Viral Hastalık Belirtisi

patidostu17
patidostu17

754 Puan

Kedim dişi, kısır, 5,9 kilo, mama yemesi çok güzel. Oyun oynuyor. İdrar ve dışkısında anormallik yok. Cumartesi sabahı mama yedikten sonra kustu. Kusması normal (kan, salya, farklı bir renkte kusnuk yok) sadece mamaları çıkardı. Veterinere götürdüm. Kan testi yapıldı. Kedimde viral hastalık başlangıcı çıktı. Kedim veteriner kliniğinde yatılı kalıyor. Şuanda antibiyotik ve gerekli ilaçların tedavisi başladı. 1 hafta tedavinin ardından kan testi yapılacak. Veteriner her şeye hazırlıklı olun, yaşama ihtimali yüzde elli dedi.


Nerede hata yaptım?


Hata yaptığım noktaları yazıyorum.


Kapının önündeki kedilere mama veriyorum. Onları tutuyorum, seviyorum. Haliyle kediler ayağıma dolaşıyor. Eve gelince elimi yıkamadan kendi kedimi sevmiş olabilirim. Ayrıca eve gelince kedim paçalarımı kokluyor.


Petshop'tan açık mama alıyorum. Royal Canin kullanıyorum. Petshop sahibinin de kedisi var. Sokaktaki kedilerde petshop'a geliyor. Mama çuvallarının içinde geziyorlar. Onlara da mama veriyor. Aynı ölçü bardağıyla herkese mama tartıyor.


Petshop'tan kedime yatak aldım. Yatağın poşeti yok ve açıktı. Petshopta ki kedi de buradaki yataklara yatıyor.


Sonuç ne olur?


Sizlerin kedi de böyle bir hastalık çıktı mı? Sonuca çok üzüldüm. Ölür mü kalır mı? Düşüncülerinizi paylaşır mısınız?

20 CEVAP

gabomb
gabomb

2614

kedinizde hicbir anormallik olmamasi ve mama yedikten sonra mamayi kusmasi (ki hizli ve cok yedilerse normal bir durum) sebebiyle yapilan kan testinde viral enfeksiyon cikmasi da ayri bir anormallik. yasadiklarimdan oturu veterinerlere guvenim cok sarsildi umarim boyle bir durum yoktur ve cocugunuz bir an once iyilesir.

gece18
gece18

12998

Sokaktan aldım ben üşüyor diye. Aşı zamanı viral hastalık yani panlökopeni ile karsı karsıya kaldık. Ölebilir dediler ama tedaviye cevap verdi. Hastalığın ismi ne?


Hataların alasını yapmıssınız afedersiniz. Babam eve eş olsun diye kedi getirmisti hemen bizim çocuğu alıp baska bi odaya koydum kedinin bastığı yerleri temizlemistim. Babamada çıkarmasını rica etmistim. Sokaktw beslediğim kedilerim var. Onları sevdiğimde ellerimi yıkıyorum. Üzerime atlayıp değerlerse değiştiriyorum.

Bu arada bulastigini dusundugunuz seyleri temizleyin yıkayın tekrarlamasin

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

kedilerin gezdigi mamayi almak mi? buyuk hatalar yapmissiniz umarim kediniz kurtulur lutfen bunlari yapmayin

BurcuBakirhan
BurcuBakirhan

2693

Çok geçmiş olsun inşaallah iyileşir biran önce

MMiamu01
MMiamu01

9719

Evet bende böyle bir durum olmasın diye sokakta beslediğim kedi ve köpeklerin yanından eve gelir gelmez üstümü komple değiştiririm.

Evet soylediklerinizin sebep olma ihtimali cok yuksek. Ama kediler o kadar da gucsuz hayvanlar degiller. Ben atlatacagini dusunuyorum. Ayrica yemek yiyor oynamasi guzel demissiniz bu o kadar onemli ki. Keyfi yerinde yani cok da islememis ona. Bence kolay bi sekilde atlatacak. Gecmis olsun ;)

Palyaco
Palyaco

218519

Açık mama en büyük hata burda 3 ibuyuk hata var dışarıdaki canlarla temas etmeyin mama vermeniz cok iyi ama temas edilmemesi gerekiyor maalesef bu ara hastalık cok var

PolatARS
PolatARS

518

Mama alırken skt bilgisini veriyor mu? Kesin bayattır. Paketi açılmış bir mama aroma ve tazelik özelliğini büyük ölçüde kaybeder. Sürekli aç kapa, aç kapa bayatlamaya başlar. Ne yaparsanız yapın. İnternetten 10 kg 15 kg olarak aldığınız mama uzun vadede çok daha uyguna geliyor ve taze çıtır cıtır oluyor. Kedinizi asla dışarıdaki kedilerle muhattap ettirmeyin. Onların yediği mamadan yememesini sağlayın ağzından geçen bir salya veya bir parazit hertürlü hastalığı taşıyabilir. Sokak kedileri öcü demiyorum ama ne yapsın garipler açlıktan çöpte geziyorlar ondan diyorum. Dolayısıyla birçok bulaşıcı hastalık kapabiliyorlar. Bu hastalıklar onların vücutlarındaki pireler ile taşınabilir hale geliyor ve 1 pireden bile hastalık bulaştırabiliyorlar. Ben veterinere çok kedi götürdüm çoğuna ölme ihtimali var dedi. Bence veteriner kendini garanti altına alıyor ve kesin yaşayacak ve sağlığına kavuşacak demek istemiyor sanki. İnşallah kediniz sağlığına kavuşacaktır. Geçmiş olsun.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Umarım kurtulur. Zaten kendi yaptığınız hataları tek tek saymışsınız. Geçmiş olsun. Çok üzüldüm kedinize.

aslihan_e
aslihan_e

128394

Viral hastalık da ne hastalığı? Mesela Herpesvirüs'se korkmanıza gerek yok ama yaşama şansı yüzde elli dediğine göre Parvo virüs kapmış. Aşıları tamsa yenmesi çok çok daha kolay olacaktır. Zaten aşısız olsa yüzde elli değil, yaşama ihtimali %20 derdi.

gece18
gece18

12998

En son burada bir üyenin kedisi ölmüştü. Yediği mamayı 1 saat sonra kusup acile kaldırılmıstı. Veterinerler mamadan kaynaklandığını zehirlendiğini söylediklerinde diğer gün mamadan olmadıgını viral bi’ hastalık kapıp vefat ettiği sonuclanmıstı. Yani diyeceğim o ki her mama kusması hızlı yemesinden dolayı değildir bana göre. Çünkü hataları sıralamıs konu sahibi.
@gabomb

cerenkybs
cerenkybs

2519

içinizi ferah tutun .siz erken fark etmişsiniz.benim de kedim kusuyordu ilk kustuğunda kan testi yapmadı ne yazikki değerleri neredeyse sıfıra yakın çıktı ölür dediler ama kedinizin bünyesine bağlı çok şükür biz atlattık darısı size

Hoddie
Hoddie

1985

umarım sağlıklı olur. geçmiş olsun. çok üzüldüm.

gabomb
gabomb

2614

@gece18 evet. fakat söylediğinizden daha fazla, sadece maddi amaç güderek, gereksiz ve yanlış tedaviler uygulayarak veterinerlerde ölen kediler de gördük. Benim bunları söylememdeki sebep farklı veterinerlerin de görmesi yönündeydi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 742 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR