Erkek Kedi Kızgınlık Dönemi Hakkında

Minnak53
Minnak53

10961 Puan

Arkadaşlar merhaba minnak oğlum yarın kısırlaştırma olacak, 13 aylık oldu ama herhangi bir koku bırakma gb bir durumu olmadı sadece son 1 haftadır kendi kendine acı acı miyavlamaya başladı ayrıca sırtını severken poposunu kaldırıyor ve iştahsız bunlarda kızgınlık belirtisi olabilir mi deneyimli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..

21 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Veterineriniz doğru söylemiş,kalmasına gerek yok. Ben biter bitmez eve getirmiştim.
İlk saatler en zor saatler diyebilirim. Çünkü anestezi etkisinden tam kurtulamadan uyanıp yürümeye,atlamaya çalışıyorlar. Bu sırada bana kesinlikle atlamasına zıplamasına izin vermemem tembihlendi kısırlaştırma yaptıran arkadaşlar tarafından.Çünkü dengesini kaybedip düşebilir ve ciddi yaralanabilirmiş. Bende buna katılıyorum.İlk saatler başında bekleyip yürürken dibinden ayrılmadım.
Olabilecek olumsuzların özellikle idrar kaçırma ve kusma olduğu söylendi bana. İdrarını o halde tutmasının zor olacağı için.Ben tüm eşyalarını salona koymuştum. Yavrum o halde kum kabını görünce düşe kalka gitmeye çalıştı. Hemen yardımcı olup kum kabına koymuştum. Tüm eşyaların aynı yerde olması özellikle ilk saatler için bence yapılması gereken bir şey. Çünkü o halde mamaya ve tuvalete girmeleri çok zor oluyor. Narkozun etkisinden çıkmadan yemek yemesine izin vermemişti veterinerim. Biraz aç kalmak zorunda kaldı,ameliyat öncesi ve sonrası. O günün akşamı narkoz etkisi geçince yemek yemesine izin verdik ve maalesef olduğu çıkardı. Veterinerim yaş mama vermemi söyledi. Yaş mama kurtarıcım oldu diyebilirim. Boynunda onu sinirli bir uzaylı gibi gösteren yakalık varken kuru mama yemek çok zorlamıştı çünkü. Bence hem keyfini yerine getirmek hem de kolaylık için yaş mama verin bence iyileşme süresinde. Yakalık yaşadığı için takılmıştı,ilk yalayana kadar takmadık. Baktım yalıyor takmak zorunda kaldım. Yalama yaranın iyileşmesini olumsuz etkiliyormuş. Ameliyat yerine dikiş sargı vs. olmadı. Sadece kırmızı adını hatırlandığım ilaç sıkıldı o kısma. 3 gün boyunca çok fazla hareket ettirmedim ve yakalık boynunda kaldı. 3. gün akşamı veterinerim evime geldi ve oğlumu kontrol etti. Yaranın kapandığını ve yakalığı çıkarabileceğimi söyledi. Sabaha karşı çıkardık ve normal yaşantısına geri döndü. Tabi hormonlar ilk etapta normale dönmüyor. Ben biraz geç kısırlaştırdığım baya Bi sürdü. Sonrasında çok mutlu rahat ve ergenliğe girmeden önceki enerjik obur haline döndü.
Mama değiştirme konusunda ise ben değiştirmiş ve kısır kedi maması kullanmıştım ilk zamanlar. Sonra yağ oranı hariç değerlerini uygun bulduğum normal kedi maması kullanmaya başladım.,Oğlum kilo olarak zayıf ve kilo almaya meyilli olmadığı için yağ oranı sorun teşkil etmiyor çünkü. Umarım yardımcı olabilmişimdir:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Evet ,bunlar kızgınlık belirtisi ve bende 13 aylık ile kısırlaştırdım oğlumu.
Kızgınlık ilk olarak bağırma,iştahsızlık ve popo kaldırma ile başladı bizde. İlk bunlar olduğunda hiç koku bırakmadı. Eşyaları dişi kedi gibi görmeye başlamıştı sadece. 5 ay boyunca bu şekilde devam etti. 5. Ayın son 1 haftasında ise koku bırakmaya başladı yavaş yavaş. Sonrasında kısırlaştırma operasyonu oldu. Keşke daha erken kısırlaştıraydım dedim çünkü hormonların inmesi ve edindiği davranışları unutması zaman aldı.
Size tavsiyem operasyon önce kapsamlı bir kan testi yaptırmanız ve normal kedi anestezisi ile yaptırmamanız. Bizimkiler gibi basık burunlu ırklarda anestezi daha riskli ve uyanma süresi zor olabilir. Veterinerim bir iran kedisinin 1 gün boyunca uyanmadığını söylemişti. Bu yüzden oğluma farklı bir anestezi uyguladı ve oğlum ameliyat bittikten çok kısa bir süre sonra uyandı. 3 gün sonrada normal yaşantısına geri döndü. Umarım kedinizin ameliyatı iyi geçer ve ikinizde mutlu olursunuz:)

KedimVar
KedimVar

119251

Evet kızgınlığa girmiş. Her erkek kedi kızgınlıkta koku bırakmaz zaten.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Bilindiginin aksine dişiler gibi erkek kediler kızgınlık dönemi gecirmezler. Her daim ciftlesmeye hazır haldedirler. Eğer evde dişi kedi var ise varlığını hissettirmek adına koku bırakır. Benim kedimin koku bırakma huyu yoktur. Çok nadir olarak dışarıya diskisini yapar ve ayağıyla bulastirir. Bunu yapmasindaki amaç ise disilere evde bir erkek kedi olduğunun varlığını göstermek. Erkek kedinin amaci kızgınlık değil bölge belirlemek sınırlarını isaretlemektir. Bunu kızgınlık için yapmaz...

Ozzge
Ozzge

7249

Ben de 1 yaşında kısırlaştırmıştım erkek kedimi ki sonrasında saglikli olan zaten..
Her yere koku bırakmaya başlamıştı koku bırakmaz diyen arkadaşlar oğlum bildiğin az az idrar yapıyordu.Erkek yapınca adı bölge işaretlemek oluyor tabi dişilere o ayrı, ama batırıyordu her yeri.

Minnak53
Minnak53

10961

dollfacepersian : valla o kadar güzel açıklamışsın ki yarın oğlumu beklerken sürekli bu yazıyı okuyup dururum herhalde :( bende olduğu odaya salonumun ortasına koyarım wc sini hiçbirşeycik olmaz gözümün önünden ayırmam inşallah çabucacık atlatırız bu süreci çok gerginim valla bu arada vete kan tahlili ve basık burun olduğu için uyarınızı kendisine söyleyeceğim inşallah herşey yolunda gider tekrar ilginize çok teşekkür ederim çok saolun❤️

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Rica ederim,yardımcı olduğuma sevindim:)
Bende çok panik yapmıştım,özellikle baygın bir halde ameliyata götürülürken ama sonra abarttığımı anladım. Ben veterinerin çıktığını görüp basladın mı dediğimde 'bitti' dedi veterinerim. Beklerken ecel terleri döküyordüm ama zaman çabuk geçiyor. İlk günler geçip herşey normale döndüğünde onun için en iyisini yaptığımı,o kadar şeye değdiğini ve durumu abarttığımı düşündüm. Onlar herşeyi hissediyorlar,siz iyi olun ki güzel oğlunuz da iyi olsun
İyi haberlerinizi bekliyorum:)

Minnak53
Minnak53

10961

Gidiyoruz :( inşallah iyi haberlerini vericem ❤️

KedimVar
KedimVar

119251

Ameliyatı iyi geçtim mi Minnak ın? :)

Minnak53
Minnak53

10961

Arkadaşlar minnağı aldım 7 gb evimize geldik veterinerim bana 11 e kadar birşey verme dedi ilk mama su içmesinde kusucaktır dedi başından ayrılmıyorum şuan yampirik hani sarhoş gb yürüyor duruyor ne yaptığını bilmiyor bebeğim erkek olduğu için dikiş vs yok dedi arkası hani ponponlarının olduğu bölge traşlı ve mor bir boya var ilaç sanırım batikon tarzı şuanda durum bu bu arada 2 kez kustu :(

KedimVar
KedimVar

119251

Kötü bir durum yokmuş. :)) Kusması normal zaten. Bence gayet iyi bir ameliyat geçirmiş.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Yapılan işlemler benimki ile tamamen aynı.Yaşadıkları da gayet normal.Kusma bizde mamadan olmuştu. Sizde bildiğim kadarıyla narkozu atmak için kusuyor. Bence de gayet iyi bir operasyon olmuş ve durum tamamen normal. Endişe edecek bir şey yok,rahatlayın lütfen:)

Minnak53
Minnak53

10961

Kedimvar: evet evet veterinerde ameliyat iyi geçti dedi sorun yok dedi benim çol telaşlı bir yapıya sahip olduğumu bildiği içinde herşeyi anlattı kusacaktır altına bile kaçırabilir dedi yapsın istediği yere bebeğim ya nolcak yeter ki iyi olsun ❤️

Minnak53
Minnak53

10961

dollfacepersian : saolasın evet aynen senin anlattığın gb bire bir tam olarak senin oğlanla aynı ne zaman kendine gelir şuan yürüyemiyor bile yavrum sakin olmaya çalışıyorum valla :(

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Çok geç cevap verdim affedersiniz. Narkozun etkisinin geçmesi 4-5 saati bulmuştu diye hatırlıyorum. Ben yazana kadar oğlunuz normale dönmüştür herhalde?
Nasıl durumu şuan?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 14711 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR