Siz Kedinizin Bu Düzenini Nasıl Kurdunuz?

Zeke
Zeke

118626 Puan

Kedinizin yaşı ve kilosu nedir?
Bir de yemek düzenini nasıl kuruyorsunuz anlatabilir misiniz?


Bizimki şöyle ;
-6 aylık dişi
-Kısır
-Hala yavru kedi maması yiyor günlük ölçü 60-70 gr.
-Kilosu 3,35


Bizde günlük devir gece 12'den ertesi gece 12'ye kadar şeklinde.
Çünkü bizim kız geceden sabaha bu ölçünün yarısını yiyor.
Daha sonra akşamüstü saatlerine kadar aralıklarla kalanını yiyip günlük hakkını dolduruyor...
Mama yenileme saati gelene kadar da acıkmıyor zaten. (Acıktığı zaman bağırıp bizi mama tabağına götürdüğü için biliyorum)
Ya oyun ya uyku ile kalan vaktini geçiriyoruz..


Ben bundan önce hep bahçemdeki kedilere baktığımdan dolayı bu konulara pek hakim değilim. Şuan anlattığım düzeni de çok zor sağladım.
Bundan 1 ay öncesine kadar hiç dikkat etmedim açıkçası, o ne kadar isterse o kadar yiyordu. Tabağı boşaldıkça dolduruyorduk.


Ama artık kısırlaştığı için kilo almaya çok müsait diye bu konulara dikkat etmemiz gerekiyor..


Sizler neler yapıyorsunuz anlatır mısınız?
Gerçekten bu düzene hala tam anlamıyla alışamadım, belki sizlerden örnek alacağım şeyler çıkar.

16 CEVAP

ytmzeypcn
ytmzeypcn

722

Kedim çok fazla yiyip kilo almadığı için ben açık besleme yapıyorum ama bazı kediler varki kıtlıktan çıkmış gibi yiyip yiyip kilo alıyorlar onlarda daha dikkatli besleme yapmak lazım
Kedilerim kısır değil
Scottish dişi 2 yaşında
2.6kilo
British erkek 1 yaşında bile değil
3.4kilo

Siyamask
Siyamask

14886

1 yaşından önce ölçülü vermek ne kadar doğru bilmiyorum. En güzelini hekiminiz önermiştir tabii:) Beslediğim kedilerin geneli gece 3 5 arası mama atıştırır. Gece vermenizi tavsiye ederim. Zaten yaşında bile değil kilosu dert olacağını düşünmüyorum.

Zeke
Zeke

118626

@theyusra
Amaan benimki beni kıtır kıtır yer hiççç acımaz :D bişi dicem kediler sahiplerine benzer derler bizde tutuyo bu, ben de acıkırsam kedimin totosunu yiyebilirim gayet:D hatta bir ısırık alıyorum arada🤤


@Kediasigi4
@CalicoMia
@Warriorsans
Hemen hemen hepimizin düzeni aynı desek yeridir o zaman. En azından mantık benziyor:)
İyi ya sevindim kendi adıma🌸 kedi analığı da bir noktada içgüdüsel demek ki :)


@Ecedincer
Veterinerlerimizin ortak görüşü bu yönde ama ben paketin arkasına da bakacağım iyi hatırlattınız teşekkürler ☺🌸

NorthNight
NorthNight

16576

21 aylık dişi kısır 3,5 kg.


Her akşam bir çay bardağı 130ml lik falan dolusu mama kabına koyuyorum hassas tartım olmadığı için göz kararı ve tüketimine göre çay bardağını uygun gördüm. 24 saat için de 5-6 kez belki gelip gidip yiyor o her yemesinde bir iki yemek kaşığı tüketiyor. Akşama kasede anca bir yemek kaşığı kalmış falan oluyor üzerine çay bardağıyla ekliyorum.


Yaş mama verdiğimde kuru mamasını kısmıyorum zaten kendisi o günlerde kuru mamayı daha az yiyor.


4,5-5 kg olana kadar kilo almasını sorun etmeyi düşünmüyorum açıkcası, o noktadan sonra mevcut kilosunu korumaya yönelik yol izlemeyi planlıyorum.


Sizin kediniz hakkında söyleyeceğim veterinerlerinizle aynı, ayına göre kilosu fazla bencede, daha doğrusu kısır olduğu için zaten kilo almaya meyilli olacak. O yüzden kontrollü olmanızda fayda var. Yavruyken hızlı kilo alabiliyorsa demekki yetişkinlikte hareketi azalınca dahada hızlı alabilecek. O yüzden hareketliliğiyle mama ölçüsüyle takip etmeniz bencede en doğrusu.

Zeke
Zeke

118626

@NorthNight
Üstelik aşşırı hareketli olduğu halde o kiloları aldı:)
Hatta 1 haftada 200 gr almıştı geçen ay 😂😂


Sizin düzeniniz de bizimkine benzermiş.
Ben de katı durma taraftarı değilim 1 gün az yemekle zayıflanmayacağı gibi 1 gün fazla yemekle obez olmaz hiçbir canlı.
Geçen gün doymadı mesela, yaklaşık 100 gr mama yedi. Ertesi gün de günlük belirlenen hakkını bitiremedi :)
Aslında yine o istediği kadar yiyor, tek farkı bu kez ben ne yedirdiğimi biliyorum.


Obeziteye varırsa geri dönüşü çok zor olacağı için biz işimizi baştan sağlama alıp kontrollü gideceğiz, bu yol daha mantıklı bence :)

Renklipati
Renklipati

140143

Benim kızımda dişi ve 15 aylık 4,400 kg..6.ayında kısırlaştırma oldu..o döneme kadar şerbet besledim..kısırlaştırma sonrası günlük 60 gr veriyorum..sabah 20 gr.ilkindi 20 gr..en son gece 20 koyuyorum sabaha karşı uyanınca yiyor..9 ay oldu kısırlaştırma olalı ne bir gr aldı ne verdi..hep 4,400 kilosunu kordu böyle..bizim yaş mama yemez kesinlikle..haftada bir evde göğüs biraz haşlayıp veriyorum..

theyusra
theyusra

16477

11 aylık kısır dişi, 4,5 aylıkken kısırlaştırdım. sabah 10.30 akşam 22.30 şeklinde iki öğün yiyor, günlük 100-120 gr arası veriyorum ve bol bol da yaş mama yiyor, yaş mama yediği öğünlerde kuru mamadan kısıyorum biraz. kilosu 4.800.

ytmzeypcn
ytmzeypcn

722

@Zeke
Zaten çiftleştirme gibi bir niyetim yok erkeği sahipleneli fazla olmadı aldığım yerde çok kötü durumda bakılmış bu zamana kadar aşıları yapılmamıştı bağışıklığı güçlenip aşıları tamamlanınca kısırlaştıracağım şuanda da bir kazaya kurban gitmemesi için kızımı ayrı bir odada tutuyorum 🙂
Aslında kilo olarak bakarsanız evet çok az ama scottiish olmasına rağmen kedim uzun büyük bir kedi olmadığı fiziğine göre ideal gibi ağırlığı ancak 3kiloya sabitlemeye çalışıyorum

Kediasigi4
Kediasigi4

2512

Benimki dişi kısır 2 yaşında 4.5 kilo. Öğünlü vermiyorum ilk geldiği günden beri mama kabı dolu, serbest besliyorum yani :))

theyusra
theyusra

16477

@Zeke yok asla sesi çıkmaz hahshaha o kadar minnetsiz ki 3 gün yemek vermesem yine de sesini çıkarmaz, narsist birisi kendisi :D

Warriorsans
Warriorsans

133985

2 yaşına yakın dişi kısır kedimi günde 2 öğün sabah ve akşam 20 şer gr olacak şekilde besliyorum totelde günlük 40 45 gr arası yemiş oluyor ama ona bıraksam 10 kg da yer 🥲 4 kg oldu tosunum bir süredir tartılmadı 4,5 kg olursa biraz kilo verdirtmeye çalışıcam 4 ün üzerine çıksın istemiyorum çok riskli bir 100 gr bile fazlalıkları olması kedilerin.


6 aylık henüz kısırlaştırmadığımız dişi kedimi de günde 3 öğün besliyorum sabah öğlen akşam şeklinde ama bazen gece de koyuyorum mamasını kilo aldırmaya çalıştığımız için. 1,5 ay öncesinde sadece 800 gr dı şimdi 2,2 kg olmuştu en son ama bence 2,5 olmuştur artık. Günlük 80 gr veriyorum

Ecedincer
Ecedincer

137

En doğrusunu veterineriniz söyler tabiki ama kedinin yediği mama markası bile önemli bu konuda verdiğiniz mamanın arkasındaki tüketim miktarını dikkate alın kimi mamada 1 yaşında kedi 70 gr yemesi gerekirken kimi mamada bu 100 gr olabiliyor.

CalicoMia
CalicoMia

4593

Bizim kız 3 kilo dişi kısır 4 aylıkken sahiplendik şimdi 3 yaşına girecek yaklaşık 1 yaşından belli 3.5-4 kilo kısırlaştığı halde kısır maması almadım çünkü kısırlaştırır halde pek durulmadı sadece uysallaştı mamalığına günlük 1 kahve fincanı mama koyuyorum yatmadan önce kontrol ediyorum eğer gece yetmeyecek kadarda ekleme yapıyorum. Günlük yaklaşık 80gr mama yiyor.

Zeke
Zeke

118626

@Siyamask
İki veterinerimiz var ikisi de kilosu fazlaya gidiyor ölçülü ver dedi.
Ben de yaşı dolana kadar yediği kadar yesin diyordum ama 2 ayrı klinik, toplam 4 hekimden bunu duyunca buna geçtim..


5 aylık ve kısır değilken de 3 kiloydu, çok hızlı kilo almaya başlamıştı diye önünü keselim istedik.


Ama acıktığı zamanlarda ekstra mama veriyorum tabi ki. Yaş mama günlerimizde de kuru mamadan kesme yapmıyorum. Öyle katı kuralcı değiliz sadece genel olarak kontrollü gitmeye çabalıyorum.


Ve bizimki de gece/sabah saatlerinde yemeyi daha çok seviyor zaten bu yüzden tabağını doldurup uyuyoruz sabaha boş tabakla uyanıyoruz :)

Zeke
Zeke

118626

@ytmzeypcn
Abolii bizim kız sizinkileri dövermiş kilosuyla :))
Sizin kediler kısır değil diye daha az iştahlı olabilirler.
Kızgınlığa girince malum şeyden başka bir şey düşünmedikleri için kilo alımları da yavaş oluyor.
Kısırlaştırılınca da iştahları daha bir açılıyor düşüncek başka şey kalmadığı için:)


Kamu spotu eklemeden geçemeyeceğim; Siz de çiftleştirmeyin kısırlaştırın lütfen💕🌸

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 649 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR