N&D Mama Hakkında Düşünceleriniz

Papelll
Papelll

916 Puan

N&D mama kullanan varmı memnun mu narlı tavuklu olana geçmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim😊❤

17 CEVAP

Lils
Lils

125527

Kedilerde çok sorun yaratıyor idrar yollarında özellikle böbreklerde. Ben risk almazdım açıkçası. Ayrıca vitaminleri bol bol koymuşlar ve gereksiz fazla bence. Taurin 4000mg mesela. Mama oranlarını belirleyen kuruluşa göre min 1000mg olmalı 2000-2500 de ideal olan ama Nd de aşırı fazla bu oran. İçeriği iyi olmasına rağmen bu kadar fazla vitamin içermesi mama yapılırken etin vitaminlerin kaybettiğini gösteriyor bence. Mesela Orijen çok az vitamin takviyesi içeriyor sadece 3 ya da 4 vitamindi sanırım bu yüzden güvenilir geliyor ama nd de öyle bir durum söz konusu değil.

Alexkitty
Alexkitty

1136

Alex şu an 8 aylık. 2 aylıkken sahiplendik o gün bu gündür hep nd ocean kitten yedi arada exclusion tavuklu verdik çok zayıftı geldiğinde nd toparladı bazen karışık yedi ama son iki aydır yine nd yiyor ayrı bir yerde exclusion tavuklu koyuyoruz azıcık atıştırmalık niyetine. arada proplan da denedik bir hafta kadar kabusunuz oldu nd çok iyi geldi memnunuz şöyle söyleyeyim 8 kg nd 1.5 kg exclusion tavuklu bu güne kadar ki tüketimimiz sadece değişiklik yapıp bu kez exclusion kısır sığır etliye geçiş yapacağız deneme paketi almıştım çok sevdi o bittiğinde yine nd ile dönüşüm yaparak devam edeceğiz. Amma yaş mamasından vazgeçmem inanılmaz seviyor. Bu biraz deneme yanılma durumu alıp deneyin her mama her kediye farklı tepki gösteriyor çünkü

theyusra
theyusra

16477

yavru maması hakkında bir şey diyemeyeceğim ama kısır mamasını hiç beğenmiyorum. yavru mamasını da uzun süre kullanmazdım muhtemelen, içeriğinin değiştiği falan söyleniyor çok güvenmiyorum ben.

izmirle
izmirle

10941

Hangi mamadan geçiş yapacaksınız?

dilanbulent
dilanbulent

17235

ND yüksek protein oranı sebebiyle maalesef şikayet oranı gereğinden fazla olan bir mama. Evet içeriği harika gibi görünüyor, fakat özellikle kısır kedilerde çok problem yaşanıyor. Hiç kimseye önermem o yüzden. Ama tabii bu benim şahsi görüşüm. Bir mamayı 1 kedi kullanır çok iyi gelir, başka kedi kullanır hiç iyi gelmez. Biraz da şans meselesi. Ama şikayet oranları yalan söylemiyor ben tavsiye etmem şahsen.

Harin
Harin

2259

Kediniz hareketliyse, suyunuda eksik etmezseniz, cebinizede uyuyorsa kullanmanızı tavsiye ederim . Bence yüksek protein hayvan doğasına daha uygun :)

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Kızıma yediremedim. Ne yaş mamasını ne kuru mamasını. Genel olarak duyumlarım da önceden yiyen kedilerin şuan yemek istemediği yönünde. Sanırım içerikte bir değişiklik falan yapıldı. Genel olarak içeriğini kötü bulmuyorum. Kedinize iyi gelirse güzel bir mama. Bazı kedilere ağır gelebiliyormuş. Biz uzun süre kullanmadığımız için yorum yapamıycam. Ancak özellikle hareketsiz kedilere pek tavsiye etmiyor veterinerimiz.

Esraesngl
Esraesngl

4141

Benim kedime hic iyi gelmemişti. Tavuklu narlı almıştım sanırım yuksek protein iyi gelmedi. Yedikten sonra kusuyordu

msfkaya
msfkaya

3391

Acana nasıl yavru maması

msfkaya
msfkaya

3391

Acana nasıl yavru maması

Kediasigi4
Kediasigi4

2512

Şuan somonlı portakallı olanı kullanıyorum ama başladığımdan beri baya kilo aldı ve tüyleri aşırı dökülmeye başladı. Büyük paket aldığım için bitene kadar kullanıp başka bir mamaya geçmeyi düşünüyorum

Papelll
Papelll

916

Tüy dökmesi çoğalmış bizden önceki sahibinin verdiği mama molly o yüzden toparlamasını istiyorum bu yüzden ND YI tavsiye ettiler danışmak istedim sizlere

simbakedi
simbakedi

136172

nd kittendan ben çok memnundum, 4-5 senedir nd kullanan arkadaşım var o da çok memnun. fazla protein diye söyleniyor ama çoğu kişi proplan öneriyor burada, onun da %41 proteini. yani buna takılmayın. ndnin quinoa serisini beğenenlerin sayısı hayli fazla, aynı şekilde düşük tahıllı olanı da. nd alacaksanız ve risk istemezseniz (ki ben diğer kitten serilerini kullandığım için risk olarak görmüyorum) bu iki seriye bakabilirsiniz. önemli olan tek mamaya bağlı kalmamanız. 10kglık pakette bir aroma ve sonraki 10 kglık pakette marka değiştirirseniz en iyisi olur. hem kediniz sıkılmaz hem de birinden alamadığı vitamin vb bir değer olursa diğerinden almış olur.

izmirle
izmirle

10941

Proplan, royal canin gibi tahıllı mamaların içerdiği protein etten gelen protein değil bitkisel ve yapay olarak eklenen proteinlerdir. O yüzden yüzdelerinin bir önemi yok, tahılsız mamalardan protein oranları ise etten gelen proteindir. Bir kediye iyi gelen mama bir başka kedide aynı etkiyi göstermeyebiliyor. Kedinizin durumuna göre orijen acana gibi mamalarda nd nin yanında şans verebilirsiniz. Ndnin idrar yolları sorunları yarattığını bir çok yerde okudum tercih sizin.

bloodyluxury
bloodyluxury

1605

Merhabalar,


Yaklaşık bir buçuk aydır kısırlaştırılmış kediler için tahılsız tavuklu ve narlı mamayı kullanmaktayız. Şu ana kadar bir problem gözlemlemedim. Oğlum tavuk yemeyi çok seviyor. Birkaç kez nar yemesine de şahit olunca bu mamayı denemek istedik. İştahlı bir şekilde yiyor. İçeriği kötü değil kanımca. Oğlumuz hareketli. Fakat bu mamadan sonra daha fazla su içtiğini gözlemliyorum. 10 kg.'lık paket almıştık, bittikten sonra başka bir lezzet/mama denemeyi de düşünüyorum.


Bir de aldığımız 10 kg.'lık ambalajda açtıktan sonra saklamak için kilit yoktu. Cam kavanozlara bölüştürdük mamayı. Bu konuda dikkat ederseniz iyi olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 655 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR