Kedim Hamile Kalir Mi?

hazal11
hazal11

779 Puan

disi kedimizi ciflestirmistik yavrulari olunca kiyamadik veremedik ikisi de bizde fakat biri disi biri erkek anne kisir. suan 4 ayliklar fakat erkek olan bazen disinin ustune cikip ensesini tutuyor kiziyoruz aliyoruz ama korkmaua basladim hem cok kucuk hem de ikisi de scottish fold yani ikisi de kirik kulak oldugu icin sikinti olur sakat dogarlar. simdi benim size sorum 4 aylik kediler cidtlesir mi ciftlesirse hamile kalirsa disi nasil doguracak ki cok sikintili olabilecegini tahmin edebiliyorim kedi yanik kalir diye dusunuyorum gelisimini tamamlayamaz ne yapabilirim engellemek icin? erkek olani kisirlastiracagiz fakat cok erken degil mi bunu da bilemedim veterinerimizle gorusecegiz sizin bi bilginiz var mi?

16 CEVAP

teddybal
teddybal

123878

Tabi ki hamile kalır, sizinki 2 folddan doğmayı bırak 2 fold kardeşten doğmuş olur ki böyle bir şey safi kötülük olur. Bebekler öyle içler acısı halde doğar ki baktıkca vicdan azabından yerin dibine girmek istersiniz. 4 aylık dişiyi veterinere götürün 4,5 aylıkken kisirlastiriyorlar, arkadan da oğlanı kısırlaştırırlar.

Palyaco
Palyaco

218519

6 aylık olana kadar bekleyin ve kesinlikle ciflesmelerini engelleyin iki aynı irk ciftlesmemeli scotish fold cok kotu yavrular doğar 6 aylıktan sonra kisirlastirin

theyusra
theyusra

16477

dişiler 4 aylıktan, erkekler 5 aylıktan sonra rahatça kısırlaştırılabilirler. daha fazla beklemeyin çünkü her dişi vücudu hazır olmasa bile 4 aylıktan sonra her an hamile kalabilir.

cat_expert
cat_expert

12742

Ateşle barutu bir arada tutuyorum içerisi de 45 derece acaba patlama olur mu gibi bir soru bu.

Ranackmk
Ranackmk

717

İlk önce dişi olan yavruyu kısırlaştırın kısırlaştırmak için kızana girmesine gerek yok hatta hiç kızana girmeden kısırlaştırırsanız östrojene bağlı olarak gelişen rahim kanseri , rahim ağzı kanseri , meme kanseri gibi bir çok kanser türünün ve de rahim iltihaplanması gibi hastalıkların büyük oranda önüne geçmiş olursunuz. Erkek kedilerde testeronla beraber gelişim 16 aylığa kadar devam eder. Ama genelde daha erken kısırlaştırılırlar bunun nedeni de erkek kedilerin eve koku bırakması ve de hasta sahiplerinin de buna uzun süre dayanamamasıdır. İki yavruyu da kısırlaştırın ama ilk olarak dişiyi kısırlaştırın veteriner hekiminizi arayıp gün alın ona danışın. Kızana girmeden kısırlaştırmanız çok faydalı. Hiç kızana girmeden kısırlaştırdığınızda örnek veriyorum östrojene bağlı kanserlerden koruma oranı %90 sa her kızana girdiğinde bu oran düşer yani dişi kedinizi en kısa sürede kısırlaştırmanızı tavsiye ederim. Erkek kedi için biraz bekleyin gelişimi geri kalmasın. Tabi ki veteriner hekiminize de danışın konuşun ona göre erkek kediniz için de bir tarih planlayın.

Oscar06
Oscar06

3882

Ayrı odalarda tutun mümkünse heran herşey olabilir yan yana geldiklerinde bile muhakkak siz olunki çifleşme olmasın şuan için ve ilerisi içinde çok sakıncalı bir durum ayıra ayıra günü gelince kısırlaştırma yaparsanız daha rahat olursunuz

Disi kizginlikta degilse oynamak icinde atlamis olabilir. Ama 4 aylikken ciftlesenler var. Ayri tutun ya da verecekseniz birilerine verin.

hazal11
hazal11

779

disi kizginlikta degil erkek kizginlikta mi defil mi tam anlayamadik sadece bi kac kere ustune ciktigini ensesini tuttugunu gordum aldm hemen bu aralar cikmiyor cikmaya calissa da disi izin vermiyor sirt ustu yatiyor direkt bi kac kere gordukten sonra iyice dikkatli izlemeye basladim onlari cunku ama yine de belli olmaz guvenemiyorum. bir de disiyi 4 bucuk aylikken kisirlastiritorlae demissiniz arastirdigimda soule bi sey gormustum disinin en az bir kere kizginliga girmesi lazimmiz kisirlastirmak icin obur turlu hic girmeden kisirlastirinca cisini tutamama kacirma olayi oluyormus erkek hakkinda bir sey pek bulamadim ki gerci kizginlikta mi onu da anlamiyorum dedigim givi sadece bi kac kere ustune cikip ensesini tuttugunu gordum isaretleme vs yok

teddybal
teddybal

123878

Kontrol altında tutamazsınız şimdi izin vermez de siz uyurken verir, ayrıca her kedi kızgınlığını belli etmiyor, içinde bulunduğunuz durum risk alınacak bir durum değil direkt önlem alınması gereken bir durum. Kızgınlığa girmeden kısırlaştırılmaz bir şehir efsanesiymiş bunu veterinerler söylüyor, ki dişi kedi için erkenden kısırlaştırmak çok önemli zaten, okumanız için link bırakıyorum çeviri özelliği ile okuyabilirsiniz; (sonuç kısmını da buraya kopyalıyorum)


"SONUÇLAR
Bir kediyi kısırlaştırmak / kısırlaştırmak için en uygun yaş, 5 aylıktan öncedir. Sahipli kediler için en uygun yaş 4 ile 5 ay olacaktır; barınaklardaki kediler için en uygun yaş 8 hafta kadar erken olabilir. Mevcut bilimsel kanıtlar, 5 aylıktan sonra kedilerin kısırlaştırılmasını/kısırlaştırılmasını geciktirmek için hiçbir tıbbi veya davranışsal neden göstermemektedir ve kedileri 5 aylık olmadan önce kısırlaştırmanın/kısırlaştırmanın nüfus ve sağlık yararları vardır. Sterilizasyon ameliyatları 5 aydan küçük kedilerde yapıldığında daha kolay, hızlı ve güvenlidir ve bu uygulamanın uygulanması basittir."


https://todaysveterinarypractice.com/optimal-age-spay-neuter-cat/#:~:text=CONCLUSIONS,as%20early%20as%208%20weeks.

hazal11
hazal11

779

ilginiz icin tesekkurler disi erkek fark etikiyor degil mi erkegi de 4 aylikken kisirlastirabilir miyim? cunku ilk once biz erkegi kisirlastirmayi dusunuyoruz. cogu konuda bilgime guveniyorum fakat daha once hic disi ve erkek bir arada bakmamistim tek bir disim vardi o yuzden ciftlesme konusunu oek bilmiyorum basta ihtimal vermedim cunku bu kadar erken girebilecegini bilmiyordum arastirinca ogrendim fakat 4 aylik erkek kesinin kisirlastirilmasiyla ilgili bir seu bulamamistim ha bir de bu ustune cikma olayini 3 bucuk aylikken falan yapiyordu yani sanirim tam bir ay once olmasi lazim 3 ayina yeni girmisti 3 aylikken kizana girmesi mumkun mu?

hazal11
hazal11

779

veterinerime sormadan once sizin de goruslerinizi almak icin soruyorum bu arada

teddybal
teddybal

123878

Erkekleri biraz daha bekletiyorlar, onların tam zamanına ben de emin degilim, ama dişi ne kadar erken o kadar iyi, dişiyi önden halledin derim bir an önce, hiç kızgınlık beklemeye gerek yok, zaten erkek ergenliğe belli ki girmiş onun bu kadar uyarması ile dişi de yakında girer. Rica ederim.

hazal11
hazal11

779

merhaba arastirirken soyle bir sey bukdum alintisini atayim
**
Daha da önemlisi kedilerde oluşabilecek belirli hastalık ve sağlık sorunları riskini en aza indirir. Kısırlaştırma işlemi, veteriner hekimler tarafından, genel anestezi altında yapılır. Yavru kedilerin özellikle de erkek kedilerin 4 aylıktan itibaren kısırlaştırılması önerilir.


Dişi kediler de ise bu süre biraz daha gecikebilir**


https://blog.*******.com/yavru-kediler-kacinci-ayda-kisirlastirilir/

teddybal
teddybal

123878

Bu bir blog yazısı, benim attığım yabancı bilimsel tabanlı veteriner hekim araştırma yazılarının bulunduğu bir site. Bu arada anladığım kadarıyla dişi kedinizi kısırlaştırmak istemiyorsunuz, yanlış anladıysam kusura bakmayın ama öyle ise erkeği kısırlaştırmayı düşünüp dişiyi düşünmemenizdeki çekinceleriniz neler, erkeği sormuşsunuz da hep ondan soruyorum?

hazal11
hazal11

779

disiyi kisirlastirmanin fiyatlari erkege oranla iki kati oldugu icin erkegi sordum hep suan disiyi kisirlastiracak bir durumum yok. uc kedim var ve iki bucuk uc ayda 10 kilo mama yani kisacasi bir hafta kadar bir surede 1 kilo mama yiyorlar kaliteli mamayla besliyorum ve yavru olduklari icin de asilari devam ediyor anne de onlarla beraber butun asilari bastan oluyor yani uc kedi asisi veriyorum ayda toplam 1500 civari bir masrsfim oluyor asilarla beraber biliyorsunuz veterinerlere de zam geldi o yuzden erkegi sordum yani benim icin suanlik karsilayabilecegim budur ilerleyen zamanda da buyuk ihtimal yine bu sene icinde disiyi de kisirlastiracagim kendimi toparladigimda cunku bir tek onlarin mastafi yok ev masrafi da var taktir edersiniz ki

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 745 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR