Ampute Edilen Kedi Hakkında :(

Herkese iyi geceler. Yarın canım, her şeyim biricik Lazy’min sol ön patisi ampute edilecek. Onu bulduğumuzda çok küçüktü ve bahsettiğim bacağında hem kemik yapısı olarak hem de sinirsel olarak hasar vardı. İğne ve fizyoterapi ile 1.5 yıl kazanabildik. Ancak bundan 3 gün önce bacağı şişti ve artık hiç basamıyor, topallıyor. Acilen veterinerimize götürdük. Veterinerimiz öncesinde de amputenin kaçınılmaz olduğunu söylemişti. :( Onun sağlığı için bunun olması gerektiğini biliyorum ancak kabullenemiyorum. :( Hiç soğuk kanlı yaklaşamıyorum bu duruma. :( Daha önce başından böyle bir şey geçmiş bir arkadaşımız varsa eğer bilgi almak istiyorum. Ampute edildikten sonra bakımı nasıl oluyor? Benim canım kızım çok hareketli, bu hareketlerde kısıtlanma oluyor mu yoksa hayatına devam edebiliyor mu? İlk 3 gün klinikte kalacak, sonrasında 10 gün büyük kafeste tutmayı düşünüyorum. Evde 2 tane daha canım var çünkü. İstemeden ona zarar verirler diye korkuyorum. :( İçim sızlıyor, bunları buraya yazarken bile gözyaşlarıma hakim olamıyorum. :( Bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim. Lütfen dualarınız bizimle olsun. 🙏🏻😔


16 CEVAP

Operasyon başarılı geçti. Durumu iyi çok şükür. Tabiiki onu öyle görünce gözyaşlarımı tutamadım. 😔 Teşekkür ederim cevaplarınız için. İnşallah daha iyi olacak..

(https://resimyukle.io/r/qbaHXZiRWt)


Herkese çok teşekkür ederim. Bugün taburcu olduk, şimdi mışıl mışıl uyuyor. Kafese koydum fakat kendine zarar verdiği için çıkarmak zorunda kaldım tekrar. Şimdi yarasının iyileşmesi kaldı, inşallah bir an önce eski neşesine ve sağlığına kavuşur. Tek duam bu. 🙏🏻

Siyamask
Siyamask

14886

Her şey patilinin iyiliği için olacak. Patililer çok hisli hayvanlar sizin üzüntüsünü sünger gibi çekerler. Siz ne kadar sakin kalırsanız patili için o kadar iyi olur. İlk zamanlar denge problemleri olabilir. Eksikliğini arayabilir ama ilerleyen zamanda bu duruma alışacaktır. Çok geçmiş olsun.

simbakedi
simbakedi

136159

kuzum benim cok tatlı

Venusselin
Venusselin

2223

ve denildiği gibi üzülmeyin ki kediniz sezmesin bunu. Ben o hataya düştüm köpeğimde, hep ağlıyordum ölür korkusuyla hayvan tribe girdi hareket etmiyordu :D sonra kendime çeki düzen verince o da düzeldi psikolojik olarak. Kendinizi üzmemeye çalışın o yüzden moral çok önemli hayvan için de sizin için de.

Herkese tekrar tekrar teşekkür ederim. Operasyon sonrası için yaralı bölgeyi yalamasın diye WinPet kullanıyoruz. 1 haftadır çok hareketsizdi ve yemek yemiyordu. Bu durum da beni iyice endişelendirmeye başlamıştı. Dün akşam çıkardım WinPet’i, çıkarmamla hareketlenmesi bir oldu. Çok şükür eski neşemiz yerinde hala, her yere zıplıyoruz. :) Korktuğum komplikasyonlar gelişmedi şükürler olsun ki. 🙏🏻 Yarın veterinerimize gideceğiz tekrar. İki tane stapler dikiş var, onları aldıracağız, hem de yarayı temizleyecekler. Gerek görülürse eğer WinPet yeniden giydirilecek. Şu an için her şey yolunda. İnşallah böyle de devam eder. Onun neşesini görünce benim de neşem yerine geldi. 🤗🙏🏻

Venusselin
Venusselin

2223

Aynı durum değil ama ben de kanser kedimde 1 yıl kazanabilmiştim tümör ameliyatıyla. Sonra klinikte vefat etti ciğerleri iflas ederek. 9 yaşındaydı ilk aldığım hayvan oydu, ameliyat sonrası hiç zor gelmemişti ama. Sırtında yarık vardı iyiliği için diye düşünüp hep kendimi teselli ettim. Sonuçta iyiliği için olacak üzmeyin kendinizi.

Trifane
Trifane

12042

Cok üzüldüm... Sizi teselli edecek bir kelimem malesef olmayacak. Olmaz da... Fakat siz üzüntünüzü ve o enerjiyi çocuğa yansıtmayin. Yanında olduğunuzu bilsin yeter... Zamanla alisacaktir o eksikliğe. Zor bir durum. Allah yardımcınız olsun.

Veranifer
Veranifer

3905

Ya canım be. Çok geçmiş olsun. Böyle bir tecrğbem olmadı ama iiidaha önce ampute edilmiş sonra iyileşmiş bir kedi sahiplenmiştim. Hiç korkunuz olmasın kendi eksikliğini hissetmeyecek o. Normal bir kedi gibi yaşamına devam edecek. Bizimki tuvalet yaparken bile sıkıntı yaşamıyordu. Olmayan patisiyle köpeği dövmeye bile kalkışırdı.
Hareketler konusunda bir eksikliklerini de çok görmedim. Atladıkları yerden inmede biraz sorun oluyor tabi iama onun dışında bir sıkıntı yoktu. İsterseniz diğer kedilerinizin tepkisini ölçün. Belki destek bile olurlar. Sıkıntılı davranırlarsa ayırın toparlanana kadar diğeri.
Tekrardan geçmiş olsun.

yalkuzak
yalkuzak

13555

merhaba, ben de çakır'ı sahiplendiğimde ön patisi yaralıydı ve bi süre sonra ampute edildi. dediğiniz gibi insan çok üzülüyor fakat hekimimiz bize kediler kolay adapte olan hayvanlar bu onu hayati olarak etkilemez demişti. 1 yıl oldu bacağı alınalı ve ne hareketlerinde ne de oyun oynamasında vs bir farklılık olmadı. bazen refleks olarak vücudunun o bölgesini kullanmaya çalışıyor o beni üzüyor ama onun dışında keyfi yerinde görünüyor. size de çok geçmiş olsun, sağlığı için yapılacaksa elden bir şey gelmiyor. kendinizi üzmeyin.

Çok geçmiş olsun. Üzülmeyin diyemeyeceğim. Halinizi anlıyorum. Ama hâlâ yanınızda. Ona yansıtmayın. Bol ilgi gösterin. İzlediğim belgeselde veteriner, kedinin bir gözünü aldı bir ayağını da ampute etti. Diyor ki en hareketli kedimiz o. Hatta diğer kedilerle kavga ediyormuş. Muhtemelen bu dezavantajı en kısa sürede atlatacaktır. Siz onun gerekirse kolu da olursunuz. Boool sağlıklı günler :)

izmirle
izmirle

10941

Büyük geçmiş olsun onlar evlat gibi burda ne desek boş acınızı bir nebzede olsa hafifletmek isterdim.

Kittykitty
Kittykitty

58

Öncelikle geçmiş olsun, kedi inanılmaz rahatlıyor çünkü ağrı ve acı sebebi bi yükten kurtuluyo. Adaptasyon biraz zaman alıyor haliyle,Zor ve üzücü tabii tüyüne zarar gelse kalbimiz sıkışıyor ama en azından evde,sevildiği bir ortamda olması en büyük şansı. Pozitif kalmaya çalışın çünkü duygularınızı hissediyorlar. Büyük kafes /ayrı oda nekahat döneminde çok mantıklı. Cunku kendileri de yarayla bandaj oynamaya çalışıyorlar bi de diğer kediler azıcık rahatsız edebilir:)Tekrar geçmiş olsun

Biran önce iyileşir inşallah

izmirle
izmirle

10941

Çok büyük geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2076 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR