Kedim Çok Isırıyor?

alfa_s
alfa_s

4273 Puan

Kedim 4 aylık yaklaşık 3-3.5 aydır bizimle ve çok fazla ısırıp tırmalıyor kesinlikle hayır şşt gibi şeyler etki etmiyor nasıl sakin kalmasını ısırmasını engelleyebilirim acaba ?

19 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Sorunun cevabı yazınızda gizli. Kediniz 4 aylık ve 3 aydır sizinle. Kedinin sütten kesilmesi 4 ayı bulabilir. Bu zamana kadar normal olarak anne ve kardeşleri ile kalmalıdır. Onlarla oynadığı gibi sizinle oynamak istiyor. Ancak sorun şu ki bu kedinin annesi/kardeşleri ile olan ilişkisinden farklı olduğu için kedinizde karakter bozukluğuna sebep olabilir ve durum kalıcı olabilir. Çünkü yavru kedi annesini ısırır veya kardeşini bu oyundur. Oyunu abartınca annesi küt pati atar. Kardeşi hart ısırır. Ve durumu öğrenir. Nasıl davranacağını bilir. Sizde ise ısırır ama kedi gibi tepki veremediğiniz için durum kaotik bir hal alır. Her ısırdığında yüksek sesle acı sesi çıkartın ve yapmaması gerektiğini ona öğretin, başka çare yok. Öğrenip, öğrenmemek ya da öğreteceğinizin bir garantisi yok. Çok küçük yaşta sahiplenilmiş. Bu zorunlu da olabilir. Sorun sizde gibi düşünmeyin.

Siyamask
Siyamask

14886

Daha bebiş olduğu için komutları anlamasını bekleyemeyiz. Bende de var bir kara böcek 3.5 aylık. Size tavsiyem kendiniz harici tırmalıyıp ısırabileceği oyuncaklara teşvik etmeniz ve onunla oynamanız. Sizi ısırdığındaysa oynamaya devam edin. Baktınız canınızı acıtıyor oynamayı kesin. Böylelikle ilerleyen zamanda acıttığı için oynamadığınızı anlayacaktır.

izmirle
izmirle

10941

Burnuna parmağınızla hafifçe vurun

Palyaco
Palyaco

218519

Mantabi koku alın onula oyalanir ısırır

alfa_s
alfa_s

4273

Annesi sütten çok erken kesmiş sahiplendiren kişide bu yüzden sahiplendirdi ama iyikide sahiplenmişim adam kedilerine gerçekten çok kötü bakıyormuş 🤦🏻‍♀️ (kötü bakımdan kastım prille kedileri yıkamak gibi pire gibi sorunlar için 🤦🏻‍♀️)

Siyamask
Siyamask

14886

Bir de ne diyeceğim. Benimkinde kum eğitimi vardı ama kapatmasını öğrenememiş. Zaten sahiplendiğimde pek iyi durumda da değildi. Beraber kumun başında ben kazıdım o izledi. Şimdi benim içtiğim bardaktan su içiyor. Buna izin veriyorum yoksa ağlıyor. Yemek katı kuralımız yediğim yemekten yemek istiyor. Yemek zamanlarında yaş mamayı kuru mamayla karıştırıp veriyorum. Günümün bir çoğu oyun oynamakla geçiyor. YT da kedilerin oynaması için videolar var. Tavsiye ederim. Biraz oyalıyor:)

inferi0r
inferi0r

12152

Isırması için başka şeyler verin. Tam ısırdığında matatabi çubuğu, oyuncak, vs ona zarar vermeyecek şeyler uzatın bol bol oynatıp enerjisini atın onun. Biz de annesinden 45 günlükken ayrılan bir kedi sahiplendik o da ilk geldiğinde öyle yapıyordu :) Özellikle matatabi çubuğu ve catnip içeren oyuncakların faydasını gördük. Bazılarını parçaladı ama olsun :) Şimdi sadece oyun amaçlı ısırıyor o da acıtmadan.

alfa_s
alfa_s

4273

Sizinkisi şuan kaç aylık peki şimdi başlasam geç olurmu 🙄

inferi0r
inferi0r

12152

Bizimki şu an 10 aylık.
Tabii ki geç olmaz, kedilerin önceki yaşantılarını unutturmak mümkün. Rutine bindirip düzenli oynatır enerjisini attırırsanız çok fayda görürsünüz. Elinizin oyuncak olmadığını daha iyi anlar öyle.

alfa_s
alfa_s

4273

Beni ısırdığında canımı yakarak ısırıyor malesef 🤦🏻‍♀️(Ellerimi kanatıyor) Ama ısırması için oyuncağa yönlendirmeyi deniyeceğim benim çocukta kum eğitimi yoktu hatta sahiplendiren adam eğitim spreyleri var onlardan kulanabilirsin evin herhangi bir yerine yapabilir gibisinden konuşmuştu başlarda evde olduğum için sürekli kumuna götürüyordum kendisi kazdı ilk seferde ama kapatmayı oda bilmiyor du tuvaletini temizlerken beni görünce anlamış olmalıki daha sonra hep kapattı maşallah hiç öyle evin bir yerlerine tuvaletinide yapmadı 😅

alfa_s
alfa_s

4273

Hepinize çok teşekkürler maaşımı alır almaz alıcaklarımın başında geliyor matatabi çubuğu umarım etki eder 🤗

Ozzey
Ozzey

118677

merhaba gecnis olsun. sizi isirdiginda onu oksamayi birakin. bir de karin bolgesi cok ellemeyin. yavas yavas bir seyin yanlis oldugunu anlayacaktir. bol bol kosturun. enerjisini bosaltsin. gecmis olsun

alfa_s
alfa_s

4273

Teşekkür ederim fakat zaten çok hareketli ama enerjisini atıncada ısırabiliyor ve bu genelde ben uzanırken hiç dokunmadan oluyor

Warriorsans
Warriorsans

133985

Jelibon da aşırı ısırıyor ayakları ellerimi falan tam bir deli ama yavru olduğu için aslında normal. Üstte birisi burnuna vurun yazmış sakın böyle bir şey yapmayın en hassas noktaları burun ve ne kadar hafif olursa olsun vurmanız yanlış olacaktır. Her ısırdığında sabırla hayır demeniz ve tepkinizi belli etmeniz gerekiyor. İlgisini oyuncaklara çekebilirsiniz. Zamanla ısırmaları azalacaktır. Dişi kedilerde ısırma durumu yetişkin de olda daha çok gözlenebiliyor. Şans da ısıran bir kedi ama durduk yere ısırmaz. Zamanla alıştı o da.

alfa_s
alfa_s

4273

Alfa erkek bir kedi o yüzden mi hırçın diyorum bazen ama sağolsun hiçbirşey yapmama gerek kalmadan anında ısırmak gibi kötü bir huyu var 🤦🏻‍♀️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 867 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR