4 Aylik Erkek Kedi Kisirlastirilir Mi?

hazal11
hazal11

779 Puan

4 aylik erkek kesim var evde bir de kardesi disi var o yuzden kisirlastirmayi dusunuyorum ustune falan cikmaya basladi. 4 aylik erkek kedi kisirlastirilir mi kisirlastiran var mi?

19 CEVAP

Nadenge
Nadenge

6605

Biz erkek kedimizi 5 aylıkken kisirlastirdik.Erkek kedim bize geldiginde dişi kedim zaten kisirdi. Ama koku bırakma olayını yaşamamak için erken kısırlaştırma taraftariyim. 5 aylikken bile battaniye, polar yumuşak ne varsa çiftlesmeye çalışıyordu. Sizin yerinizde olsam ya erkeği ya da dişi kedimi kesin kisirlastirirdim. Hamile kalma riski çok yüksek. Erkek kedi için erken olduğunu dusunuyorsaniz önlem almak amacıyla dişi kedinizi kisirlastirin bence. Hamilelik, yavrular, sahiplendirememe ihtimali gibi şeyler yüzünden hiç strese girmeyin.

Herkes 1 yaş demiş ama 1 yaşına kadar kedi ortalama 4kere kızgınlığa girer ve bu senin için sıkıntı olur bence en ideal 7 ay ama yine de veterinere danış

hazal11
hazal11

779

erkegi kisirlastirmayi dusunuyorum veterinerimle gorusecegim bi kac gun icinde peki siz 5 aylikken kisirlastirdifinizda bi sikinti yasadiniz mi

Nadenge
Nadenge

6605

Hayır hiçbir sıkıntı yaşamadık. Suzionline blog Vetart Veteriner Kliniği sahibi Koray Musluer ile kısırlaştırma ile ilgili röportaj yaptı onu okuyabilirsiniz. Amerika'da yapılan araştırmalara göre erken kısırlaşan erkek kedilerde herhangi bir sağlık sorunu görülmemiş. İdrar yolları sorunu tamamen su tüketimine ve kuru mamaya bağlı bir şey bence.

pablopicasso
pablopicasso

117031

Oyun yapıyor olmasın. 4 ay henüz erken ama veterinerinize detaylı anlatın gözlemlerinizi en doğru kararı o verecektir.

1 yaşını bekleyin bekleyemezseniz 6 ay en azından....

sahraxfittiko
sahraxfittiko

13144

1 yaşını bekleyin

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kısırlaştırılabilecek olgunluğa geldiyse kısırlaştırılabilir, ki geldiğini sanmıyorum bence 6 ayı bekleyebilirsiniz ama veterinerinizle görüşebilirsiniz bu konu hakkında.

hazal11
hazal11

779

tesekkurlwr veterinerime danisacagim

nil7
nil7

12684

Genelde veterinerler 6 ile 8 ayı öneriyorlar biz 14 aylıkken yaptırdık bir yaşını beklemeniz kendileri için daha sağlıklı.

Gizem8822
Gizem8822

110952

4 ay çok erken. 5 aylıkken bile bize erken demişti veteriner

Palyaco
Palyaco

218519

Cok erken olmaz 4 aylıkken kısırlaştırma en az 6 aylık olması lazim

MOGU
MOGU

763

ben hem dişi hem de erkek ikiz kedilerimiz 4 aylıkken kısırlaştırdım, ikisi de kızgınlık belirtisi gösteriyordu ve kiloları, genel durumları uygundu. büyük dişi kedimi yaklaşık 7 aylıkken kısırlaştırmıştım kızgınlığa girmesine rağmen çünkü çok zayıftı ve kilo almasını bekledik. yani tamamen kedinin ameliyata hazır olup olmaması ile alakalı. ameliyata uygunsa beklemenin bir anlamı yok bence.

hazal11
hazal11

779

ben de okudum o roportaji dun veterinerimi aradim sordum yapariz dedi sikinti olmaz dedi kedim zaten 3 kg civari belki gecmistir bile biraz onde gidiyor yani cunku hala annesini emiyor. benim nirmalde uc kedim var yani soyle anlatayim bu ikisi disi ve erkek ilk kedimin yavrulari dogueduktan sonra kiyamadim veremedim benimleler sahiplendirmeyi de dusunmuyorum annesiyle buyudugu icin hatta emmesi gerekenden fazla da sut ictigi icin yasitlarindan biraz onde gelisti

hazal11
hazal11

779

soyle bir sey ekleyeyim bir de poposunu falan sevince penisini cikariyor surekli ponponlarini falan yaliyor penisini cikartip bu da kizginlik belirtisi sanirim erkek kizginligiula ilgili pek
bilgim yok daha once erkek kedi bakmamistim hic

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 762 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR