Sokak Kedileri İçin Kısırlaştırma Önerisi

huqi
huqi

116368 Puan

Merhaba, bu başlığı sokak hayvanlarını ücretsiz nerelerde kısırlaştırabiliriz bunun için açtım.
Sokak hayvanlarını düzenli besleyenler sadece mama, su vermenin yetmediğini ve kısırlaştırmanında önemli olduğunu biliyordur.
İstanbuldaki sokak hayvanları için yazıyorum ama başka şehirde oturup sokak hayvanları için ücretsiz kısırlaştırma yapabileceğimiz yerleri yazarsa başka arkadaşlarda yararlanabilir.


Her pazartesi ve salı günleri saat 07.30'da
"Fatih ibb hayvan hastanesi'nin" önüne mor renkli bir araç geliyor ve kısırlaştıracağımız kedileri araca teslim ediyoruz, kedileri verdiğimize dair imza atıyoruz. 15.30'da kedileri aynı yerden teslim alıyoruz ve aldığımıza dair imza atmamız gerekiyor.
Araç kısırkaya gümüşdere birimine gidiyor kediler orda kısırlaşıyor dediğim saatte de geri alıyoruz.
Dikkat etmemiz gerekenler kediyi koyacağımız box sağlam olmalı ve kapaklarınızı bir iple ya da nalburlarda satılan plastik kelepçelerle sabitlemeniz gerekiyor (fotoğraf ekleyeceğim) önemsiz gözükse de bunu mutlaka yapmanız gerekiyor box'lar hiç sağlam değil 2 sene önce box'ın kapağı açıldı ve sokakta baktığım kedi kaçtı.(mahalleye yakın yerde düştüğü için geri dönebildi)
Araç tam 07.30 da geliyor genellikle 07.40 da gidiyor. Tam zamanında gelin asla beklemez gider. Kediyi mutlaka aynı gün 15.30 da geri almanız gerekiyor almazsanız yeniden kısırkayaya gider ve kısırkayadan almak zorunda kalırsınız almazsanızda bilinmeze gider.
Kısırlaştırdığınız kedilere en az 1 hafta bakmak zorundasınız.
İstediğiniz sayıda kedi getirebilirsiniz bir sınır yok.


Bir de ibb fatih hayvan hastanesinden randevu alıp sokağınızdaki kedileri kısırlaştırabilirsiniz. sanırım her ayın 27 sinde randevu alınabiliyor.( hiç burda yaptırmadığım için süreç nasıl ilerliyor bilmiyorum arayıp bilgi alabilirsiniz)


21 CEVAP

huqi
huqi

116368

İnstagram'da him derneği var kullanıcı adı
@himdernegi bu dernekte sokak hayvanları için düzenli kısırlaştırma imkanı sağlıyor. Dm'den yazıp bilgi alabilirsiniz.
Bu dernekte istanbul anadolu yakasında sultanbeyli'de o çevrede yaşayanlar, derneğe sorup süreç hakkında bilgi alabilir.


İnstagram'da erhan elaldi beyefendi gaziosmanpaşaya araç getirtiyor sokak kedileri için. Kullanıcı adı @erhanelaldi uzun zamandır getirmiyor sanırım ama kendisi ibb ile gönüllü çalışıyor talep olursa araç getirir kendisi ile iletişime geçip bilgi alabilirsiniz.


Benim bildiklerim bunlar, siz de başka ücretsiz kısırlaştırabileceğimiz yerleri biliyorsanız il,ilçe belirtip yazın lütfen🙏
Bu arada ben de aile evinde yaşıyorum o yüzden sokak kedilerini eve alamıyorum, bakabileceğim boş oda yok zaten. Bunun için şöyle bir çözüm buldum apartman dairesinde en üst katta oturuyorum çatıya çıkarkenki koridor için kocaman bir kafes aldım kediler iyileşme sürecinde bir süre bu şekilde misafir ediyorum.( tabii ki apartman olduğu için hayvan miyavlarsa sorun olabilir ama şimdilik hiçbir sıkıntı yaşamadım) bi şekilde imkan yaratıp kısırlaştırmaya da ağırlık verin lütfen.

huqi
huqi

116368

Şunu da belirtmek istiyorum ilçe belediyelerine güvenmiyorum. Tabii ki her belediye aynı değil kendi belediyem için konuşuyorum.
Esenler'de yaşıyorum hiç kısırlaştırma için hayvan teslim etmedim ama facebook'da esenler grubunda 2-3 kişi kısırlaştırmak için kedi vermiş. Kediyi başka sokağa salmışlar, ya da aynı yere bıraktıklarını söylemişler ama kediye bakanlar bir daha sokaklarında görememiş. Biri de tedavi için vermişti kafesten kaçtı demişlerdi? O yüzden hiçbir zaman esenler belediyesine vermedim verenleride uyarıyorum. Dediğim yerlere yönlendiriyorum. İlçe belediyenize güveniyorsanız geri getireceklerinin garantisi varsa siz verebilirsiniz.

huqi
huqi

116368

Bir de pazartesi ve salı günü araç geliyor dedim onun için whatsapp'da bir grup var. Bir sorun olduğu zaman yardımlaşıyoruz, gruptakilerin hiçbiri elizabeth yakalık takmıyoruz dediler bu pazartesi mahallemdeki kediyi kısırlaştırdım yakalık takmadım ve cuma günü dikişlerini sökmüştüm sokağa salamadım, süreç uzadı iyileşmesini bekliyorum. Herkesin kendi tercihi ama ben artık yakalık takıcam, stres olsalar bile 1 haftalık bir şey sonrasında özgürler zaten

MariaTekin
MariaTekin

178

Merhaba bu sadece İstanbul icin mi geçerli acaba ? Tekirdağ’da oturuyorum burda da var mı acaba ? Nerden bilgi alabilirim 🥺

huqi
huqi

116368

@MariTekin İstanbul'da yaşadığım için sadece burdaki ücretsiz yerleri biliyorum.
İnstagram'da Tekirdağ'da besleme yapan gönüllüler bulursanız mutlaka sorun, belki vardır.

Renklipati
Renklipati

140143

Ibb Fatih hayvan hastanesi sokak kediside olsa ücret alıyor diye biliyorum tamamen bedava değil, ben 4 kedi bizim belediyede yaptırdım ücretsiz yapıyorlar fakat kendimiz götürüp kendimiz alıyoruz bir gün sonra..kısırkayada yaptirmadım hiç fakat orasınıda paylaşmanız iyi olmuş çünkü bende dünden beri yine kısırlaştırma konusunu araştırıyordum..paylaşım için teşekkürler

MariaTekin
MariaTekin

178

Anladım teşekkür ederim 🌸

huqi
huqi

116368

@Renklipati rica ederim.
İbb hayvan hastanesi sokak hayvanları için ücretsiz, eskiden evde baktığımız kedileri de orda kısırlaştırabiliyorduk az ücret ödeyerek şu an hiçbir şekilde evcil hayvanlara bakmıyorlar. Ordan randevu alabilmek çok zor sadece.

teddybal
teddybal

123878

Merhaba paylaşım için teşekkürler elinize sağlık, kafes fikri çok güzel nerden alabiliriz ne adıyla satılıyorlar, bir de bu ebatlar çok iyiymiş ölçü nedir? Kedinin tepkisi ne oluyor kafese alışıyor mu, ara ara çıkarıyor musunuz ya da bir hafta hep kafeste durunca tepki gösterme durumu olmaz mı, bizimkiler apartmanı inletir gibi geliyor da :/ Çok soru sordum kusura bakmayın, teşekkür ederim şimdiden🤍

huqi
huqi

116368

@teddybal
Eğer kedi sizi tanıyorsa, güveniyorsa çok problem çıkarmıyor ama kedi korkaksa çok fazla miyavlıyor. Tabii kedi korkaksa ev ortamında da miyavlar diye düşünüyorum. Ben hep kendi mahallemdeki kedileri kısırlaştırdığım için ve korkak olmadıkları için kafeste bi problem çıkarmadılar, kedi taşıyabileceğim kadar uysalsa kafesten çıkarıyorum arada, ilk günler uyuyorlar ama sonraki günler sıkıldıkları için çıkmak istiyorlar ben de çıkarıyorum apartmanda dolaşmasına izin veriyorum ama tabii ki yanında duruyorum. Günde 3-4 defa yanlarına gidiyorum oyunda oynatıyorum sıkılmasınlar diye.
Sadece bir kedide çok problem yaşadım mahallemdeki en korkak kedilerden biriydi, yaz ayında kısırlaştırmıştım. Çok zor yakaladım kafese koydum şok oldu ne yemek yiyordu ne su içiyordu. Gece olunca da apartmanı inletti :( yaz ayı olduğu için komşum tatildeydi (apartman iş yeri gibi dişçi, muhasebe biz ve bir komşum var o kadar) bu yüzden bağırması çok problem olmadı. Ben de bağırırlar diye korkak kedilere cesaret edemiyorum.

huqi
huqi

116368

Kafesler köpek kafesi diye geçiyor.


https://www.********.com/lion/tel-kafes-107x71x76cm-p-3816644


Benim aldığım kafes bu ama şu an ki fiyatıyla hiç alınacak gibi değil.
Ben mayıs 2020'de 420₺ ye aldım.

senaau
senaau

17289

@renklipati Fatih hayvan hastanesi başka bir yer. Gönderiyi paylaşan arkadaşın paylaştığı ücretsiz kısırlaştırma yapan yer başka bir yer. İkisi genelde çok karistiriliyor sanırım siz de karıştırdınız. Fatih hayvan hastanesi özel bir klinik ve diğer kliniklerde göre daha az da olsa birucret alıyor. İBB tedavi ve aşılama ünitesi tamamen ücretsiz

huqi
huqi

116368

Link olmamış.
Tr.end.yol a Lion tel kafes yazarsanız iki tane çıkıyor zaten.
Ölçüleri: 107X71X76 cm
Şu an 1400₺
Daha küçük boyda alınabilir bence, bi arkadaşım daha küçük boy almıştı. Bunun dışında kliniklere de verilebiliyor iyileşme döneminde günlük kalma parası veriyorsunuz onlarda kafese koyuyor. Bazılarınınki benim kafesimden bile küçük kafes kullanıyor. Zaten 1 haftalık bir süreç bu yüzden çok sıkıntılı bir şey değil.

teddybal
teddybal

123878

Buldum çok sağ olun, bizde de aynı şekilde müsait boş bir kat var da ora için sormuştum çok mantıklı gerçekten, çok ağlarsa eve de geçirilebilir, boyuta dikkat ederek daha uygun fiyatlı bulunur gibi bir bakayım ben marka seçeneği vs. var mı, çok teşekkür ediyorum gerçekten.

huqi
huqi

116368

Rica ederimm🥰🙏

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1302 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 10 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR