2 Haftalık Yavru Kaka Yapar Mı? Yapmaması Normal Midir?

rikutatarin
rikutatarin

171 Puan

Arkadaşlar 2 haftalık kimsesiz bir kedicik buldum severken balkondan komşu teyze cikip "al gotur onu evine be evladım" dedi kimsesi yokmuş annesi sahiplenmemiş sanırım.
Eve getirdim yaklaşık 2 gün oldu. Sıcak ortamını sağladık sıcak su torbası yardımı ile. Öğünlerden sonra çiş var ama kaka yok maalesef.
Veterinerin verdiği tarif üzerine; süt, 1e1 su (kac cl süt varsa okadar su), biraz zeytinyağı
Bu tarifi biberon ile Jülide'ye veriyorum
Öğünlerden sonra çiş var fakat 2 gundur kaka yaptigini gormedim.
Sıvı besin kaka yapmaz düşüncesi ile pek bu konu üzerinde durmadım ama okudugum bir kac başlıkta 2 haftalık yavru kedilerin kaka yaptığı yazıyor.


Veterineri aradım onun tavsiyesi üzerine Jülide'ye 1 çay kaşığı zeytinyağı verdim ve poposunu zeytiyağı ile ovdum
Ama hala yok.
"Acaba kakası yok mu? Var da yapamıyor mu?" Sorulari beynimi tırmalıyor. Bugun pazar oldugu icin acik veteriner de yok buralarda. Bir de size sormak istedim bu durumun başka yolları var mıdır? Vereceğiniz tavsiyeler var mı?

18 CEVAP

Heeey benim gibi acemi bir daha:) Benimkide 5 haftalik ve benzer sureclerden daha gecen hafta yakiniyorduk.


Oncelikle eni sonu mutlaka tuvaletini yapacak hemde cok guzel yapacak kesinlikle endisen olmasin. Mutlaka soylenmistir ama ben yinede atlanan bir kisim varsa diye ustunden geceyim. Muhtemelen henuz kuru mamaya gecmedi ve bu yuzdende gaz olma ihtimali var sutu ictikten sonra mutlaka ayni insan bebeklerinde oldugu gibi gogsunuze yatirip sirtini sivazyalin ve gazini cikarin. Ayrica kendi kendilerine tabi yapamadiklarindan dogal sureclerde annelerinin popolarina masajla ccis kaka yaptirdigini hesaba katarak ilik nemli bi havlu pamuk yada pecete yardimiyla mesanesine masaj yaparak cis ve kaka yapmasina yardimci olun. Son tavsiyemde mutlaka ic parazit kontrolu yapilsin buda bir sebebp olabilir


Simdilik bu kadar baska tecrube edinirsem mutlaka yazarim


Minnaga sevgilerimizle:)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Ben şok:)
Uzun uzun yazmışlar evet...
Hiç kimse süt tozundan bahsetmemiş ve mamadan sonra poposu ovulmalı bayağı önce çiş sonra kaka yapıyorlar bırakılmamalı...kendileri yapamıyor.
Acaba noldu o bebek :s

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Annesi olan kediye 2 aydan once ek bisey vermeye hic gerek yok. Sut yetmiyorsa 1 aydan sonra cok hafif şeyler verilebiilir ama 3 hafta cok cok erken, kediler için suttozu haric hersey yorar. Konu eski olabilir, baska insanlarin isine yarar

KedimVar
KedimVar

119251

Kakalarını henüz katı bir şey yemedikleri için sıvı olarak yapıyorlar. Acaba yaptı da siz çiş sanmış olabilir misiniz? Eğer yapmadıysa normal değil. Kulak çubuğunun ucunu zeytinyağına batırıp hafifçe poposuna sürtün. Böylece yapabilir.

minky
minky

15098

Soru2017 :)))

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Dünya evine girmiştir şimdiye kedi :)

rikutatarin
rikutatarin

171

Tesekkur ederimmm ^^
Bulalı 2-2.5 gün oldu daha kaka yapmadı araştırdım ölüme kadar gider diyenler var oyuzden cok endişeliyim. Sizin minnak ilk kakasını kaç haftalıkken yaptı?

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Oncelikle kediler 1 aya kadar kendi kendilerine kaka yapamaz! Bu cok cok onemli. Ilik suyla islatilmis pamukla, uzun uzun karnina poposuna masaj yapacaksiniz. Ve gunde en az 5 kez bunu işetene kadar yapin. Kaka sivi sari birsey olacak az miktarda. Normalde bu islemi anneleri yaptiriyor. Ve cok sicak tutmalisiniz. Sicak su torbasi veya sicak su dolu siseyi beze sarip yanina koyun. Ve sut tozu vereceksiniz biberonla

Raubeyaz
Raubeyaz

9172

Kimse süt konusunda bir şey yazmamış, keşke süt tozu alsaydın

Hem cok minik hem cok yeni:) Psikolojiside onemli tabii mesela yeni cevreye ayak uydurmasi icin gecen surede stresten yapamiyor olabilirde. Benimki ilk 5 gun filan veterinerde kaldiktan sonra kendi kendine ilk defa 5. gun filan yapti. Daha evvel kediniz oldumu bilmiyorum ama mesela bana en cok onerilen sey evde belli bi kosenin tamamen ona ayrilmasi ve eve bu noktadan yavas yavas strese sokmadan alistirilmaya calisilmasiydi ve gercekten basarili oldu.


Suan cok eminimki anne sicakligi ariyor. mesela biz tuylu bi atkiya sararak kucagimizda uyutuyoruzki anne sicakligi ve anne hissiyati alsin. Sadece bir iki faktor kaka yapamamasinda etkili degil maalesef. Ancak yavru cok kucuk oldugu icin acilen bi veteriner kontrolu de oneririm.

Ilacla ilgili bilgi vermeyi unutmusum Duphalac'i gunde 1 kere sabah verdik 3-4gun sonra duzeldiler diski sivi degildi yumusakti bizimkilerin,idrarla karistirmazsiniz anlarsiniz yumusak sari-turuncu arasiydi bizimkilerin diskisi bizde ilk gun sut ve su karistirip icirdik ama gaz yapiyor ve doymuyorlar haberiniz olsun.

Sonay12
Sonay12

8

Bende de var 3 tane bana geleli bugün 1 hafta tahminimce 1hafta 3 günlük kaka yapmıyor degiller gayet iyi yapıyorlardı geldiklerinde aldığım mama sonucu kabız olduklarını düşündüm ve mamayı değiştirdim zeytin yağı katıyorum biraz şuanda iyiler karinlarında şişlik yok ama 3 gündür çok az kaka hatta 2veya 3 defa diyebilirim bunun sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü öncesi kaka yaparken çok kiyavliyorlardi şuanda idrarını çıkardıktan sonra hemencik uyuyorlar bence sürekli miyavlamayip normal davraniyorlarsa bir sorun olduğunu düşünmüyorum sen yinede bı veterinere göster :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Parazit aşi olaylari icin de daha erken. Lutfen daha once bu kadar kucuk kediye bakma tecrubesi olmayanlar tavsiye vermesin, bilgi kirliligi oluyor

evimde 11 kedi besledim zamanında yarısı yavruydu ve daha önce hiç böyle bir problem yaşamadım . 3 haftalık afacanımıza ek gıda bünyesine biraz fazla geldi annesi olmasına rağmen acıyla miyavlayıp duruyordu . annesi poposunu yalarken ben de karnına masaj yaptım . eğer dışkılama yapmakta zorlanıyorsa ve acı çekiyorsa ve annesi de yoksa poposunu zeytinyağı ile güzelce ovalayın . bu kısmı çok önemli , çünkü annesi müdahale etmesine rağmen ben bunu yaptıktan sonra dışkılaması kolaylaştı ve acısından kurtuldu yavrum : yavrumuzun patilerine elinizi koyun ve kafasının arka tarafını avuç içinizde tutun ıkınmasını kolaylaştırmak için ve sakın benim gibi endişelenmeyin :) biraz ciyaklamayla da olsa atlattık şükür

Bu sorunu bizde yasadik ve uyguladiklarimizi anlatmak icin hesap actim simdi.Bizde 4 tane kedi bulduk ayni sorunlari yasadik nemli pamukla masaj yapip idrarlarini yaptirdik.diskida ise 3gun bekledik bu surede zeytinyagi icirdik nemli pumukla popolarina masaj yaptik zeytinyagli pamukla popolarina masaj yaptik karinlarini ilik suyla sildik dairesel hareketlerle bacaklarinin oralarina masaj yaptik 3.gunun aksaminda libalax ile 1cc lavman yaptik ve diskiladilar ama bilmiyorsaniz sakin yapmayin veterinere goturun onlar ihtiyac olursa yaparlar zaten sık lavman yapilirsa bagirsak tembellesir.diski bosaltimi oldu fakat sonra ki gunler yine yapamadilar biz 11-12 gunde toplamda 3 defa lavman yaptik 4er gun arayla 1 kere aksamlari yaptik.daha sonra diskilayamama devam etti duphalac aldik 0.5cc icirdik 3-4gun,kendileri diskilamaya basladilar yavrulari sik besleyin 2-3 saatte bir yoksa kabiz oluyorlar.biz kedi sutu almistik icmemislerdi biz kendimiz mama hazirladik.nisastali yumurtali yogurtlu sutlu mama tarifi var biz bu tarifi uyguladik biberonla verdik.besledikten sonra agizlarini nemli pamukla silin yoksa mantar olurlar.biz bunlari yaptik ama lavmani ve duphalaci bir veterinere sorun bizim kedilerimize birsey olmadi ama belki sizin kedinizin bunyesine bu dozlar fazladir bilemem.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 68991 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR