Balkonuma Konan Güvercinler

miasugok
miasugok

12502 Puan

Arkadaşlar son günlerde balkonuma çok fazla güvercin gelmeye başladı. Onları nasıl besleyebilirim? Balkon demirlerine takabileceğim tarzda yem ve su kabı bulabilir miyim? Ayrıca ne yerler, pet shopa gidip güvercin yemi ni almayıyım yoksa buğday ya da ekmek mi vermeliyim? Çok istiyorum gerçekten sürekli gelmelerini. Bana yardımcı olurmusunuz.

6 CEVAP

Toscana
Toscana

4538

Bulgur da alabirsin ben bayat ekmekleri blendetde çekiyorum çok severek yiyorlar

Toscana
Toscana

4538

Blenderden çekip parçalıyoru. İri iri buğday boyu da

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Güvercin yemi diye bir yem turu yok. Buğday ve ıslak bayat ekmek kullan. Özellikle iyice islatmis olduğun bayat ekmekleri. Dikkat etmen gereken husus koydugun yerin yola bakmıyor olması. Çünkü düşen parçalar ayak ile basılır bu da hoş olmaz. Balkon içerisine geliyor ise oraya yere fırın tepsisi koy. Ekmek ya da buğday ne tercih ediyor isen içine koy. Bir kenara da büyükçe bir kap su koy. Örneğin büyük yoğurt kovasi gibi. Ben eski bir teflon tencere kullanıyorum su için:)

miasugok
miasugok

12502

Google a güvercin yemi yazınca kilosu iki kiradan bi sürü yem çıktı karşıma :( heveslenmiştim ben de. Yarın sınavım var biter bitmez buğdayla ve tepsiyle deneyeceğim teşekkürler :)

miasugok
miasugok

12502

Buğdayları da mı çekiyorsunuz blenderdan

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Ekmeklerin islatilmasindaki amaç daha kolay yeme ve yutmalari. Güvercin yemi sadece buğday dir. Profesyonel yetiştiricilik yapmayacaginiz için fazlasına gerek yok. Buğday ve ekmek kâfi. Bulgur için ise daha fazla faydalanmak adına bulguru ilik ya da soğuk su ile islatarak kabartin. O da iyi oluyor. Örneğin bir su bardağı bulgur islatilinca iki katı oluyor hem boyut olarak hem de artmış oluyor. Ekmeği blender dan geçirmek de uygun fakat dağılır. Kuşlar yığılma yaptiigi zaman bulunduğu noktada darmadağın etrafa sacilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 794 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR