da umrumda değil. Annem bi tanıdık vasıtasıyla sahilenmek isteyen birini bulmuş. Duygusal da yaklaşıyorum tabiki çok alıştım ve seviyorum kedimi. Ama düşününce sahiplenicek kişiye de güvenemiyorum. Yok öyle olmaz diye bastırıyorlar. Sanki oyuncak ya. Benimle kalsın diye ekstra temizlik yapıyorum dil döküyorum ama ikna olmuyorlar arkadaşlar. Nasıl konuşmam gerektiğini şaşırdım çok sinirliyim. Tutturdular yarın göndereceğiz diye. Nasıl başedeceğim bilemedim. Bir şekilde ikna etmem gerek.

16 CEVAP

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Psikolog değilim. Ancak burda kedi üzerinden size hükmetmeye çalışan bir anne sözkonusu.
Annenize, yaşlanınca kendi temizliğini yapamadığı ve istemeden bulunduğu ortamı kirlettiği zaman sizin onu terketmenizi nasıl karşılayacağını sirmanızı öneririm.
Eğer dindar bir insansa, yüce Yaradanın o Canları sevdiği ve insanlara dost olmaları için yarattığını hatırlatabilirsiniz.
Ancak ben çok iyi niyetli mücadelelerime rağmen, hayvan sevgisi olmayan insanları değiştiremedim ve hayatımdan çıkardım.
Emekli olduktan sonra sokak canları beni buldu. Hayatıma farklı anlam kattılar, yuvamıza bereket ve neşe getirdiler.

teddybal
teddybal

123878

Resti çekerdim sizin yerinizde olsam ben varsam o da yanımda olacak her zaman derdim, ciddiyetinizi anlarlarsa kabullenirler.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Çok haklısınız yaşadıklarınızı çok iyi anlıyorum çünkü birebir yaşadım. Anneannemle yaşıyorum ve hayvan sevgisi nedir bilmeyen bir insan, buna yaşlı inadı da eklenince her şey bizim için çok zorlaştı. Ben 2 kedimi de kedi sahipleneyim diyerek eve almadım zaten imkansızdı. İlk şansı bulduğumda ölmek üzereydi bir süre veterinerde kaldıktan tedavisini olduktan sonra balkonda iyileşene kadar dursun dedik ama kıyamadım balkonda durmasına zaten yürüyemiyor bir yeri pisletemez diyerek odama aldım. Zamanla iyileşti 6 ay kadardır bizle hala anneannem istemiyor hatta şu an bunu yazarken söyleniyor hiçbir yer kalmadı her yeri batırıyor tuvalete girdiği ayaklarıyla her yerde dolaşıyor falan diyor. Evet bunlar insanı çok bunaltıyor ve yıpratıyor çünkü Aslı astarı olmayan sözler. Kedi kadar temiz hayvan mı var allah aşkına? Ama öyle düşünmüyorlar. Yine de dik duruşum nedeniyle sahiplendirmek yada sokağa atmak kelimelerini en fazla 2 kez falan duymuşumdur. 2. Kedim jelibon büyük uğraşlar sonucu aramıza yeni katıldı. Ailem bırak artık diyor sürekli bir laflar falan ama asla bırakmayacağımı da biliyorlar. Bence kesin bir tavır sergilemelisiniz, o yoksa bende yokum demeyi bilmelisiniz.

NorthNight
NorthNight

16576

Yaşınızı bilmiyorum, ama ailenizin tavrı sadece kediyle ilgili değil. Hayatınızla ortak yaşamınızla ilgili sizin ne kadar söz sahibi olduğunuzla ilgili. Muhtemelen size her konuda müdehale ettiklerini, sizin adınıza kararlar verdiklerini düşünüyorum. Dolayısıyla genel olarak kendi kararlarınızı alıp onlarında buna saygı duyması gerektiğini tüm hayatınıza empoze etmelisiniz. (Yani sadece kedinizin kalması gitmesi değil sizi ilgilendiren diğer konularda da)
Tabiki saygısızlık yapın demiyorum ama bazı konularda kararların sizin elinizde olduğunuda hissettirin.
Şahsım adına söyleyeyim 23 yıl ailemle yaşadım, o zaman kedim yoktu, olsaydı da kafalarına göre onu sahiplendirecek birini arayamazlardı. Görecekleri tepkiyi bildikleri için.
Tehdit değil ama kararlarınıza saygı duymadıklarında sizi kaybedeceklerini bilmeliler. Hatta gerekirse bu konularda profesyonel yorum alarak ailenizin yaklaşımının doğru olmadığını gösterebilirsiniz.
Tavrınızı çok net koymalısınız. Madem anneniz pis olduğunu düşünüyor o zaman göndermek dışında bir öneri sunsun. Evladı olarak sizde özbakımına dikkat etmeyen bir birey olabilirdiniz, bu durumda sizide mi gönderecekti? Konuya bu açıdan bakmasını sağlarsanız belki yol alabilirsiniz.

Nadenge
Nadenge

6605

Eğer bentonit kum kullanıyorsanız hijyen sorunu çok olmuyor. Hayvanın idrarinin değdiği yer hemen topaklaşıyor, dışkı da keza öyle. Kediler gerçekten temiz hayvanlar kumu koklayip kazmaya başlıyorlar, idrara ya da dışkıya basma olaylarıyla karşılaşmadım. Ve eskiden köy evlerinde hep kediler olurdu. Anlamıyorum millet köyden kente göç edince bir temizlik takıntısı başladı. Müslümanım diyen koca koca insanları da ikna edemiyoruz ortada kedinin temiz olduğuna dair bir sürü hadis varken. İç dış parazit uygulamari da yapılıyor yani...

teddybal
teddybal

123878

Beni ayakta tutuyor demişsiniz ki doğrudur kediler psikolojiye iyi gelir, iyileştirir.. Bunu ailenize de söyleyin, giderse mahfolurum bana bu kötülüğü yapacak mısınız diyin, benim kedimi elimden alsalar ben mahfolurdum çünkü annesinin kucağından bebeğini almaktan ne farkı var? :'/

D-O
D-O

11908

Sizin adiniza hem uzuldum hem öfkelendim. Bence net ve kesin bir durus sergilemelisiniz cunku bu derece baski psikolojik siddet sayilabilir ve o baskiya karsi guclu ve sınır cizen net bir durus gerekir. Dediklerinin sizi etkilemesine izin vermeyin. Bu kedi benim ve benim icin çok onemli ve gidemez ve gitmeyecek seklinde net olun.
Ailenizle iletisiminizi yasinizi bilmiyorum ama sorumlulugu ustlenmissiniz bunu da hatirlatmak lazim. Yani bu kediye ben bakiyorum ve gitmeyecek seklinde.

bellaarthi
bellaarthi

4444

merhaba ben kedimi bodrumdan aldım psikolojisi çok bozuktu üstelik ishal ve kusuyordu başta hala bazen ishal oluyor ama annem bir kere bile götür demedi sahiplendirmek istedim ama babam bir şekilde engel oldu lütfen ikna edin bu sizin elinizde

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Evinizde huzur olması ümidiyle o Canı istemediğiniz halde bırakırsanız, bu ailenizle aranızdaki ilişkiyi zedeleyebilir.
İdeal olan, hem sizin hem de ailenizin kabullenebile eği ortak bir çözüm.
Belki kendi tuvaleti farklı bir yerde olabilir. Kedi kapısıyla her zaman girip çıkabileceği bir yer mesela...
Kolaylıklar ve sabır diliyorum.

mlk1308
mlk1308

197

@Warriorsans merhabalar bir süre hesabıma erişim sağlayamadığım için geç yazıyorum. Kedinin temizliği konusunda benim bir endişem yok. Bentonit kum kullanıyorum zaten. Zaman geçmesine rağmen hala tartışıyoruz annemle aynı şekilde devam ediyor. Annem asla benim dediklerimi kabul etmiyor. Kedi yoksa ben yokum dedim o zaman sen de onunla git diye saçma sapan cevaplar alıyorum. Hayvanı dert edindiler kendilerine babam kapıyı bacayı çarpıyor evin içinde. Bana karşı bi anlayışlarının olduğunu düşünmüyorum normal değiller. Henüz besliyorum ama hala bir çözüm bulamadım...

mlk1308
mlk1308

197

@NorthNight ailem hiçbir olayı çözmeyi bilmiyor. Onlara zulmettiğimi falan düşünüyorlar. Annemi imkanım olsa terapiye falan götüreceğim artık. Bana karşı kin dolmuş kedi yüzünden. Beni tiksindirmek için yanıma getiriyorsun bilerek diyor. Yanlarında sağlığımı korumaya ve kediyi tutmaya çalışıyorum.

Gmz91910
Gmz91910

14251

Çok çok zor bir durum.Benim iki kedim var zaman zaman eşimle ufak tartışmalar yaşıyoruz bu bile üzücü oluyor.

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba
Yasadiklariniz icin gercekten uzgunum. Ama ne yazik ki kendi hayatinin sorumlulugunu alamayan bizler icin ne yazik ki ayni durum. Ben de uUn suredir issizim ailemle yasiyorum. Isten ciktigimdan beri hayvan sorun oldu evde. Yani bende en azindan sorun sadece hayvan degil ne yazik ki. Ondan once sakinlesip daha uzun sureli cozumler bulmamiz lazim. Ben simdilik hayvanin alanini kisitladim. Salonda duruyoruz ikimiz. Allahtan salon buyuk 2 oda kadar genis. Simdilik sustular. Ben de is ariyorum. Sahiplenecek kisiyi tanimaya calisin. Belki hayvan daha rahat bir ortama gider. Annem kalcasini kirdi 6 ay once. Hastaligin agrilarin da etkisi iyice inada bindi artik mecbur gonderecektim kardesimin arkadasina. Onun da iki kisir kedisi vardi kiz olan kalp krizi gecirdi öldü, oglan yalniz kaldi diye alacakti bizimkini. sonra veremedim salona herseyini tuvaletini de alinca sakinledi biraz annem. Kediyi babam getirdigi icin cok bir sey diyemiyor sadece arada goturecegim diyor. Ama tek basina bakamayacagi icin sonra susuyor. :)) insallah duzelir.

kukicim
kukicim

2358

hicbir sekilde anlayıs göstermeyecekleri kesinlestiyse onların bulduğu kisiye sahiplendirmek yerine siz ilan açın.güvendiğiniz birine sahiplendirirsiniz.aynı durumu yaşamıştım çok zor anlayabiliyorum.ama dayanılmaz bir noktaya gelirse güvendiginiz birine teslim etmek sizi teselli edecektir.

Lilacan
Lilacan

481

Çok zor bir durum. Eğer temizlik konusunda elinden geleni yapıyorsan ve hala laf yiyorsan. Yapabileceğin bir şey yok. annenin kediyi göndermek için bahanelerin arkasına sığındığını görüyorum. ya evini ayıracaksın yada anneni bastırman gerek. İkisini de yapamıyorsan kediyi sahiplendirmeni öneriririm üzücü evet ama en azından mücadele etmiş olursun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1573 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81603 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR